Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
Patlıcan ile yapılan ve lezzeti olmayan bir tarife henüz rastlamadım.Bu güzel tarifi henüz denemediyseniz bir de benim tarifim ile denemenizi tavsiye ederim.
Kolaylıklar diliyorum sizlere…
- 4 adet patlıcan
- 3 adet salkım domates
- 6 adet sivri biber
- Sıvıyağ
Köftesi İçin
- 500 gr dana (antrikot) kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
Sosu İçin
- 1 tatlı kaşığı domates salcası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 çay bardağı su
- Karabiber ,kekik ve kırmızı pul biber
Yapılışı : Patlıcanlarımızı iki parmak kalınlığında enine olacak sekilde tam kesmeden derin yarıklar açalım. Tuzlu suda bekletelim ve suyunu sıkıp kuruladiktan sonra bol sıvıyağda kızartalım.
Yağlı kağıda alıp fazla yağını süzdürelim. Köfte için soğan ve sarımsağı rendeleyip kalan tüm malzemeleri bir kabın içersinde güzelce yoğuralım. Ben her bir patlıcanı 6 eşit şekilde kestiğim için toplamda 24 adet köfte hazırlayıp paylaştırdım.
Tepsimize aldığımız patlıcanlarımızın aralarına köfteleri paylaştıralım .
Domateslerimizi elma dilimi şeklinde keselim Biberlerimizi de eşit olacak sekilde kesip üzerine yerleştirelim.
Domates ve biber salcasıni bir bardak su ile açalım tuz ve baharat ilave edin patlıcan kebabımızın üzerine gezdirelim.
Önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda üzerini folyo ile kapatıp delikler açarak 20 dakika pişirelim. Daha sonra folyoyu alıp 20 dakika daha pişirip servis edelim.
Özellikle gibi seviyorum!
YanıtlaSilAlmanya'dan selamlar.
Akşama misafir var harika görünüyor tarifi aldım tatlım:)
YanıtlaSil