Börekler hepimizin vazgeçilmezi , yıllar önce pratik oluşu nedeniyle aniden gelen misafirlerimize sıklıkla yapardım...
Keyif ve muhabbetle çayınızı yudumlarken yarenlik edecek harika bir lezzet ....
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 adet soda
- 1 yumurta akı ( sarısı üzeri için kullanılacak )
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 200 gr Muratbey Sürmeli Peynir
- 200 gr Muratbey Lor Peyniri
- 1/2 demet maydanoz
- Ayırdığımız 1 yumurtanın sarısı
- Mavi haşhaş
Yapılışı : Öncelikle sosumuzu hazırlamak için 1 şise soda , 1 yumurtanın akı ve yarım su bardağı sıvıyağı karışımımızı cam bir kase içersinde güzelce karştırıp köpürtüyoruz…
Tezgaha yaydığımız yufkamıza fırça yardımıyla köpürttüğümüz sıvı karışımımızdan yufkamızın her yerine gelicek şekilde sürüyoruz.
2. yufkamızı da aynı şekilde diğer yufkamızın üzerine yerleştirip sıvı malzememizden fırçamız yardımıyla her yerine gelicek şekilde sürüp 3.üncü yufkamıza da aynı işlemi tekrarlıyoruz ...
Bol suyla yıkayıp biraz sirkeli suda beklettigimiz maydanozu ince ince kıyalım ve bir kase içersinde Muratbey Lor peynir ve Sürmeli peyniri karıştıralım.
Yufkamızın kenarlarından içe doğru katlıyarak zarf haline getirip , iç malzememiz olan peynirli karışımı üzerine döşüyoruz ve zarf halıne getirdiğimiz yufkamızın dört kenarını da aynı şekilde katlayıp kapalı zarf şekline getiriyoruz...
Yağladığımız tepsimize alıp istediğimiz büyüklüğe göre zarf şekline getirdiğimiz yerlerden bıçak yardımıyla kesiyoruz ...
Toplamda 16 dilim börek elde etmiş oluyoruz…
Üzerine kalan sosumuzdan sürdükten sonra yumurta sarısı sürerek , mavi haşhaş serpelim ve önceden 200 C de ısıtılmış fırında 45 dk kadar pişiriyoruz…
Afiyetler olsun hepinize…
Görseller fazla iştah açıyor! Emeğinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim betül Hanımcım...
SilSevgilerimi gönderiyorum size...