Malzemeler
- 1 kg ayva
- 3 su bardağı şeker
- 5 adet karanfil
- 1/2 limon suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 3,5 - 4 su bardağı su
Yapılışı: Öncelikle ayvalarımızı güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım …Küp şeklinde doğrayalım ve çekirdeklerini ve kabuklarını atmayalım lütfen reçel yaparlen kullanacağız çünkü… Ön hazırlığımızı yaptıktan sonra tenceremize küp şeklinde doğradığımız ayvalarımız alalım ve üzerine suyumuzu ve şekerimizi ekleyelim 1 adet çubuk tarçın ve karanfilimizi ilave edelim…
Ayırmış olduğumuz çekirdekleri ve ayvanın kabuklarını da tenceremize koyup kaynamaya bırakalım ( çekirdekler kıvamını yoğunlaştırmak için kabuklarını da renk vermesi açısından kullanıcaz bunları daha sonra reçelimizin içersinde ayırıp alacağız ) arada karıştırarak rengimiz değişip kıvamı yoğunlaşmaya başladığında limon suyumuzu ilave edelim 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocağımızın altını kapatalım…Artık neredeyse hepinizin bildiğin gibi sevgili anneciğim şeker hastası olduğundan ben reçeli 1 kg dan yaptım siz kiloyu arttıdığınızda ölçüsünü de 2 katına çıkartabilirsiniz…
Şekerciğim eline sağlık afiyetler olsun şekeri su olarak yazmışsın sanırım farkında olmadan Emelim canım istedi gece gece nefis olmuş rengi çok öpüyorummm :* :* :*
YanıtlaSilMersi şekercim sağol düzelttim canısı…
SilHatırlarsan seninle sohbet ederken ayva tatlısından bahsetmiştin bende reçel yapmıştım Vişnapım…
Tarifi anca yayınladım çok teşekkürler canım…
seni pembiş hastası seniiiii :)
YanıtlaSilnasıl da pembe pembe pişirmişsin ellerine sağlık ,yiyenlere de şifa olsun
Teşekkür ederim ablam benim…
SilSanırım tarçın, çekirdek, karanfil derken fazla koyu oldu rengi ama tadı nefis oldu…
ALLAH razı olsun sevgilerimle ablam...
Eline sağlık Emelcim afiyetle yiyin rengide çok hoş olmuş.sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Semacım…
SilSağol canım ilk defa yapıyorum rengini bende çok beğendim…
Sevgilerimle canısı...
tam zamanı hemen gıdıp yapayım ellerıne sağlık
YanıtlaSilBencede Selmacım fazla geçikmeden yap derim…
SilŞimdiden ellerine sağlık…
Sevgiler…
merhaba,rengini çok iyi tutturmuşsunuz, çok parlak ve çekici.. ama pek severek yemem ayva reçelini:( ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Yeşim Hanımcım…
SilHepimizin sevmedikleri olabilir elbette :( benim ablamda hiç reçel sevmez mesela…
Sevgilerimle...
rengide ne kadar güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım benim sağolasın…
SilSevgilerimle ...
Canım muhteşem olmuş.. Ellerine sağlık..:))
YanıtlaSilOyy oyy Emelcim rengine bittim harika olmuş gül kırmızısı ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSildaha once hic ayva receli yemeyen biriyim :)
YanıtlaSilCanım ben ayşegül.Yaptığın tarif gerçekten süper olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilAyva reçeli tarifi almadan önce yararlarını okudum dudağım uçukladı. Bundan sonra evin her yerine ayva koyucam birileri yesin de sağlıklı olsun diye :)
YanıtlaSil