expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

7 Ekim 2016 Cuma

MSA 'da Elif Korkmazel ile ' Salat Lezzet Serisi ' Workshop'u

 Merhabalar ,
 Sevgili Deniz Hanım'dan aldığım nazik davet üzerine MSA' da gerçekleşen Salat 'ın tabiri caizse dumanı üstünde tüten yeni ürünü olan 'Salat Lezzet Serisi' Lansman'ına katıldım dün ve gerek damaklarımız gerekse ruhumuzda şenlik havası ortamıydı doğrusu. 




 Tabi bunda Sevgili Elif Korkmazel'in enerjisinin yanısıra Salat yetkilileri ve personelinde etkisi büyük.Peki Nedir ? bu Salat Lezzet Serisinin özelliği derseniz şayet dilim döndüğünce ifade edeyim sizlere;  

 Salat 'ın mutfaklarda fark yaratacak yeni lezzet serisi ile zahmetli yemeklerin yapımında pratik ve zamandan tasarruf sağlayan yemeklerin olmazsa olmaz lezzetlerini tek bir şişede sunduğu birbirinden farklı aroma ve tada sahip bu yeni seri eşliğinde , birbirinden lezzetli tarifler hazırladık ve afiyetle tadına baktık efendim…






 MSA 'nın donanımlı mutfağında yerimizi aldığımız an itibariye tadımlamamız için hazırlanan lezzetli ekmekler eşliğinde Salat Baharatlı Ürün Serisi'nin içinde öncelikle sarımsaklı ,fesleğenli olanı denedim ve inanın daha önce ayçiçek yağına ekmek bandığımı hatırlamıyorum, genelde zeytinyağı ile denemeye alışkın olduğumuz halde şaşırtıcı bir derecede fesleğen ve sarımsağın yoğun ve leziz tadını damağımda hissettim diğer çeşitlerindede içersinde kullanılan tüm baharat ,sebze ve otların tadını ziyadesiyle hissediyorsunuz ki bu bağlamda Salat'ı tebrik etmek lazım bir ilki gerçekleştirdiklerinde bu kadar başarılı olması ve damaklara hoş bir lezzet katması bence harika bir olgu.Üstelik ete,tavuğa ,balığa ve salataya rahatlıkla kullanılabilecek kalite ve lezzete sahip.



  Zaten bu yüzden sloganları da ' Gezdir 'olsa gerek 

 Yıllardır hafızalara kazınan ismi ve unutulmayan lezzetiyle sofraların vazgeçilmez markası Salat, yeni Salat Baharatlı Ürün Serisi ile doğal tatlar sunuyor. 

 Salat Baharatlı Ürün Serisi, mutfakta büyük kolaylık sağlayacak Salat sarımsak, domates-sarımsak-fesleğen, sarımsak-fesleğen ve acı kırmızı biber-fesleğen-domatesli ayçiçek yağı olarak dört farklı çeşnisiyle raflarda yerini alacak. Salat, bu yenilikçi ürün alternatifleriyle, yemeklere faklı tatlar katmaya hazır. Salat Baharatlı Ürün Serisini; marinasyondan, sıcak yemeklere, salatadan, pizzaya farklı yemeklere farklı aromalar katarak üstelik oldukça pratik ve rahat kullanımı sayesinde tüm yemeklerinize gezdirebileceginiz enfes lezzetli Salat 'ı mutfaklarımızdan eksik etmeyeceğimize eminim hanımlar.

SOFRALARDA BÜYÜK YENİLİK
  Yıllardır hafızalara kazınan ismi ve unutulmayan lezzetiyle mutfakların vazgeçilmez markası Salat, Yeni Lezzet Serisi ile sofralarda yeni bir dönem başlatıyor ve “GEZDİR’’ diyor.
  Geçmişten bugüne markası ve kalitesiyle sofraların vazgeçilmezi olan Salat, yeni çıkardığı "Salat Lezzet Serisi” ile hem mutfakta vakit geçirmeyi eğlenceli hale getiriyor hem de tüm yemeklere gezdirebileceğiniz enfes lezzetler sunuyor. Salat’ın doğallığı lezzetle harmanladığı "Salat Lezzet Serisi”, dört farklı alternatifiyle yemeklerinize ayçiçek yağının bambaşka tatlarını getiriyor. 


 Salat, mutfaklarda fark yaratacak lezzet serisi ile en zahmetli yemeklerde bile kullanım pratikliği sunarak hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de yemeklerin olmazsa olmaz lezzetlerini tek bir şişede sunuyor. Sarımsaktan domatese, fesleğenden acı kırmızı bibere kadar aradığınız tüm tatları tek bir üründe toplayan Salat Lezzet Serisi ile unutulmayan sofralara imza atacaksınız.  


