expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

22 Ocak 2018 Pazartesi

Kıbrıs Tatlısı

Tatlısız asla ve kat' a diyoruz ...
Sizleri bu güzellikle baş başa bırakıyorum...
Uzun zaman olmuş tarif paylaşmayalı,aslında fazlaca ihmal ettim sanırım blogseverleri .





    Malzemeler

     Keki İçin

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay  bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı  Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz içi ( irice kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

     Kreması İçin
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay  bardağı toz şeker
  • 200 gram krema mikser yardımıyla  çırpılmış

    Şerbeti için
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Yapılışı : Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatalım. Kaynadıktan sonra 1-2 damla limon suyu koyup kenara alın.Yumurtaları şekerle birlikte bir kapta çırpalım.Sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edelim...
Hindistan cevizi , galeta unu, tarçın , vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım...
En son dövülmüş cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra ,  tereyağı ile yağladığımız fırın tepsimize alalım...
Önceden ısıtılmış 200 C fırında 30 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp kenarda ılındıktan sonra soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim.

Kreması için ; Süt, nişasta, un, vanilya ve şekeri bir tencerede pişirelim göz göz olup kaynadıktan sonra kenara alıp çırparak soğutalım ,çırpılmış kremayı ilave edip mikser yardımıyla  birbirine yedirelim... Kremamızı  şerbetli tatlının üstüne döküp, spatula yardımıyla güzelce  yayalım.
Üzerine Hindistan cevizi serpip dilediginiz şekilde süsleyerek  servis edelim...
Ben portakallı kalp lokum ,çakıl taşı ve portakallı çikolata ile suslemeyi tercih ettim...

Afiyetler  olsun...

3 yorum:

  1. ay üzerini ne güzel süslemişsin sunum harika :)!

    YanıtlaSil
  2. Malzemesi ve tadı hafif olan lezzetlere bayılıyorum.Görsel harika,lezzet daha da harikadır eminim.Ellerin dert görmesin :)

    YanıtlaSil
  3. Senin tariflerine bayılıyorum canım:)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...