Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
Hemen herkesin severek tükettiği bir lezzet olan Trileçe 'nin orjinalinden farklı binbir tarifi var neredeyse .
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim tarif Sevgili Oktay Usta'ya ait televizyonda izler izlemez evde mevcut olan malzemeler olunca hemen yapmaya başladım ve iyiki de denemişim .
Orjinalinin 3 farklı süt kullanılarak yapıldığı bu güzel tatlıya Oktay Usta kendi yorumunu katmış , krema ve krem şanti ile bütünleştirmiş , bence iyiki de öyle olmuş ayrıca fındık kullanılması da hoş bir lezzet katmış doğrusu.Biz ve deneyen herkezin çok beğendiği bu güzel tarifimize gelelim artık değil mi bende kelimeler bitmez yazdıkça yazasım var , aslında içimden çooook daha fazla şeyler paylaşmak kalbimdeki tüm hüznü ve sevinci sizlere aktarmak istiyorum ama bunun için uzun bir zaman gerekiyor .
Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz fındık
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı un
Şerbeti için
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı krema
- 1 su bardağı toz şeker
Çilek Sosu İçin
- 500 gr çilek
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Üzeri İçin
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Yapılışı : Karıştırma kabımıza yumurta ve şekerimizi ilave edip mikser yardımıyla köpürene kadar güzelce çırpıyoruz .Fındık içi ,vanilya , kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırıyoruz .Yağlamış olduğumuz didörtgen borcama hazırladığımız kek harcını döküp 160 C 'de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişiriyoruz. Borcamda pişireceğimizden dolayı fırın telimizi alt rafa yertleştirelim ki kekin altı da güzelce pişsin ve kızarsın…
Şerbetimiz için bir tencereye süt,krema ve toz şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz.Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz …
Bu sırada krem şantimizi 1 su bardağı süt ile birlikte mikserde çırpalım ve buzdolabında beklemeye alalım…
Çileklerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra blender yada rondodan geçirelim ardından tel süzgeç yardımıyla süzelim ki pütürlük kalıp sosumuzun görüntüsünü bozmasın.
Bu aşamadan sonra tenceremize şeker ve su ile incelttiğimiz nişastamızı ilave edip orta dereceli ateşte göz göz olana kadar kaynatalım ve bu sırada çırpma teli yardımıyla sürekli karıştıralım .Kaynamış olan sosumuzu kabuk tutmaması için yine tel çırpıcımızla karıştıralım …
Kekimiz pişince kare kare dilimledikten sonra , soğuyan şerbetimizi üzerine döküyoruz .Kepçe yardımıyla bu işlemi yapalım ki şerbeti çektikçe ilave edebilelim.
Şerbeti çeken kekimiz tamamen soğuduktan sonra üzerine krem şantimizi spatula yardımıyla sürelim ve hazırlamış olduğumuz çilekli sosumuzu üzerine dökerek soğuk servis edelim…
Afiyetler olsun…
Emelcim söylediğin gibi çeşit çeşit yapılışı var bende üç ayrı süt bulmak zor olduğu için farklı yapıyorum seninkide nefis görünüyor ellerine sağlık canım yiyenlere afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilCanım evet benim aklımda bir de senin frambuazlı trileçen var henüz onu denemedim eminim o da nefistir…
SilTeşekkür ederim Sibelcim çok sağol…
Sevgiler tatlım…
Son zamanlarin en populer tatlisi sanirim kendileri :)) afiyetler olsun sevgiler..
YanıtlaSilEvet tatlım aynen öyle çok farklı yapılış şekülleri mevcut ben ilk denememi Oktay Usta'nın tarifiyle yaptım…
SilTeşekkür ederim canım sevgiler…
harika görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim tatlım …
SilSevgiler…
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de bloguma beklerim.
Teşekkür ederim Sema Hanım…
SilElbette geliyorum hemen…
Sevgiler…
Ramazanla birlikte blog ziyareti yapmak epey zor oluyor. Ekrana yapışasım var :) Ellerinize sağlık, sevgiler...http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilEvet haklısınız Aysel Hanım…
SilÇok teşekkür ederim ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için…
Sevgiler…
Emelciğim ellerine sağlık canım..Bu tatlı hem çok lezzetli hem de hafif oluyor..Afiyet şeker olsun..Sevgiler..
YanıtlaSilCanım çok teşekkürler.
SilEvet bencede çok lezzetli bir tatlı …
Sevgiler canım…
Müthiş olmuş..Ellerine sağlık canım...g+
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor. Tadını da tahmin edebiliyorum..:) Nefis olmuştur elbette.. Sağlıkla tüketin..Sevgiler..
YanıtlaSilIşte ben bunu yerim. Yine şahane anlatımla nefis bir tatlı yapmışın canım. Aslında yanlız tarif değil, ayrı bir köşede kalbindeki hüzün ve sevinçleri de yaz derim.
YanıtlaSilHarika akıcı kişiye dokunan yazılarını seviyorum seni de ..... Sevgiler
Çok güzel görünüyor. Yakin zamanda denemeyi düşünüyorum . http://lezzetlipratiktarifler.blogspot.com.tr/
YanıtlaSil