Hayırlı Cumalar Diliyorum Hepinize…
Değişik bir lezzet paylaşmak istiyorum sizlerle bugünkü postumda….
Tarif yine anneciğimin defterinden umarım beğenirsiniz...
Malzemeler
- 1 kg toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1/2 limon suyu
- 2 çay kaşığı vanilya
- 1 lüle kaymak (200 gr)
Üzeri İçin
- Antep fıstığı
- Çikolata parçacıkları
Yapılışı: Şeker ve suyu bir tencere içersinde kaynatalım …Kaynayan şurup karışımından bir tabağın ucuna bir damla akıttığınızda dağılmıyorsa kıvamını almış demektir …Limon suyumuzu da ekleyelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım…
Ardından uzun saplı tahta bir kaşık yardımıyla şurubu aynı yöne doğru 15 dakika kadar karıştıralım …Bir süre sonra şurup saydamlığını kaybedip süt renginde bir kremaya dönüşecekve katılaşıp beyazlaşacaktır… Tatlımız kıvamını bulmuş demektir…
Tatlımıza kaymak ve vanilyamızı da ekleyip yedirinceye kadar iyice karıştıralım ve cam servis kaselerimize paylaştırıp buzdolabında muhafaza edelim…
Afiyetler Olsun...
Anne tarifleri en kıymetli tarifler bence..nefis bir lezzet,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEvet canım aynen öyle teşekkür ederim sağol …
SilSevgiler...
oooyyy.. Sabah sabah bu yapılırmı bana.. Bu gün nasıl geçecek şeker..:( Ellerine sağlık tatlım.. Ya İzmir'e taşın ya ben geleyim oraya olmuyor böyle...:))
YanıtlaSilYapılır yapılır sen zaten hazırlıklısındır hamaratım…
SilÇok teşekkür ederim sevgilerimle tatlım…
Bir ortasını bulucaz artık kısmet diyelim...
hayırlı cumalar değısık bır tarıfmıs anne tarıfı nede olsa deneyeceğım elıne sağlık
YanıtlaSilHayırlı Cumalar…
SilEvet değişik bir tarif biraz fazla şekerli ama lezzeti yerinde bir tarif…
Sevgiler Selmacım...
Ben bu tatlıyı hemen yapmalıyım:)
YanıtlaSilHarika bir tatlı bence kaymak olan bir tatlı nasıl harika olmasın
Ellerine sağlık ablacım
Sevgiler:)
Denemelisin canım gayet güzel bir lezzet…
SilÇok teşekkür ederim Pumpilimmmm…
Sevgiler tatlım…
Anne defterleri her zor durumda en pratik tariflerle imdada yetişiyor. Bu tatlıyı okurken süt bekledim ama yok. Çok ilginç. Görüntüde nefis ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEvet çok haklısınız güvenilir lezzetli tarifler…
Silİlginç ama kaymak zaten tüm lezzetini veriyor tatlıya…
Teşekkür ederim saygılar...
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor....
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım çok sağol …
SilSevgiler...
Canım ellerine sağlık. Şurub çırpılarak adeta agda kıvamına mı getiriliyor .Kaymaklada kıvam buluyor diye düşündüm.Çok merak ettim. Yapım aşamalarıda istiyorum senden böyle farklı tariflerde. afiyet olsun.g+
YanıtlaSilTeşekkür ederim ablacım…
SilOcakta iken zaten kıvamında alınıp sonra dediğin gibi çırpılarak saydamlığını yitirip rnk değiştiriyor kaymaklada bütünlük sağlıyor…
İnşallah tekrar yaptığımda unutmazsam çekmeyi eklerim …
Sevgiler ablacım...
Hamaratların hamartı diye boşuna demiyorum ben. Hamartımmm bu nasıl nefis bir tarif ellerine sağlık Emelcim annenin ellerinden öperim senin yanacıkalarından öptüm can...
YanıtlaSilCanım benim çok sağol o kadar da değil ama bir şeyler yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince…
SilTeşekkürler Banuşummmmm bende senin anneciğin ve anneanneciğinin ellerinden öpüyorum tatlım…
Senide sevgiyle sarılıp kucaklıyor ve sımsıkı öpüyorum…
takipçiniz oldum :)
YanıtlaSil4 mayısta blogger toplantıma bekliyorum :)
Teşekkürler…
SilKısmet olursa inşallah ok isterim…
Sevgiler...
Emosum senin bu tatli tariflerin beni oldureceeeek ellerine saglik nefiiissss
YanıtlaSilCanımsın aman ALLAH korusun Özlemcim…
SilÇok teşekkür ederim canım elimden geldiğince bir şeyler yapıyorum işte sevgiler tatlım…