expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

15 Mayıs 2015 Cuma

NUDO ile Türk Mutfağında Lezzet Esintileri Atölyesi



 9 Mayıs Cumartesi günü , Tuğrul Tunalıgil'den almış olduğum nazik davet üzerine Sapphire AVM içersinde bulunan EKS Mutfak Akademisi'nde keyifli bir atölye çalışmasına katıldım.


  Türkiye'nin ilk yerli noodle markası olan NUDO , geleneksel Türk mutfağının en güzel ve gözde lezzetlerini noodle ile sentezleyerek ortaya çıkan nefis Ayran Aşı çorbasını tadımlayarak damaklarımızda ferah bir lezzet ile güne start verdik , katılımcı arkadaşlarımızı beklerken bizler için EKS Mutfak Akademisi kurucu Şefi Eyüp Kemal Sevinç ve ekibinin hazırlamış olduğu nefis kurabiye ve poğaçalar eşliğinde çaylarımızı yudumladık.



  Firma yetkilisi tarafından bizlere aktarılan bilgileri dinledikten  hemen sonra, değerli yemek bloggerı arkadaşlarla birlikte atölye çalışması için kolları sıvadık ve Şefimiz Eyüp Kemal Sevinç eşliğinde  keyifle  Nudo'lu güzel lezzetler pişirdik .



  Eyüp Bey'in tarifiyle uygulanan ve sizlerle de  paylaşacağım Nudo'lu Sakala Çarpan Çorbasını çok seveceğinize inanıyorum.Biz genelde erişte ile hazırlarız bu çorbayı ama Noddle ile de denemenizi tavsiye ederim …





       Malzemeler

  • 1/2 paket Nudo Kıvırcık Erişte (Sofra Tipi )
  • 1/4 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1/2 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  Hazırlanışı : Geniş bir tencerede su 1/2 lt kadar su kaynamaya başladıktan sonra üzerine Nudo'yu ekleyerek 3 dakika kadar haşlayın.
 Kaynadıktan sonra süzün,soğuk sudan geçirin ve kesin.Mercimeği yıkadıktan sonra su ekleyin 25-30 dakika kadar pişirin.Soğanı soyduktan sonra ,yıkayın ve ince ince doğrayıp 2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırarak kavurun.

 Üzerine un ilave ettikten sonra bir kaç defa karıştırıp mercimeği ekleyin ,tavuk suyu ve  tuz ilave edin.Kaynayınca haşlamış olduğumuz Nudo'yu bıçak yardımıyla biraz küçük doğradıktan sonra çorbamıza ekleyerek 3-4 dakika daha pişirin .

Ayrı bir küçük tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı eritin ,nane ekleyin karıştırıp çorbanızın üzerine gezdirin ve kaselere paylaştırdıp servis edin .

 Not :Sakala Çarpan Çorbası'nın ismi nereden geliyor onu da paylaşmak isterim sizlerle ,Yalnız yaşayan bir ihtiyara komşusu çorba yapıp getirmiş .Dede çorbayı kaşıkla değil de tastan içmiş.Çorbanın içersindeki erişteler dedenin sakalına yapışınca çorbanın adı ''Sakala Çarpan''olarak kalmış .





  Türkiye'nin lider un ihracatçısı Erişler Gıda'nın parekende sektöründeki taşıyıcı markası NUDO'nun ev sahipliğinde düzenlenen renkli anların yaşandığı  ''Türk Mutfağunda Noodle esintileri'' atölyesinde , geleneksel Osmanlı Saray Mutfağı 'ndan Hünkâr Beğendi 'nin Nudo ile sentezlenmiş hali büyük ilgi görse de benim gönlüm ve damağım Nudo'lu Sakala Çarpan Çorbası'ndan yana oldu bundan sonra rutin olmazsa olmaz çorbalarımız arasında yer alacak olan bu çorbada Noddle kullanmak güzel fikir diyorum .Ayrıca NUDO 'lu Gavurdağı Salatası ve Nudo'lu Haytayla katılımcılardan büyük beğeni topladı .


Şefimiz Eyüp Kemal Sevinç tarafından bizler için hazırlanmış olan Haytayla tatlısını ilk defa denedim, su muhallebisinin Nudo Kıvırcık Erişte ve meyvelerle uyumu , hafif olması tatlısever beni pek bi memnun etti fresh ve ferah oluşu benden tam puan aldı. Değerli Şefimiz ve ekibinin ellerine sağlık …


  Gençler arasında %85 gibi bir kesimden büyük beğeni toplayan pratik ve lezzetli oluşuyla da Uzak Doğu Mutfağına ait bir yiyecek olan Noodle'ın aslında Türk geleneksel damak tadına ne kadar yakın olduğu deneyimli Şefimiz Eyüp Kemal Sevinç'in hazırlamış olduğu birbirinden güzel tarifler eşliğinde kanıtlanmış oldu . Çorbadan  ana yemeğe ,tatlıdan  salataya kadar Noodle ile geleneksel mutfağımıza uygun birçok yemeği yapabilmek ve farklı lezzetlerle harmanayarak nefis pratik  yemekler hazırlayabilmek mümkün.


 Erişler Gıda'nın geçtiğimiz yıl tüketiciyle tanıştırdığı ve piyasadaki pazar payını ilk yılında %25 'e ulaştıran NUDO , kısa sürede hazırlanıyor olması gereği pratik yemek severlerin vazgeçilmeleri arasına girerek 7 binden fazla kişiyle 6 şehirde yapılan bir tat araştırmasında Nudo'nun gençler arasında ortalama  beğeni oranı %85 'in üzerine çıktı.


 Bu keyifli ve lezzet dolusu organizyon için emeği geçen herkese teşekkürlerimi gönderiyor ve saygılar sunuyorum. Bir başka etkinlikde daha görüşmek üzere..
Mutlulukla , sağlıkla ve hoşçakalın sevgili blogcanlarım..


8 yorum:

  1. Güzel bir gündü. Favorim Hünkâr Beğendi oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım çok güzel bir gündü .
      Ayrıca etkinlik ardından bolca muhabbet bihayli iyi geldi bana…
      Sevgiler tatlım.

      Sil
  2. Zevkli bir çalışma ve akıcı anlatım.Tamda,Emel hanıma yakışır şekilde.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba :) Bloğunuzu yeni Keşfettim ve Takibe aldım Sizide Bloğuma Beklerim Gelirseniz Çoook Memnun Olurum ❀◕ ‿ ◕❀.

    http://seviimlihbidunyasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Keyifli bir etkinlik olmuş emelim .Kocaman öpüyorum seni :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir etkinlik olmuş. Okurken orada olmak istedim. Eğlenceli bir anlatım. Sevgilerle (apaydindunyam.blogspot.com)

    YanıtlaSil
  6. nudo ya hiç başka açıdan bakmamışım. bu etkinliğinizle bakış açım değişti . Keşke sizlerle olabilseymişim.

    YanıtlaSil
  7. Seninle olan etkinlik beni daha mutlu ediyor. Nudo lezzetleri kolay ve leziz. Sevgiler canım.💕

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...