Merhabalar Efendim, bence pratik böreklerin şahı olan nefis ve leziz paçanga böreğini genelde fırınlamayı tercih ederim ama arada aslına uygun tarifleri de paylaşmadan olmaz değil mi ya ? Şu pastırma kokusu olmazsa her gün en az 2 öğün yiyebileceğim ve hiç bıkmayacağım yegane şarküteri malzemesi…
Neden şarküteri malzemesi dedin derseniz ne zaman birileri Eminönü yada Balık pazarına gidecek olursa aileden tek sordukları şey bana pastırman varmı alayım mı ? Cevap sizce nedir ? az kaldı al istersen tarife giriş yapacağım derken soru üstüne soru sorar vaziyetteyim yani cevabı dahi soruyla bağlamayı başardım yine…
Ne yapayım bazıları sucuk ve salamsız yaşayamaz bense sucuk ve pastırmasız bu böyle biline ahhhh birde pastırma fiyatları dudak uçuklatmazsa daha iyi ama benim gibi koyun, kuzu etiyle arası olmayan , kurufasülyeyi sevmeyen birinden de böyle enteresan bir zaafı çok görmeyin lütfen ,hani derler ya Efendimmmm gelelim kurufasülyenin faydalarına…. diyerek uzatırlar da hani sonra kurufasülye muhabbetine nerden geldin demeyin sakın milli yemeğimizdir ve güveçte pastırmalı kurufasülyeye de kimse dayanamaz ya ordan buralara kadar geldim sebebiyse sevdiğim ve ağzıma dahi sürmediğim mecbur olduğum için pişridiğim ya da fedakar ablam pişridiğinde ev halkının keyifle yediği pastırmalı kurufasülye bana da paçanga olarak döner ( keser döner , sap döner gün olur devran ( hesap ) döner : ) ah ahh bir de Bodrum döneri vardır hani bol sebzeli pastırmalı Bakırköy'e ne zaman yolum düşse köşede bir dönerci vardır otobüsten iner inmez kokusu burnuma kadar ulaşır ,bak yahu tarif yazarken nerden nerelere gidiyorum anlayın artık ne kadar sevdiğimi şu pastırmayı Kayserili'de değilim hani akrabamız bile yok Kayserili ama sanırım genlerden gelen bir tutku et ve türevleri )…
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 150 gr pastırma
- 250 gr kaşar peyniri (rendelenmiş )
- 3 adet domates
- 3 adet biber
- 1 tutam Maydanoz (arzuya göre )
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı: Domates ve biberlerimizi yıkayıp çekirdeklerini ayıralım ve minik küpler halinde doğrayalım…
Maydanozu da yıkayıp ince ince kıyalım…Pastırmanın çemenli kısmını kullanmayalım gerekirse çemensiz ve neredeyse sıfır yağsız pastırma kullanalım…
İsterseniz domates ve biberi tavada hafif soteleyebilirsiniz bu da yine sizin tercihinize kalmış efendim…
Yufkalarımız 4 eşit parçaya bölelim ve domates,biber pastırma ,maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirlerinizi arzu ettiğiniz miktarda koyarak kalın sigara böreği şeklinde saralım ve ucunu hafif suyla ıslatalım…
Kızgın yağda kızartalım havlu peçetenin üzerinde bekletelim ki fazla yağından arınsın , sıcak servis edelim ve afiyetle yiyelim…
Afiyetler Olsun…
hımmm .çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilKim sevmez ki değilmi ama…
SilÇok teşekkür ederim canım sağol…
Benden de sevgiler…
Oy oy ne yaptın ablam sen ya. Ellerine sağlık olsada yesek yani :) Olmuyor böyle. Planlar kuruyorum kafam da bakalım şu kışı atlatalım.
YanıtlaSilPaçanga yaptım şekerim sen açma börekleri yaparsın bende en pratiğinden paçanga…
SilTeşekkür ederim Çileklim kur bakalım planlarını…
Sevgiler tatlım…
Ellerinize sağlık Emel hanım, çok iştah açıcı gözüküyor sevgiler :)
YanıtlaSilÇok pardon ismimi yazmamışım :)
SilSenem BABAALİ
senemce.mutfaksirlari.com
ama ben bunu çok severimki:))) ellerinize sağlık kurabiyeninadresi.blogspot.com
YanıtlaSilHem pratik hem de çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilHafta sonu deneyeyim ben de :)
Ellerinize sağlık...
Benim gibi yapıyorsunuz. O pastırmanın fiatı da yürek dağlıyor, yaaaa. :S
YanıtlaSilPaçanga böreğiinin bendeki yeride ayrıdır..Rahmetli babacıma ilk yaptığımda paçanga diyemedi paçavra dedi :))) Bizim evde adı öyle kaldı :(( Neyse indirim zamanlarını takip edip alıp dolaba atıyorum pastırmayı elimin altında oluyor..Burda hazırda varken alayım ellerine sağlık diyeyim..
YanıtlaSilAy ay ay... Emel hanım bu ne güzel bir görüntü. Paçanda böreğini sevmeyenyoktur değil mi? Ben de dahil. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBörekler çıtır çıtır. nefis... ellerinize sağlık...
YanıtlaSil