Efendim aslen Lübnan mutfağına ait bir salata tarifini paylaşmak istiyorum bugün sizlerle… Aslında ablam çok sık yapar ve narın bol olduğu zamanlarda düşünülebilecek güzel ve pratik bir salata…
Kısırla benzerlikler göstersede ufak tefek farklılıklar mevcut…
Zaten her yiğidin yoğurt yiyişi vardır, tabiri caizse şayet kısırı dahi kimi domatesli yapar kimi soğan ve salça kavurur v.s gibi …
Tabulede ister ceviz ve nar kullanın isteseniz bunun yerrine marul ve salatalık ekleyin sonuç bol limon baharat ve nar ekşisi kullanıldığında elimizin verdiği lezzetle damaklarda bırakacağı iz …
Ben ablamda yediğim gibi yapıp paylaşıyorum …Ablamın tarifinin menşei ise Arap kökenli Hataylı bir arkadaşından alması efendim bu kadar açıklama sonrası gelelim bu güzel tarife…
Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 demet maydanoz
- 1 /2 demet dereotu
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 adet nar
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1/2 demet soğan
- Taze yada kuru nane
- 1/2 limon suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Geniş bir cam kaseye bulgurumuzu koyalım ve üzerini geçecek miktarda kaynar su dökelim ve şişmesi için beklemeye bırakalım…Yeşilliklerimizi güzelce yıkadıktan ve her zamanki klasiklerimden sirkeli suda beklettikten sonra bol suyla durulayıp fazla suyundan arındıralım ince ince kıyalım …
Tüm baharatlarımızı bekletmeye aldığımız bulgurumuzla birleştirip karıştıralım , ceviz , zeytinyağ ,nar ekşisi ve limon suyumuzu da ilave edelim ben çok ekşi sevdiğimden limon ekledim siz kullanmayabilirsiniz…Güzelce harmanlayalım yeşilliklerimizi ve ardından narımızı da ilave edelim karıştıralım ve servise hazır hale getirelim …
Afiyetler Olsun...
Salatanız çok lezzetli görünüyor mulaka mutfağımda deneyeceğim. İyi bloglar.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim …
SilDenemenizi tavsiye ederim beğeneceğinize eminim…
Ellerine sağlık. Emelciğim tv de izlemiştim bende kısır gibi diye düşündüm. Ne kadar güzel anlatmışsın. Ellerine sağlık. Deneyeceğim canım.Tabule salatası bence harika:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim ablacığım sağol…
SilMutlaka denemelisin derim sevgilerim gönderiyorum...
Nefiiis ellerine saglik canim sunumda yine harika :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım…
SilÇok sağol sevgilerimi gönderiyorum… :)
Emelcim ellerine sağlık canımcım. İnanılmaz iştah açıcı görünüyor. En kısa zamanda ben de denemek isterim. Afiyet bal şeker olsun canım. Sevgilerimi bıraktımmm...:)))))
YanıtlaSilSeldam teşekkür ederim canım …
SilMutlaka denemelisin tatlım hafif ve gerçekten çok hoş bir tadı var ayrıca çok pratik…
Bende kabul ettim sıcak ve samimi sevgini bitanem…
Öpüyorum seni kocaman sevgilerimle...
Ellerine saglik,cok severim hele o cevizler icinde biraz bekleyince dahada güzel olur mmmmhhhhh, canim mi istedi ne :D Afiyetler olsun
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Siedam…
SilEvet sorma tam lezzetini alıyor ve çok hoş bir tad alıyor katılıyorum sana…
Sevgiler canım...
emelcim ellerine sağlık nar ve ceviz ikilisini salatalarda çok severim yiyenlere afiyet şeker olsun:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım bende çok seviyorum aslında mevsiminde yapmak lazım…
SilAklıma düştü ve bahçemizdeki nardan dondurucuda ayırdığım aklıma gelince dayanamadım yaptım…
Çok teşekkür ederim …
Sevgiler...
Bayılırım! Ben de közlenmiş bulgur ve domatesle farklı bir keşidini yapıyorum.Bloglovinden artık leziz sayfayı takipteyim.
YanıtlaSilKözlenmiş bulgur ve domates o da farklı bir lezzet katacaktır eminim ve nefistir…
SilÇok teşekkür ederim sevgilerimi gönderiyorum size Sinem Hanım...
Emel Hanım bu gün yetişemiyorum hızınıza. Ellerinize sağlık. Kikkoman etkinlikte yaptık biz de tarifinizden.Afiyetle yiyin. Sevgiler...))
YanıtlaSilBulgurlu tatları çok seviyorum. Ayrı bir güzellik katmışın ince bulgur a ellerine sağlık. Sevgiler
YanıtlaSil