Kek sevmeyen olfuğunu zannetmiyorum.Her türlü meyve yada kuru meyve ile harika lezzetler ortaya çıkıyor ve bizlerde çayımızın yanında afiyetle tüketiyoruz...
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı mavi haşhaş
- 1 adet limon kabuğu rendesİ
- 1/2 limon suyu
- 2 ,5 su bardağı un ( kontrollü ilave edebilir yada eksiltilebilirsiniz )
Üzeri İçin
- 2 adet armut
- 1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı : Yumurta ve şekeri mikserimizde kar haline gelene kadar çırpalım. Ardından süt ve sıvıyağı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim...
Un, kabartma tozu, vanilya ayrı bir kabın İçersine eleyelim limon suyumuzu da kek karışımımıza ilave ederek spatula yardımıyla karıştıralım...
Limon kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyip mavi haşhaş ile birlikte karışıma ilave edelim...
Yıkamış olduğumuz armutlarımızı ince dilimler halinde keselim ...
Kek kalıbımızı güzelce yağlayalım ve üzerine biraz un serpip fazlasını aldıktan sonra bir yemek kaşığı kadar şeker ilave edip dilimledigimiz armutlarımizı diledigimiz sekilde dizelim ve kek karışımımızı kalıba dökelim...
Kalan armut dilimlerini de kekin üzerine dizelim ve 180 C'de ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirelim...
Afiyetler olsun...
Ellerinize sağlık ne güzel görünüyor, mavi haşhaş, armut favorim, limon yerine portakal koysak nasıl olur acaba, tarifi not alıyorum.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Hilal Hanım...
SilOlur tabi gayette güzel ve lezzetli olur ...
Şimdiden ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...