Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 50 gr tereyağı
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 su bardağı et suyu
- 2 lt su
Yapılışı: Öncelikle soğanımızı ince ince kıyalım ve tereyağımız ile kavuralım ardından 1 çorba kaşığı un ilave edip biraz daha kavuralım , küp küp doğradığımız patatesimizi ,mercimeğimizi ve rendelediğimiz havucumuzu da ilave edelim …
Üzerine 2 su bardağı et suyu olmak üzere yaklaşık 2,5 lt su ilave edelim . Kaynadıktan sonra blenderla parçaladıktan sonra süzgeçten geçirerek üzerine 1 su bardağı daha su ilave edip bir taşım kaynatalım ve sıcak servis edelim…
Biraz koyu kıvamlı bir çorba olacağından su miktarı 2,5 lt ama dilerseniz ölçüleri yarıya indirerek de uygulayabilirsiniz bu güzel çorbayı…
Üzerine 2 su bardağı et suyu olmak üzere yaklaşık 2,5 lt su ilave edelim . Kaynadıktan sonra blenderla parçaladıktan sonra süzgeçten geçirerek üzerine 1 su bardağı daha su ilave edip bir taşım kaynatalım ve sıcak servis edelim…
Biraz koyu kıvamlı bir çorba olacağından su miktarı 2,5 lt ama dilerseniz ölçüleri yarıya indirerek de uygulayabilirsiniz bu güzel çorbayı…
Afiyetler olsun…
Bayılırım Mercimek Çorbasına, elinize sağlık
YanıtlaSilmercimeği ne zaman koyuyoruz havuç ve patatesle birlikte mi?? yoksa son ilave su ile beraber mi..
YanıtlaSil