expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

18 Temmuz 2015 Cumartesi

Lor Peyniri Dolgulu Kabak

   Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,

   Hepimiz yoğun ve güzel bir Ramazan Ayını geride bıraktık.Sevdiklerimizi güzel sofralarda ağırladık, bu güzel ayı dolu dolu yaşadık .Rabbim lâyıkıyle tekrarını nasip etsin inşallah.

  Malum iftar sofralarında farklı çeşitlere de yer vermek istiyoruzhepimiz , ayrıca bu yıl çok uzun saatler oruç tutuyor olmamız dolayısıyla ve sahur saatinin çok yakın olması nedeniyle ağır yemeklerin yanında midemizi fazla yormaya mahal vermeyecek alternatifler ve sebze yemeklerine de büyük önem gösterdik herbirimiz.

   Bu gün paylaşmak istediğim tarif de bunlardan biri pratik özellikle sağlıklı ve diyet ağırlıklı beslenenlerin pek bir hoşuna gidecektir kanımca. Ben güzel prensesim anneciğim için sıkça yapıyorum bu tarifi .Haydi öyleyse gelelim bu güzel tarifimizin yapımına;







        Malzemeler
  • 3 adet kabak
  • 300 gr  Murat Bey lor peynir 
  • 2 adet domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 dilim tam buğday tost ekmeği
  • 6 tatlı kaşığı parmesan peyniri 
  • 150 gr kaşarpeynir
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
 Yapılışı : Kabaklarımızı yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye keselim ve üzerini geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Çekirdekli kısmını tatlı kaşığı yardımıyla ayırıp çıkaralım.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.

  Tost ekmeklerimizi ekmek kızartıcımızda kızartalım yada fırının ızgarasında önlü arkalı olarak kızartalım ve soğumaya bırakalım .Daha sonra rondodan geçirelim kırıntı halini aldığında tamamdır.
Domatesin abuğunu soyup çekirdekli kısmını çıkartalım ve küp şeklinde doğrayalım.Arpacık soğanımızı çok küçük halde doğradıktan sonra zeytinyağında soteleyelim.






Lor peynir ,yumurta sarısı, sarımsak ,domates ,tuz ,karabiber, pul biber ve sotelediğimiz soğanlarımızı da ekleyerek bir kasenin içersinde karıştıralım.Elde ettiğimiz karışı kabaklarımız içersine paylaştırdıktan sonra Ekmek kırıntısı,parmesan beynir ve kaşar peyniri dilediğiniz sıralam ile kabakların üzerine serpiştirelim ve 180 C de ısıttığımız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim…





Afiyetler olsun…

4 yorum:

  1. Birkaç kez gördüm bu ara bu tarifi. Klasik kabak yemeğinin dışına çıkma vakti geldi sanırım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de denemenizde fayda var …
      Kusura bakmayın Sevgili Saadet Hanım uzun zamandır bloguma vakit ayıramadım.
      Anneciğimin aniden rahatsızlanması ve akabinde uzun süren sağlık sorunları nedeniyle hastanede yattık yorumunuzu yeni gördüm…
      Sevgiler…

      Sil
  2. Çok merak ettiğim bi tarif bu.. Sayenizde denemiş olacağım. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...