expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

19 Mayıs 2016 Perşembe

İrmik Helvası

Merhabalar Hepinize Sevgili Blogcanlarım,
Şu mübarek aylarda bizler için önemi ve değeri büyük bir yer teşkil eden kandillerde Rabbimden talep ettiğimiz hayırlı dualarınıza cevap alınabilecek en güzel hissiyatlar ve manevi olgu eşliğinde açarız ellerimizi semaya.

 Kabul olursa ne alâ olmazsa da Rabbim öyle istemiş ve  demek ki bizim için hayırlı olan budur der , boyun eğeriz elbette ki Yüce Yaradana…



  Birde olmazsa olmaz ritüellerimiz vardır ; maziye dönük değerleri yaşayabilmek adına , elcağızlarınızla yapıp sevdiklerinize sunmak üzere harekete geçip, iyi niyetle  arzu ve istekle kavrulmuş bir helva ile ölmüşlerimizin ruhlarına gözyaşlarıyla gönderilen dualar eşliğinde tatlandıralan damaklar , mutfaktan çıkan o misss gibi kokular.


  Bilmeyen yoktur lâkin her birimizin farklı tarifleri ve farklı sunumlarıyla gönüllerimüze yer edinen bu güzel lezzete dair bir tarif daha gelsin o halde benden size,selam ve duayla.

 Hepinize hayırlı kadınlar dilerim. Büyüklerimizin  saygıyla ellerinden küçüklerimizin de gözlerinden öperim sevgi ve muhabbetle, Hoşçakalın..



                      Malzemeler
  • 1,5 su bardğı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt yada su
  • 1 paket şam fıstığı
  • 1 paket vanilya
  • 150 gr terayağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ


  Yapılışı : Tereyağımızı ,sıvıyağ ile birlikte tenceremize alıp eritelim .Kısık ateşte irmikler pembeleşinceye kadar kavuralım .Daha sonra fıstıklarımız ilave edip , fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurma işlemine devam edelim…

Bir başka tencerede süt, vanilya ve şekeri karıştırıp şeker eriyinceye kadar kaynatalım taşmamasına dikkat edelim ,bu arada eğer süt yerine  su kullanacaksanızda aynı işlemi uygulayın dilerseni vanilya kullanmayabilirsiniz.Ben süt ile yapılan helvayı çok sevdiğimden hemen her helvamı süt ile yaparım bu güne değin hiç su ile helva yapmadım desem şaşırmayın çünkü hiç yapmadım.

 Ardından kaynatmış olduğunuz şerbeti ilave edelim ve karıştıralım şerbeti çektiği esnada ocağın altını kapatalım . Ben tam bu aşamada 1 çay bardağı şeker ilave ettim sebebine gelince bir kaç kez denedim ve  farklı bir lezzet katıyor şekerin o tam erimemiş ama sıcak helva ile kavuşup dinlenmiş hali çok hoş oluyor benden söylemesi tercih size kalmış elbette ki .

  Son aşamayı atlayacak olursanız şerbeti çeken helvamızı tencerenin kapağı örtülü haldeyken 10 ila 15 dakika dinlendirip servise hazır hale getirelim.


Bunlar da sevgili komşularımızın payı efendim…


6 yorum:

  1. Emelcim, ellerine sağlık, Allah kabul etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Tülin Hanımcığım,
      Allah razı olsun ,sevgilerimle öpüyoum sizi …

      Sil
  2. İrmik helvasına da un helvasına bayılırım. Hatta geçenlerde bir blogta görmüştüm, ikisi bir arada yapmışlar :) Ben de geçen sefer öyle yaptım. Değişik, hoş oldu. İrmiğin rengi tam olması gibi. Ellerinize sağlık, Allah kabul etsin, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynen sizin gibi helvanın her iki halini de severim.
      Evet bende böyle bir tarife rastlamıştım.Denemek lazım eminim ki o da nefis olmuştur.
      Çok teşekkür ederim.
      Sizin de ellerinize sağlık afiyetler olsun.
      Sevgilerimle…

      Sil
  3. ah, ellerinize sağlık. annem çok sever ve çok güzl yaapr =) Yazın dondurma ile bir harikaa oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dondurma ile müthiş oluyor çok haklısın sevgili İlke…
      Anneciğinizin de ellerine sağlık , anne eli gibisi var mı ya ?
      Sevgilerimle…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...