Ramazan ayında komposto ve hoşaflara daha fazla eğilim gösteriyoruz …
Serinlik ve ferahlık açısından mide dostu bu güzel içecekler yazın olmazsa olmazımız aslında …Her ne kadar sadece Ramazan ayında tarifleri paylaşmak aklımıza gelse de pilav hoşaf veya komposto olmadan yenmezdi eskiden ,bir de bizim meşhur çiböreklerimizin yanında afiyetle tükettiğimiz buz gibi vişne kompostosu anneannemin en çok yaptığı içecekler arasındaydı üstelik bahçe keyfimizin de olmazsa olmazları arasındaydı…
Gazlı içeceklere olan ilgimiz yadsınamaz gerçek ama bu gibi bir komposto da benim vazgeçilmezim …
Dondurucuda beklemekte olan vişneleri pasta ve tatlılarda kullanmakla bitiremedim hızımı alamayıp ne kadar çok alıp atmışsam dondurucuya bilemiyorum yap yap bitmiyor mubarek halâ hazırda 2 kutu daha vişnem mevcut bakalım inşallah yeni mahsuller tezgahlardaki yerini almadan bir gayret bitirmek arzusundayım.
Gelelim tarifimize ;
Malzemeler
- 750 gr vişne ( dondurulmuş )
- 1,5 litre su
- 2 su bardağı şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 4-5 adet karanfil
- 1 kök zencefil
Yapılışı: Vişnelerimizi derin bir tencerenin içersine alıp su ve şeker ilave edip karıştıralım .Orta derecedeki ateşte vişneler tadını ve rengini bırakana kadar kaynatalım ve içersine tarçın ,zencefil ve karanfilimizi atıp 5 dakika daha kaynatıp ocağımızı kapatıp soğumaya bırakalım….
Servis etmeden önce içersindeki karanfil ,tarçın ve zencefili alalım. Buzdolabında soğutup servis edelim…
Afiyetler olsun…
Ellerine sağlık canım, serin serin oh nefis, sevgiler
YanıtlaSilNefisss, ellerine sağlık canımcım, bak aklıma getirdin dondurucumda vardı vişnelerim, yarın bende bir vişne suyu yapayım hemen:) Sevgilerimle, hayırlı ramazanlar diliyorum Emelcim:)
YanıtlaSilBuz gibi çok severim...Ellerine sağlık Emelcim...
YanıtlaSil