Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 bardak süt kreması yada süt kullanabilirsiniz
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı Pakmaya Kakao
- 1 paket Pakmaya Hamur kabartma tozu
- 1 paket Pakmaya vanilya
- 1,5 su bardağı un kontrollü ilave edin
Ganaj İçin
- 1 kutu krema (200 ml )
- 200 gr bitter çikolata
Yapılışı: Kek için oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz ardından kalan sıvı malzemelerimizi ilave edip çırptıktan sonra kalan kuru malzememizi yani un ,kakao kabartma tozu ve vanilyamızı eledikten sonra spatula yardımıyla karıştırıp elde ettiğimiz kek karışımını ,tabanını yağlayıp unlamış olduğumuz ortası çukur tart kalıbımıza döküp 180 C de önceden ısıttığımız fırınımızda 15 dakika kadar pişirip soğumaya bırakalım bu sırada kürdan testi yapalım eğer kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir, kekin pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz…
Kürdan testi yapıp içersinin pişdiğine kanaat getirdiğinizde kekimizi fırından alıp soğumaya bırakalım . Diğer taraftan üzeri için gerekli olan ganajımızı hazırlamak için kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtalım ve içersine küçük parçalara ayırmış olduğumuz bitter çikolatalarımızı atıp karıştırarak kremamızı hazırlayalım . Ganajı biraz soğuduktan sonra , soğuyan tart kekimizin üzerine dökerek dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz…
Not: Yoğun bitter çikolata sevmiyorsanız şayet sütlü çikolata ile de yapabilirsiniz…
Nefis bir tarif,,,, Harika bir sunum. Ellerinize sağlık. Sevgiler...)
YanıtlaSilEvet canım hem pratik, hem de nefs bir tadı var…
SilÇok teşekkürler ,sevgiler…
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Saadetciğim.
SilSevgilerimle…
Emel ne kadar güzel görünüyor, şimdiye kadar hiç denemedim, ama mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSevgiler