Osmanlı Mutfağına doğru yelken açmış ve harika bilgiler edinmiştik Sayın Chefimiz Yunus Emre AKKOR çok pratik ama bir o kadar leziz bu tarifi paylaşmıştı…
Gerçekten anlattığı gibi hem leziz hem de pratif bu tarifi ikinci kez yapıyorum ilk seferinde kasabıma bütün tavuk parçalatıp tarifin orjinalindeki gibi yapmıştım ve bugün internette gezinirken başka bir şefin yazısında kemiksiz tavuk but da kullanabileceğimizden bahsediyordu marketimden temin eder etmez yapmaya koyuldum ve bu sefer fotoğraflamayı da ihmal etmedim…
İnstagramda paylaştığım fotoğrafa sayın Chefimizin yorum yapması ardından kendisinden aldığım izinle blogumda paylaşmama müsade ettiği ve bu leziz tarifi dünden bugüne getirdiği ve bu uğurda verdiği değerli çabalarından dolayı tekrar teşekkürlerimi sunuyorum…
Tarifin orjinaline Chef Yunus Emre AKKOR'un bloguna buradan ulaşabilirsiniz…
Haydi bakalım hanımlar lafı daha fazla uzatmadan gelelim bu nefis ve pratik Osmanlı Mutfağı tarifine ;
Malzemeler
- 1 bütün tavuk (8 parçaya ayrılmış ) yada kemiksiz tavuk but
- 100 gr tereyağ
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı ezilmiş arnavut biberi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 demet maydanoz
- 2 su bardağı su
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tereyağımızı derin bir tencerede erittiten sonra terbiye işlemi yaptığımız tavuklarımızı güzelce yıkayıp süzgeçte bekletip suyunu süzdükten sonra tavuklarımız kurulayıp kızdırmış olduğumuz tereyağımızın içersinde renkleri değişene kadar maşamız yardımıyla önlü arkalı çevirerek kızartalım…
Kızartmış olduğumuz tavukların içersine tuz,karabiber ,kimyon ve parçalara ayırdığımız arnavut biberi ve küp yada ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızla birlikte bir iki kez tenceremizde çevirelim tüm baharatımızın eşit şekilde yayılmasını sağladıktan sonra 2 bardak suyumuzu da ilave edip ocağımızın altını kısarak 25-30 dakika arası pişirmeye bırakıyoruz …
Üzerine ince kıydığımız maydanoz ilavesiyle sıcak servis ediyoruz…
Afiyetler olsun…
Nefis bir tarif biz de çok beğendik..Ellerine sağlık canım..Şefimizin çabasına gönlüne,yüreğine sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSilEvet Arzum çok leziz bir tadı var ayrıca yapımıda çok kolay…
SilAynen Yunus Emre AKKOR'un bilgisine ve bizlere aktarımına sağlık…
Sevgiler tatlım…
ellerine sağlık . yarın hemen denicem bunu . sonucu da sana yazıcam canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım benim sağol..
SilMerakla bekliyorum sonucu…
Sevgiler…
Eline sağlık Emelcimm nefis görünüyor:)Tavuk biz de çok sevilir..İlk fırsatta yapacağım tatlım..Bu arada bilgisayarındaki sorun umarım çok önemli değildir ??En kısa zamanda çözülür sorunu inşallah..Öpüyorum
YanıtlaSilTeşekkür ederim Zeynepcim sağol…
SilBizde de çok sevilir mutlaka denemelisin tatlım…
İnşallah ama malesef zor giden fotoğraflar gitti oysaki yeekledim sanıyordum…
Sevgiler tatlım…
çok lezzetli görünüyor sunumu da harika:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Sevgili Küçük Kaşif…
SilSevgiler…
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyorlar. Hemen yapasım var. Bırak böyle güzel pişmişini, hani derler ya senin elinden çiğ tavuk bile yenir. Sevgiler
YanıtlaSilBirgulunlezzetleri
Çok teşekkür ederim canım benim…
SilSevgiler tatlım ,moral depom benim iyiki varsın…