Üstelik biberlerinizde acıysa değmesinler keyfe sanırım Meksika mutfağında etlisini yapıyorlar Fajita adı altında ama benzerlik de gösteriyor olabilir …Her mutfağın birbiriyle ilişkisi olduğu gibi elbette...
Malzemeler
- 1 tavuk göğüs eti
- 2 adet kırmızı paprika biber
- 4-5 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kesme şeker
- Karabiber ,pul biber ,kekik ,tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Barbekü sos
Yapılışı: Tavuk ,biber ve soğanlarımızı julyen doğrayalım ve vog tavamızı ocağa alıp ısıtalım önce soğan ve şekerimizi karamelize kıvama getirelim , sarımsak ve biberlerimizi soteleyip ardından tavuklarımızı atalım harlı ateşte güzelce pişmesini sağlayalım... Bu sırada barbekü sosumuzu , baharat ve tuzunu ilave edelim karıştıralım ve sıcak servis yapalım…
Afiyetler olsun...
çok güzel gözüküyor canım ellerine sağlık hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilTeşekkür ederim çok sağol Turuncu Tatlar…
SilHayırlı Ramazanlar dilerim sevgilerimle...
hımm nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım sağol…
SilBenden de kocaman sevgiler …. :)
barbekü sos kullanmadan yapıyorum çok seviyoruz biz de
YanıtlaSileline sağlık g +
Aablam bende tavuklarımı marine etme zamanım olduğunda barbekü sos kullanmadan yapıyorum ve çok da güzel oluyor…
SilEşim barbekü sosunu çok seviyor ve o yüzden sıkça yapıyorum hem pratik hem de lezzetli oluyor…
Sevgilerimle...