Bizim ailece çok sevdiğimiz bu nefis yemeği özel misafirlerinize yapıp afiyetle yiyebileceğiniz güzellikteki tarifin çok beğenileceğine eminim .
Yanına hazırlayacağınız tereyağlı pilav ile birlikte servis edebileceğiniz güzel bir ana yemek olacağına eminim .Tadsal ve görsel olarak damaklara ve gözlere hitap edeceğine sizler de emin olabilirsiniz. Elbette bir çoğunuz biliyor ve sürekli yapıyordur ama ben yine de bilmeyen ya da yeni evli olup da davetlerinde sevdiklerine güzel ve değişik lezzetler sunmak isteyen sevgili blogcanlarım için yapım aşamaları ile paylaşmak istedim…
Malzemeler
Köftesi için
- 750 gr Antrikot kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 1 çay kaşığı Kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
İç Malzemesi için
- 500 gr mantar
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet kapya (kırmızı ) biber
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Salça Sosu İçin
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı su
- Tuz,karabiber,kekik ,pul biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin
- Dilim yada rendelenmiş kaşar peynir
Yapılışı: Cam kasemizin içersine kıymamızı alıp üzerine soğanımızı ve sarımsakları rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.Bayat ekmek içimizi elimizle ufalayalım, arzu ettiğimiz tüm baharatları ,tuz ve yumurtamızı ilave ederek köftemizi güzelce yoğuralım .
Yağlı kâğıt sermiş olduğumuz fırın tepsimize portakal büyüklüğünde parçalar alıp elimizde oval biçimde , sandal şekli verdiğimiz köftelerimizi hazırlayıp yerleştirelim .Önceden ısıtılmış fırında 180 C 'de 15 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.
Bu sırada iç harcımızın yapımı için soğanımızı küp küp doğrayalım.Mantarlarımızın üzerindeki beyaz zarını ,bir bıçak yardımıyla ayırıp ince doğrayalım ve üzerlerine limon sıkalım ki biz diğer işlemlerimizi yaparken mantarlarımız kararmasın.
Kapya ve sivri biberlerimizi çekirdeklerini çıkartalım ve minik kareler şeklinde doğrayalım. Bir tavanın içersinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuralım ,sarımsaklarımızı rendeleyerek üzerine kapya ve sivri biberlerimizi koyup sotelemeye devam edelim ,bir kaç dakika spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra domates ve mantarlarımızı ilave edip karabiber, kekik , pul biber ve tuz ilave edelim 5 dakika kadar soteleme işlemine devam ettikten sonra ocağımızın altını kapatalım.
Köftelerimizi fırından çıkartalaım ve hazırlamış olduğumuz iç harcımızı kaşık yardımıyla dolduralım ve salça sosumuz için gerekli malzemeyi bir kasenin içersinde hazırlayalım ve mantarlı köftelerimizin üzerine dökelim .Önceden ısıttığımız 180 C fırına verip yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim …
Servis öncesinde kaşar peynirlerini dilim yada rende halinde üzerlerine yerleştirip 200 C 'de 15 dakika kadar kaşar peynirler eriyip kızarana kadar pişirdikten sonra sıcak servis edelim…
Afiyetler Olsun…
Nefis gorunuyor ellerine saglik muntazam olmus sevgiler
YanıtlaSilSunum çok güzel. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilYemeğin adını da çok beğendiğimi söylemeliyim..:)
Damak tadıma çok uygun bir tarif bu. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilNasıl da güzel görünüyor. Çok detaylı bir tarif olmuş. Ellerinize ve emeğinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilÜç gündür detoks yapıp sadece sebze ve meyve sularıyla beslenince blogları gezerken ağzımın suları akıyor resmen. Ellerinize sağlık sevgiler... Bizim Mutfak-Aysel
YanıtlaSilhttp://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Uuf şahane görünüyor Emel hanımcım :) muhakkak denenecek, ellerinize sağlık.. sevgiler...
YanıtlaSilÇok başarılı bir anlatım.Resimler ve yapım aşamaları.En acemileri bile mutfakta başarılı kılar.Tebrikler.:)
YanıtlaSilCanımm offff harika görünüyor gel beni ye diyor resmen muhteşemsin.Ellerine yüreğine sağlık.Kocaman öpüyorumm :) Sevgilerimle..
YanıtlaSilGörsel harika olmus, ellerine saglik
YanıtlaSil