expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

19 Ocak 2017 Perşembe

MuratBey Lor Peynirli Kurabiye

Merhabalar Sevgili Blogcanlarım ,

Bildiğimiz gibi lor peyniri börekler ve kahvaltılarımızda eksik etmeyen bir kültüre sahibiz tuzlu tariflerimizde kullanabileceğimiz gibi yapısı gereği tatlılara da uyum sağlayan Murat Bey Lor Peynirinin kurabiyeme müthiş bir doku ve lezzet kazandırdığını belirtmeden geçemedim doğrusu sevgili hanımlar…


   Mutlaka denemenizi isterim bu leziz tarifi diye belirttikten hemen sonra  Lor Peynir , mucizeleri hakkında bildiklerimizin yanısıra bilmediğimiz bazı özellikleri ile ilgili kısa bir bilgi paylaşımı yapmak istiyorum sizlere ;


  • Bağışıklık sistemi zayıf kişilerin ,sporcuların ,diyet yapanların ve tansiyon hastalarının gözdesi olmasının yanısıra faydaları saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çok…
  •  Özellikle içerdiği serum protein ile diğer peynirlerden ayrılan mucize peynir LOR ,inek sütünden yapılır.Ancak inek sütünden elde edilmesine rağmen inek peynirindeki antijenik proteinleri içermez .
  •  Yumurtadan daha yüksek biyolojik değeri vardır .Yumurta alerjisi olanlar,lor yiyerek protein ihtiyacını karşılayabilirler.
  • Proteini fazla ,yağ oranı düşük olan Lor peyniri özellikle sporcular için doktorların tavsiye ettiği bir peynirdir…
  • Muratbey Lor peyniri;TGK 'ne göre ,100 gramı ile günlük kalsiyum ihtiyacımızın %90'nı tek başına karşılayabilir
  • Yumuşak taze bir peynir olan Muratbey Lor , İtalyanların biraz daha sert dokulu 'Rıcotta'sı ve Yunanlıların 'Myzithra yada Anthotirosu ile akrabadır.
  • Muratbey Lor Peynirini her öğünde tüketebilirsiniz.Bu mucize peyniri çorbalarda,böreklerde ,tatlılarda ve değişik lezzetlerinizde güvenle tüketebilirsiniz… 



      Malzemeler
  • 250 gr Murat Bey Lor Peyniri
  • 125 gr tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un ( un kalitesi ve bardak ölçünüze göre un miktarı değişiklik gösterebilir )
      Üzeri İçin
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)
  • File Fındık
  • Gonca gül kurusu





 



































Yapılışı: Oda sıcaklığındaki tereyağ şeker mikser yardımıyla çırpıldıktan sonra Murat Bey Lor Peyniri , yumurta ve vanilya ilave ederek homojen hale gelene kadar bir kaç dakika daha çırpalım.
Ayrı bir kapta eşlemiş olduğumuz un ve kabartma tozunu kurabiyemize ilave ederk elimize yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğuralım.Yukarda da belirttiğim gibi un ölçüsü değişiklik gösterebilir gerektiğinde un miktarını arttirabilirsiniz yalnız ,hamuru yuvarlarken ele yapışmayacak bir kıvam alması yeterli fazla un ilave ederek kurabiyenizin sert bir dokusu olmasını sağlamayın lütfen.

Elde ettiğimiz yumuşak kıvamdaki kurabiye hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde toplar koparıp elimizle yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim .... 

Şayet siz üzerinde çikolata kullanmayacaksanız üzerini toz şekere batırarak tepsiye yerleştirebilirsiniz ...
Önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda 25 dakika kadar üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim. Kurabiyelerimiz fırından çıktığında yumuşak olduğu için soğuduktan sonra servis tabağına alarak üzerlerine benmari usulinde eritmiş olduğumuz çikolata ile süsleyip file fındık serperek servise hazır hale getirebilirsiniz...


Afiyetler Olsun...



2 yorum:

  1. çok severim lor peynirli kurabiyeyi, yakın zamanda yapmamıştım, canım istedi şimdi, ellerinize sağlık harika görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Esra Hanım,
      Sevgilerimle...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...