Kurabiye ,hepimizi keyifle tükettiğimiz en önemli eşlikçilerden.
Çay yada kahve farketmez yeterki lezzetli farklı bir tad oluştursun damaklarda..
Bu güzel kurabiyenin tarifi şeker hamurlu kurabiyelerin tarifinin biraz zenginleştirmiş hali diyebiliriz.
Haydi bakalım hanımlar gelelim görsel ve lezzetsel olarak damaklarda hoş bir lezzet bırakacak kurabiyelerimizin yapımına …
Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta akı
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Karameli İçin
- 1 şu bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 1/2 çay bardağı krema
- 50 gr tereyağı
- 1 su bardağı ceviz içi
Üzeri ve alt tabanı süslemek için
- 2 paket bitter çikolata (80 x2 )
Yapılışı: Kurabiye için oda sıcaklığında tereyağı ,şeker ,sıvıyağ ,nişasta ,kabartma tozu ve vanilyayı aldığı kadar un ile yoğurun ele yapılmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğuralım.
Hamurumuzu iki adet yağlı kağıt arasında yada un serperek merdane yardımıyla açalım ve diledigimiz kalıpları şekil verelim.
180 C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim.
Karameli için ; Tavamıza 1 şu bardağı şekeri 2 yemek kaşığı su ilave ederek,kısık ateşte hiç karıştırmadan ve yakmadan karamelli rengi alana dek eritilelim.
Tereyağı ve kremayı ekleyip hızlıca karıştıralım ve cevizleri ilave ederek karıştıralım .
Kurabiyelerin tabanı için bitter çikolatamızı küçük parçalara ayırıp benmari usulünde eritelim.
Soğuyan kurabiyelerin izin alt tabanını eriyen çikolataya batırarak yağlı kağıt serdiğimiz bir tabağa alıp , üzenlerine karamelli cevizden tatlı kaşığı yardımıyla süsleyerek çikolata gezdirelim.
Bu tarifi Sevgili @oznrnmutfagi 'nin instagram sayfasında görüp çok beğenmiştim bir kaç ufak farklılık dışında tarifi aynen uyguladım.
Emel'ciğim ellerine sağlık harika olmuş.Ben de özellikle kış mevsiminde çayımın kahvemin yanına mutlaka kurabiye arıyorum:))
YanıtlaSilÖpüyorum canım..
Canımmm çok teşekkür ederim…
SilDeğilmi ya ,çay kahve yarensiz olmaz …
Bende öpüyorum seni tatlım…