Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 1 kase yoğurt
- 7-8 adet kornişon salatalık turşusu
- 1 tutam dereotu
- Tuz ,karabiber
- 1/4 Limon suyu (Çeyrek limon :)
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
Yapılışı: Patateslerimizi yıkayıp kabuklarını soyalım ve istediğiniz büyüklükte küpler halinde soğrayarak tuzlu suda haşlayalım…İstediğiniz kıvamda haşladığımız patateslerimizi süzgecimize alarak soğutalım bu sırada yoğurt ,mayonez,hardal ve limonumuzu bir miktar tuz atarak güzelce karıştıralım ince kıyılmış dereotumuzu ve doğradığımız kornişon turşumuzu da ilave edip isterseniz karabiber ,kırmızı pul biber dökerek karıştıralım…Soğuyan patateslerimizi de hazırlamış olduğumuz yoğurtlu sosumuza ilave edip karıştıralım ve servis edelim…İşte bu kadar pratik ve basit…
Afiyetler olsun...
her şeyiyle harika bir salata bir tek malzeme hariç:
YanıtlaSildereotu
ben dere otu yemeyenlerden olduğum için tarifi dereotu eklemeden deneyeceğim :)
ellerine sağlık
Teşekkürler tatlım… :)
SilDereotu yerine maydanoz ,nane yada reyha da kullanabilirsin ayrıca kapari de çok yakışıyor…
Ben dereotu ve cevizi tiroidime iyi geldiğinden dolayı mümkün olduğunca kullanmaya çalışıyorum…
Sevgilerimi gönderiyorum canım sağol...
patetesi her türlü çok severim canım.çokta güzel bir salata olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler sağol canım…
SilSevgilerimi gönderiyorum...