expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

16 Ocak 2017 Pazartesi

Fiyonk Börek

Merhabalar herkese,
Umarım hepinizin keyfi sağlığı yerindedir. Malum ülkece zor ve tadsız günlerden geçiyoruz .
Ama elbetteki herşeye rağmen devam eden hayatlarımızda yemeden içmeden duramıyoruz .
Bu güzel böreklerin tarifini paylaştım sanıyordum taki bir takipçim sorduğunda blogda olmadığını far edinceye kadar. Eeee malum yaşlılık işte arada bazı şeyler atlanabiliyor.









   













Yaşadığım zor günler ,aylar derken koca bir yıl geçti rahmetli prensesimin yokluğu beni bir çok şeyden soğuttu ve sanırım blogumda bunlardan biri , eskisi kadar vakit ayıramıyorum halbuki o kadar çok boş vaktim var ki , sanırım kitaplar en iyi dostum olduğundan dolayı başka uğraşlarla meşgul edemiyorum kendimi neyse daha fazla uzatmadan sadede geleyim ve tarifi paylaşayım hemen …
Mutlu ve sağlıklı huzurlu günler dilerim hepinize…




       Malzemeler
  • 5 adet yufka
      Sosu İçin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
      İç Malzemesi
  • 500 gr Ezine Beyaz Peynir
  • 1/2 demet maydanoz
      Üzeri İçin 
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam yada çörekotu










Yapılışı: Öncelikle sosumuzu hazırlamak için cam bir kase içersinde süt sıvıyağ yoğurt ve yumurtayı güzelce çırparak karıştıralım.

Maydanozumuzu iyice yıkayıp biraz sirkeli suda beklettikten sonra ince kıyalım ve çatal yardımıylka ezdiğimiz beyaz peynirimizle karıştırarak iç harcımızı hazırlayalım.

Yufkamızı tezgahımıza serelim, büyük bir kare elde etmek için kenarlarından keselim ve elde ettiğimiz kareyi de 4 eşit kare yufka haline getirelim.Yani bir adet yufkadan 4 eşit kare parça elde edelim.

Küçük kare yufkamıza fırça yardımıyla sosumuzdan heryerine gelece şekilde güzelce sürelim ve daha sonra çapraz iki köşesinden elimizle büzerek ortada buluşturalım.Ortada buluşan yufkaların köşelerine birer kaşık dolusuiç harcımızdan yerleştirelim ve diğer köşelerini peynirli harcımızın üzerine kapatalım .


Fiyonk böreğimizi oluşturmak için yufkamızın kenarlarından kesmiş olduğumuz artan yufkaların üzerine sos sürerek katlayıp şerit elde edelim ve fiyonk böreğin ortasına dolayarak şekil verelim.

Oldukça pratik ve keyifli olan bu böreğin yapım aşamalarını tüm yufkalara uyguladıktan sonra yumuşak böreklerden hoşlandığım için elde ettiğim 20 adet fiyonk böreğin üzerine kalan sosdan sürerek biraz dinlendiriyorum, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize böreklerimizi yerleştirelim , üzerlerine yumurta sarısı sürelim , susam yada çörekotu serpelim… 
Önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda 25-30 dakika pişirelim.

Afiyetler Olsun… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...