expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

9 Ocak 2015 Cuma

USA Rice Federation Yabani Pirinç Workshop Etkinliği

  DÜNYANIN EN SEÇKİN MUTFAKLARININ TERCİHİ; “YABANİ PİRİNÇ”

USA Rice Federation tarafından 30 Aralık 2014 tarihinde Radisson Blu Hotel’de bloggerlara yönelik olarak düzenlenen etkinlikte, yabani pirincin sağlık ve beslenme avantajlarının anlatımı ile World Master Chef Sertifikası bulunan ilk Türk şef olan Fikret Özdemir ile blogger  arkadaşlarla birlikte , yılbaşı konseptli yemek pişirme çalışması gerçekleştirdik.



  Yabani pirincin üretimi, dünyada ve Türkiye’deki kullanım alanları ile ilgili olarak bilgiler verilen etkinlikte, yabani pirincin Türk tüketicileri tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir hububat çeşidi olarak değerlendirildiği anlatıldı. 




  10.000 YILLIK BİR GEÇMİŞ

  Amerikan Birleşik Devletleri’nde 10.000 yılı aşkın bir süre temel gıda maddesi olarak kullanılmış olan yabani pirinç, bölgeye özgü tek hububat çeşididir. Bu hububat, Kuzey   Amerika’da; özellikle de dünya hasadının yüzde 60’ını arz eden Kaliforniya’da yetiştirilmektedir.

Amerikalılı yerliler tarafından değerli hububat olarak görülen bu pirinç, düşük yağ oranı, uzun süre depolama ömrünün olması, beyaz ve kahverengi pirince nazaran iki kat protein içermesi, kanser, diyabet ve obezite riskini azaltması, dengeli ve sağlıklı bir diyet için ideal bir temel olmasıyla dikkat çekmektedir.




  100 gram pişmemiş pirinçteki 14 gram protein ile, yabani pirinç beyaz ya da kahverengi pirincin neredeyse iki katı kadar protein içerirken, kalori içeriğinde çok az fark bulunmaktadır. Ayrıca siyah hububatların riboflavin ve niyasin içeriği yüksektir; karbonhidrat, lif ve mineral açısından zengin olan bu hububatlar, çok az sodyum içermektedir. Besin maddelerinin bu kusursuz bileşimi sayesinde, yabani pirinç dengeli, sağlıklı bir diyet için ideal bir temel oluşturmaktadır. Yabani pirinç, glütensiz bir gıda maddesi olarak alerjisi olan kişiler için yararlıdır ve bu yüzden yemek endüstrisinde büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Çok yönlü kullanım alanlarıyla yabani pirinç, saf olarak ya da diğer uzun daneli pirinçlerle birlikte harmanlanmış bir şekilde kullanılabilir. Yemeklere özgün bir lezzet katan bu hububat aynı zamanda pilavlarda, çorbalarda ve salatalarda yer aldığında siyah renginden ötürü yemekleri görsel bir şölene de dönüşmektedir.

  Pişirme Yöntemi: İdeal olarak, yabani pirinci en az 12 saat suda bırakın. Suyu süzün ve iki katı tuzla suda 35 dakika kadar pişirin. Yabani pirinç pişirmeden once suya yatırılmamışsa, dört katı tuzla suda 45 ila 55 dakika, suyu çekilene kadar pişirin. 

 İpucu: Tanelerin üçte ikisi açılıp, krem rengi içleri ortaya çıktığında yabani pirinç pişmiş demektir.

   USA Rice Fedaration yetkililerinden Yabani Pirinç hakkında ayrıntılı bilgiler aldık…



 Hemen ardından Radisson Blue Hotel Executive Chefi , Fikret Özdemir ve Sevgili blogger arkadaşlarla birlikte yılbaşı akşamı için hazırlanacak ziyafetlerinizde düşünülebilecek güzel lezzetleri hazırlamak üzere Hotel mutfağında keyifli olduğu kadar Fikret Chef tarafından çeşitli püf noktalarının paylaşıldığı güzel bir pişirme etkinliği daha gerçekleştirdik…

   Ardından büyük keyifle Chefimiz tarafından hazırlanan Yabani pirinç ,beyaz pirinç ,ananas ve elmayla birlikte çok pratik hazırlanabilecek güzel bir salata ,fırınlanmış hindi, baby patates ve kestane eşliğindeki ana yemeğimizin yanında  kırmızı lahana kavurması hazırladık  ve ardından bu güzel lezzetlerin hep beraber  tadına vararak afiyetle yedik efendim .





  Hemen ardından  olmazsa olmaz tatlılarımızdan  nefis bir balkabaklı  püre eşliğindeki şekerparelerimizi afiyetle yiyerek güzel bir etkinliği daha sonlandırdık…






  Bu güzel etkinlikte bizleri misafir eden USA Rice Fedaration firmasının değerli yöneticilerine ,Chef Fikret Özdemir'e ,Radisson Blu Hotel Şişli yetkilileri ve tüm çalışanlarına ve davetlerinden dolayı Hatice Hanım'a teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.



Bir başka etkinlikte tekrar görüşmek dileğiyle…
Mutlu olun ve mutlu kalın…
İyi günler diliyorum …



4 yorum:

  1. Bilgilendirici ve profesyonel destekli paylaşımınız için teşekkürler. Blogunuzda çok şirin. Bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgiler…
      Elbette ki gelirim .

      Sil
  2. Emelim herzamki gibi harika bir yazı olmuşemeğine sağlık sevgiler canım ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ablam…
      Geçirilen gün harika olunca , yazı da öyle oluyor sanırım…
      Sevgiler…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...