Bir önceki postumda yapımını paylaşmıştım dilerseniz buradan tarife ulaşabilirsiniz…
Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
Arasına sürmek İçin
Süt Reçeli
Üzeri İçin
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 80 gr bitter çikolata (1 paket )
Yapılışı : Tereyağı ve pudra şekerini derin bir cam kaseye alıp mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpalım.Yumurta ve vanilyamızı ilave edelim bir kaç dakika daha çırpalım ..
Un ,kakao ve hindistan cevizini ilave edip elde etiğimiz hamuru yağlı kağıt ile saralım ve buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirelim.
Dinlenmiş olan kurabiye hamurumuzu iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açalım .
Dilediğiniz şekildeki kurabiye kalıbı yardımıyla şekillendirip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
Üzerlerine esmer şeker serpelim ve önceden ısıttığımız 180 C fırında yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirelim…
Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra biraz ılınınca arasına süt reçeli üzerine bir başka kurabiye parçası yerleştirelim ve üzerine benmari usulünde eritmiş olduğumuz bitter çikolata ile süsleyerek servise hazır hale getirelim.
Not: Kurabiye hamurunuz çok cıvık olursa fazla un ilave etmeyin dolapta bekleyince kendine gelecektir. Fazla un ilave ederseniz arzu ettiğimiz yumuşacık lezzeti kaybetmiş olurıuz…
Afiyetler Olsun…
Bu süt reçeli denen şeyin ismi ilk önce garip gelse de tadına bakınca insanlıktan çıkartıyor. Şeytan icadı bir şeymiş ben bugün bunu gördüm.
YanıtlaSilAynen öyle ilk önce bende tereddütlüydüm ama deneyince uzun yıllardır müptelası oldum ...
SilSiz de çok seveceksiniz eminim ki...