 Salat’ın Sarımsak, Domates-Sarımsak-Fesleğen, Acı Kırmızı Biber-Fesleğen-Domates ve Sarımsak-Fesleğen olmak üzere değişik lezzetlerle sunduğu yeni serisi ile barbeküden salataya, kızartmadan zeytinyağlıya, aperatiften mezeye, kahvaltıdan pizzaya kadar birbirinden farklı yemekleri yapmak artık çok pratik. Kolay kullanımı ile yeni tatlar arayanlar için özel olarak hazırlanan "Salat Lezzet Serisi” ile siz de yemeklerinize gezdirebilir, mutfağınızın kahramanı olabilirsiniz.


 Salat dün olduğu gibi bugün de sofraların ve tüketicilerin vazgeçemediği marka olmaya devam ediyor.
 Salat Lezzet Serisi ile hazırlanmış nefissssss bir mücver tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. Ben daha önce Mücver yaparken ekstra yağ kullanmazdım ,kızartma islemi sırasında kullandıgımdan dolayı Salat Sarımsaklı Ayçiçeği 'de sarımsak kullanmanıza gerek kalmadan farklı bir rahiya kattı…

Sevgili Elif Korkmazel tarifiyle ,


   Kabak Mücver…


     

      Malzemeler

    • 5 adet kabak
    • 3-4 dal dereotu
    • 5 -6 dal taze soğan
    • Yarım kalıp Ezine Peyniri
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı un
    • Tuz ,karabiber
    • 1/2 su bardağı yoğurt
    • 1 tutam toz zerdeçal
    • 1 çorba kaşığı Salat Ayçiçek Yağı
             Kızartmak için

        500 ml Salat Ayçiçek yağı 



    Yapılışı: Kabakları kabuklarını soymadan rendelenmiş kalın tarafıyla rendeleyelim ve suyunu sıkalım. Bütün suyunu aldığınızda emin olduktan sonra karıştırmak kabına alalım.
    Taze soğan ve dereotunu ince ince doğrayın,beyaz peyniri rendeleyin ve hepsini kabak rendesi ile karıştırın.
    Yumurtaları da karışımın içine kıralım ve Salat Sarımsaklı Ayçicek yağını da ilave edip karıştıralım.
    Unu karışımın kıvamına göre ayarlayarak yavaş yavaş ilave edelim .
    Tutucu bir yoğunluk elde edince yani Mücver harcamızın rahatlıkla kaşıklar kızgın yağa alabilmesi gerekir.
    Önceden kızdırdığımız Salat Ayçiçek yağına bir çorba kaşığı yardımla döktügümüz Mücver harcını arkalı önlü kızartın.
    Yoğurt ve zerdeçalı karıştırarak yanında servis edin…




    Workshop'da uyguladığımız diğer tarifide sizlerle paylaşacağım sevgili blogcanlarım…
    Tabi bu güzel sunum tahtası ve ürünler için Salat Ailesine teşekkürü bir boç bilirim


          Fırında Tavuk Baget

          Malzemeler
    • 7 adet tavuk Baget
          Baharat Karışımı İçin
    • 2 çorba kaşığı Salat Sarımsak ve Fesleğenli Ayçiçek Yağı
    • Yarım çorba kaşığı şeker
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
    • 1 çorba kaşığı portakal suyu
    • 1 çorba kaşığı acı toz biber
    • 1 tutam zerdeçal
    • 1 tutam tuz
    • 1 çorba kaşığı susam
    • Tuz


      Yapılışı:Baharat karışımı listesindeki malzemelerin tamamını karıştırın ve bagetlerin tüm yüzeyine sürün .Fırın poşetine tavuk butları yerleştirin ve önceden ısıttığımız 180 C fırında  yaklaşık 40 dakika ,tavuklar tamamen kızarıp renk alana kadar pişirin…
    Şefin önerisinide paylaşmadan geçemeyeceğim doğrusu; Bu tarifi dilerseniz baget yerine 14 adet tavuk kanadı ile de hazırlayabilirsiniz,fırın performansınıza göre 30 -35 dakika ,tavuk kanatları tamamen kızarıp renk alana kadar pişirebilirsiniz.


     Mutfak Sanatları Akademisi'nde Sevgili Deniz Hanım davetiyle katıldığım Salat ''Yeni Lezzet Serisi ' Lansmanında inanılmaz derecede keyifli bir gün geçirdim…



    Anlarda yaşananları anılara dahil ettiğimiz bir gün daha anı sayfamdaki yerini aldı.

    Teşekkürler Salat Ailesi…




    2 yorum:

    1. Emelcim yine harika bir post girmişsin...Emeklerine sağlık ...Sevgiler...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Canım Selmacım ,
        Teşekkür ederim tatlım sıkılmadan okuyup yorumlaman benim için çok önemli…
        Sevgilerimle…

        Sil

    Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
    Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...