expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

10 Mayıs 2017 Çarşamba

Sultan Helvası


Gün geçmiyor ki yeni lezzetlere yelken açıp güzelliklere doğru keşfe çıkmadan…
Bu gece Berat Kandili …
Ramazan ayı öncesi son kandil olan Berat Kandili fazileti bol olan bir gecedir.
Bu özel ve önemli gecede amel defterlerimiz yazılır , yıl içersinde doğacak ve ölecek olanlar ile rızklarımız amel defterine yazılır.
Temize çıkma ve rahmet gecesi olan Berat Kandilinde sevdiklerimizle dualarda buluşmak dileğiyle . Hayırlı kandiller diliyorum herkese…

 Hayatımdaki yeri ve değeri çok özel olan , Sevgili Oya Emerk'in bir programda hazırladığı ve o anda bunu kesinlikle denemeliyim dediğim lezzetinin görüntüsüne yansıdığı eşsiz bir tarif paylaşacağım bugün sizlere…

 Eğer siz de Antep fıstığı ile yapılan her lezzete bayılanlardansanız benim gibi ,mutlaka denemelisiniz bu nefis helva tarifini.

Sevdiklerinizi ağırlayacağınız davet sofralarınıza yakışacak nitelikteki bu güzel tarif aslında yapımı çok pratik ve basit yani bildiğimiz helva tarifi yalnız dikkat etmemiz gereken bir püf noktası mevcut.
Şayet buna uyar ve tarife sadık kalırsanız mükemmel lezzeti yakalamanız kaçınılmaz…

Ben bu tarifi ilk denediğimde şerbetinin yarısında süt kullandım o haliyle de mükemmel oluyor ama sizlere tarifin orjinalini paylaşıyorum.




         Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 200 gr tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 200 gr toz Antep fıstığı 


Yapılışı : Öncelikle şerbetin hazırlığı için su ve şekeri tenceremize alıp kaynatalım.Kıvam aldığında ocağımızı kapatalım …
Tereyağı ve irmiği ayrı bir tencereye alıp o mis gibi kokusu çıkana kadar kavurun yalnız burada dikkat etmeniz gereken şey irmiklerin pembeleşmesi ama renginin asla ve asla kararmaması…
Kavurmakta olduğumuz irmiğimiz pembeleşince, kavurma işlemin tamamlamış oluyoruz ve kaynatmış olduğumuz şekerli suyu irmiklerin üzerine dikkatlice dökün…
Ocağın altını iyice kısın , bir kaç kez karıştırarak bırakın  ve kapağını kapatın.İrmikler şerbeti çekince 2 su bardağı toz fıstığı helvanın içersine ilave edin ve iyice harmanlayarak karıştırdıktan sonra demlenmeye bırakın.
Arzu ettiğiniz bir kalıba alarak yada kaşıkla şekil vererek servise hazır hale getirin…
Üzerini Antep Fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz…






Bu nefis tarifi bizlerle buluşturduğu için Sevgili Oya Emerk'e teşekür ediyor ve sevgilerimi gönderiyorum…

Afiyetler olsun…

2 yorum:

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...