Hemen herkez ıspanaklı pasta yapmıştır ve ıspanakları haşlayıp rondodan geçirerek denemiştir yada suyunu kullanmıştır farklı lezzetlerin içersinde renk vermesi ve sağlık deposu olması vesilesiyle…
Sevgili eşimin ıspanağı biraz fazla almasından dolayı börek ve poğaçalarımda yaptığım bir yöntemi denedim bu defa tarifimde ıspanakları bol su ile yıkayıp sirkeli suda beklettikten sonra bolca duru sudan geçirip kurutmaya bırakıp fazla olan ıspanak yapraklarımı buzdolabı poşedine yerleştirerek derin dondurucuma atmıştım…
Bu şekilde aciliyetim söz konusu olduğunda canım ıspanaklı börek yada kek çektiğinde kullanırım hem tadını da denemiş olurum diye ki Süper Fresh'in ürünlerini kullanıyoruz bu şekilde gerçi biraz uzun süre beklediğinden buzluk kokusunu hissediyorum bazen o yüzden her daim tazesini almaktan yanayım ama ıspanağın olmadığı dönemlerde ilaç gibi geliyor bana…
Neyse daha fazla uzatmadan dondurucuya atarken fazla olmamak koşuluyla 3 ayrı paket ayarladım 2 paketini çok ince doğradım diğer pakedini de biraz irice börek de kullanmak üzere…
Nihayetinde Muffinde kullanmak üzere ince doğradığım ıspanak pakedimi tercih ettim ve rondodan geçirerek kekimde kullandım ve dondurucunun kokusu filan yoktu belki ben 2 hafta kadar beklettiğimden olabilir Süperfresh daha uzun süreli tüketim tarihlerine sahip olduğundandır diye düşündüm ve bu yöntemi bundan sonra sıkça uygulamayı düşünüyorum açıkcası …Tadından lezzetinden hiçbir kayıp olmamıştı …Tarifime gelince…
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1bağ ıspanak (doğrayıp dondurucuda beklettiğim )
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
- 1,5 su bardağı un ( Sizin bardak ölçünüzde değişiklik gösterebilir )
Süslemek İçin
- Dr Oetker Kalpli Çikolata
- Dekor Topping Çikolatalı Sos
- Antep Fıstığı
Yapılışı: Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla güzelce çırpalım…Sıvı yağ , süt ve rondoda parçaladığım dondurucuda bekletip kullanmış olduğum ıspanaklarımız ilave edip karıştırdıktan sonra kuru malzemelerimiz olan un ,vanilya, Antep fıstığı ve kabartma tozumuzu da ilave edelim ve muffin tepsimizin içersine muffin kağıtlarımızı koyup eşit bir şekilde kek malzememizi koyalım…
Ayrıca Antep fısıtığı kullanmayabilrisiniz bu sizin tercihinize kalmış…
Ben kare muffin tepsimi kullandığımdan dolayı margarinle güzelce yağlayıp üzerine un döküp unun fazlalığını aldım ve içlerine kek malzememi döktüm siz dilediğiniz şekilde yaparsınız…
180 C 'de önceden ısıttığım fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiridim..Kürdan yada bir bıçakla kontrol ederek fırından alabilirisiniz …Sonuçta hepimizin fırın pişirme kapasitesi aynı değil…
Afiyetler olsun...
Denenmesi gereken bir tarif olmuş.. Ispanaklı tadı severim...ellerine sağlık...
YanıtlaSilEvet canım ıspanak tadı pek hissedilmiyor ama gayet güzel bir kek denemkde fayda var derim…
SilSevgiler teşekkürler canım...
Merhaba canım ellerine sağlık. ben 1 kez ıspanaklı kek yaptım ondada ıspanak yaprağını rondodan geçirerek ayrıca sür süzgecindne oğlum yemediği için siüzerek kullandım. Fkata kalan posasını atmadım. Dondurucumda bekliyor. Bakalım neye nasip olacak :) afiyetler olsun yarasın. ELLERİN dert görmesin. g+
YanıtlaSilMerhabalar ablacım…
SilÇok teşekkürler ıspanaklı keklerde tadı hiçbir şekilde hissedilmiyor ki zaten vanilya ve şeker tadını bastırıyor….
Amin cümlemizin elleri dert görmesin sevgiler...
ne güzel detaylı yazmışsın şeker ellerin dert görmesin hayranım sana ve yaptıklarına
YanıtlaSilTeşekkürler Ablammmm canımsın…
SilHepimizi elleri dert görmesin inşallah ben nacizane içimden gelenleri yapıp yazıyorum hiç bir iddam yok benden çok daha güzellerini yapıyor herkez mahçup ettin bak beni …
Sevgilerimi gönderiyorum ve kocaman öpüyorum seni…
Sevgiler...
ıspanağı severim eminim bu lezzette çok güzel olmuştur ıspanaklı şerbetli bir tatlı yapmıştım harika olmuştu:)
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler:)
Evet pratik ve lezzetli oldu tatlım …
SilIspanağı bende çok severim eminim şerbetli tatlın harikadır denemem lazım aklıma yazdım bile… :) Teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum canım sağol...
Yine döktürmüşsün Emel abla ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇileklim sağol tatlım teşekkür ederim canısı… :)
SilSevgilerimi gönderiyorum ve öpüyorum seni kocaman…
Canımcım ellerine emeklerine sağlık. Mmmmm nefis görünüyor. Hem besleyici hem de çok şık...:) Afiyetler olsun canım benim. Koskocaman sevgilerimi bıraktımmmm.:)) Öptüm canım...:))))
YanıtlaSilCanımıniçi teşekkür ederim tatlım…
SilEvet besleyici ve güzel bir lezzet keksiz yapamıyoruz neylersinki…
Bende büyük keyifle sevgilerini ve öpücüklerini kabul ettim…
Sevgilerimi gönderdim öpüyorum seni ve güzel prensesini tatlım… :)
Canımmm nefis görünüyor, lezzeti zaten tartışılmaz ellerine emeğine sağlık..sevgilerimi bıraktım Emelim..:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nazom canım benim…
SilMmenuniyetle kabul ettim bıraktığın sevgilerini öpüyorum seni tatlım…
Sevgiler… :)
nefis bir görüntü canım.ellerine sağlık.anneler günün kutlu olsun.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık süper bir tarif olmuş bende ıspanaklı kek yapmıştım çok beğendiler sizin muffinleri de denemek lazım sevgi ve selamlarımı bırakıyorum.
YanıtlaSilBenim dondurucuda biraz ıspanak duruyor, denemeli bu tarifi. Ellerine sağlık:))
YanıtlaSilEllerine sağlık emelcim
YanıtlaSilCanım benim nefis görünüyor döktürmüşün yine :) Emeğine yüreğine sağlık.Kocamann öpüyorum. Sevgilerr..
YanıtlaSil