Bu tarz bol malzemeli salatalar favorim , aklıma gelen farklı lezzetleri birleştirmeyi ve tatlı ekşi soğuk salata olarak tüketmeyi çok seviyorum…
Bu salatayı da sıkça yaparım ve sizlerle de paylaşmam gerektiğini düşünerek tarifini bloguma ekledim Umarım sizlerde çok beğenirsiniz.Sağlıklı doyurucu ve besin değeri oldukça yüksek olan bu güzel lezzeti sevmeyen olacağına inanmıyorum doğrusu…
Güzel günler diliyorum sizlere sevgili blogcanlarım…
Her daim mutlu olun ve mutlu kalın …
Malzemeler
- 2 su bardağı Reis buğday
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 çay bardağı badem
- 8 adet incir
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet sivri biber ( mümkünse acı olsun)
- 1,5 adet limon
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet taze soğan
- 3 yemek kaşığı Kemal Kükrer Koruk Ekşisi Sosu
- Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı: İki su bardağı Reis buğdayı akşamdan ıslatalım ve ertesi gün üzerini geçecek kadar suyla orta dereceli teşte suyunu çekene kadar haşlayalım …
Salatamız için gerekli olan yeşillikleri yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım ,İncir,kırmızı ve sivri biberimizi istediğiniz büyüklükte doğrayalım badem ve cevizlerimizi de iri parçalar halinde doğrayalım salata kasemizin içersinde tüm malzememizi karıştıralım ve salatamızın sosu için limon , zeytinyağ ve koruk ekşisi sosunu ( nar ekşisi de kullanabilirisiniz o haliyle de nefis oluyor ) ilave edip arzunuza göre baharatla da tatlandırabilrisiniz…
Afiyetler Olsun…
O cevizler bayıldım... Tam yemelik bir salata olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim ,gerçekten çok lezzetli bir salata mutlaka denemelisiniz derim…
SilSevgilerimle…
Ooo süpersin...Tek öğün bile olabilir...Ellerine sağlık Emelcim...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selmacım…
SilAynen öyle tatlıml annem için öğlen yemeği yada ara öğünlerinde bazen bu salata yeterli geliyor …
Benim için zaten zaman farketmiyor :)
Sevgiler canım…
Ellerinize sağlık ☺☺☺
YanıtlaSilEllerinize sağlık buğdaylı salataları çok severim ama incir hiç düşünmemiştim çok lezzetli görünüyor..
YanıtlaSil