Malzemeler
- 2 bağ pazı
- 250 gr yağsız kıyma ( antrikottan çekilmiş )
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- Taze nane
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ-zeytinyağ arzuya bağlı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 limon suyu
Sos için
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1/2 limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Daha sonra geniş bir tencerenin içersinde su kaynatalım ve pazılarımızı yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika gibi kaynar suda beklettikten sonra soğuk suya atıp kevgir yardımıyla alalım ve suyunu iyice süzdürelim…
İç harcımızın hazırlığı için soğan ve sarımsaklarımız kabuklarını soyup yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayalım karıştırma kabımıza alalım ve yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirincimiz ,yıkayıp ince ince kıydığımız nane ,maydanoz,baharatlarımız , kıymamız ,limon ,nar ekşisi , salçamızı da ilave edelim iç harcımızı güzelce karıştıralım…
Pazı yapraklarımızı uzunlamasına ortadan ikiye bölerek bıçak yardımıyla kalın olan damarlarından yani sapından ayıralım saplarını pişireceğimiz tenceremizin altına yerleştirelim… Hazırladığımız iç harcımızdan ikiye böldüğümüz pazılarımıza bir yemek kaşığı koyarak muska şeklinde saralım…Her yaprak pazıdan 2 adet muska şeklinde sarma elde etmiş olucaz bu işlemi malzememiz bitene kadar tamamlayalım…
Genişçe bir tencereye yerleştirip altına pazı saplarını koyduğumuz saplarınüzerlerine muska şeklinde sardığımız sarmalarımızı güzelce yerleştirip sosumuzu hazırlayıp dökelim ve üzerine elimizde varsa dolma taşı yoksa bir yemek tabağını ters kapatalım ve 1 su bardağı sıcak su dökelim ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirelim pazı yaprağımız çok ince olduğundan çabuk pişecektir kontrol etmeyi unutmayalım lütfen…Ocağımızı kapadıktan sora dinlenmeye bırakalım ve servis tabağına alalım…Dilerseniz yoğurtla dilerseniz sade olarak servis edelim ben üzerlerine nar taneleri ve yoğurt koyarak servis etmeyi tercih ettim…
Not : Eşim ekşi ve salça soslu olarak sevmediğinden ben iki ayrı tencerede pişiriyorum …Sevmeyenler varsa sosu hazırlamadan da uygulayabilir ...
Afiyet Olsun…
Genişçe bir tencereye yerleştirip altına pazı saplarını koyduğumuz saplarınüzerlerine muska şeklinde sardığımız sarmalarımızı güzelce yerleştirip sosumuzu hazırlayıp dökelim ve üzerine elimizde varsa dolma taşı yoksa bir yemek tabağını ters kapatalım ve 1 su bardağı sıcak su dökelim ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirelim pazı yaprağımız çok ince olduğundan çabuk pişecektir kontrol etmeyi unutmayalım lütfen…Ocağımızı kapadıktan sora dinlenmeye bırakalım ve servis tabağına alalım…Dilerseniz yoğurtla dilerseniz sade olarak servis edelim ben üzerlerine nar taneleri ve yoğurt koyarak servis etmeyi tercih ettim…
Afiyet Olsun…
Günaydın Hayırlı Cumalar Emelim...
YanıtlaSilOyyy oyyy bu dolmalar cana can katıyor bakmak yetiyor ellerine sağlık bende ekşili acılı soslu severim hımmmm narlarda çok yakışmış afiyet bal olsun sevgilerimle öptüm can....
Günaydın canımıniçi Hayırlı Cumalar…
SilÇok teşekkür ederim Banuşum dolmada sarımsak acı ve ekşi oldumu dayanamammm…
Çook Çoook sağol bitanem ALLAH razı olsun …
Sevgiler...
Emelcim pişti olmuşuz..Bizim evdede dün pazı sarması vardı..ellerine sağlık nefis görünüyor..sevgiler..
YanıtlaSilNurşencim ne güzel kalplerimiz birmiş …
Sil3 gün oldu yapalı ama resimlerimi bilgisayara yüklemede sorun yaşadım hatta o yüzden instagram ve Face paylaştım…
Çok severim sarma ve dolmanın her türlüsüne bayılırım canım teşekkür ederim seninde ellerine sağlık…
Sevgilerimle ...
Nar ile ne güzel süslemişsin emel abla :) Yaptığın yemeklerin hızına yetişilmiyor maşallah sana :)
YanıtlaSilÇok öpüyorum. Sevgilerimle en kocamanından :)
Canım benim Özlemcim çok sağol meleğim….
SilYok canım estağfurullah benden daha hızlı ve hamarat insanlar mevcut teşekkür ederim…
Bende kocaman sarılarak öpüyorum seni bitanem…
Sevgilerimle…
sarma şekli çok hoşuma gitti.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sağol …
SilNe mutlu bana o halde beğenmene çok sevindim …
Sevgilerimle tatlım...
Emel'cim nasıl bir görüntü bu beni benden aldı ellerine sağlık çok ta severim...Tabağı alıp kaçsam kızmazsın değil mi:)))Öpüyorum...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Deryacım canım bende gözümü açıp kapatıyorum senin kaymaklı revanin geliyor aklıma müthişti hazır tatlım yok yapsammı diyorum ama malesef ki yine hastayım antibiyotikler de beni zorluyor açıkçası …
SilAma ilk fırsatta yapıp afiyetle yiycem bende senin o nefisss kaymaklı revaninden tekrar ellerine sağlık canım…
Al buyur bitanem ne demek afiyetle ye…
Sevgilerimle canım bende öpüyorum seni kocamannnn….
aman da aman ne dıyeyım elıne sağlık
YanıtlaSilCanım teşekkür ederim çok sağol …
SilSevgilerimle...
Ellerine saglik afiyetler olsun..sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler adaşım çoook sağol…
SilSevgilerimle...
zevkli kızsın sen hem de çok becerikli maşallah :) herkes böyle saramaz maharet ister nar taneleri de çok yakışmış,şifa olmuştur inşallah
YanıtlaSilAblam benim çok teşekkürler …
SilSenden böyle güzel yorumlar almak ne hoş…
Amin inşallah…
Sevgilerimle sarıldım sımsıkı...
oyy.oyy. bu ne güzelliktir şeker.. hepsini aklıma yazıyorum. istanbula gelmeden liste yollayacağım bunu, şunu pişir diye ona göre..ellerin dert görmesin. afiyetler olsun ..:)
YanıtlaSilCansın sen can sarı şeker…
SilTamam not etmen ve söylemen yeterli hangisinden istersen yaparım liste vermen işime gelir ne yapıcam diye düşünmem hem…
Çok sağol Oyacım…
Sevgilerimle canım benim...
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilyeni evlenecek biri olarak yemek tariflerine bu aralar daha fazla bakar oldum :)
Tabi her blog aynı tadı vermiyor.
sunumlarınızda, yemeğin görünümüde harika..eminim tadı da çok güzel olmuştur..
Teşekkür ederim Tugba Hanım…
SilHoş geldiniz bloguma yorumunuz beni mutlu etti...
Ne güzel şimdiden hayırlısı olsun inşallah…
İnanın denerseniz tadının da güzel olduğunu anlıyacaksınız tabi ekşi ve baharatlı seviyorsanız …
Gerçi limon ve nar ekşisi ile aranız yoksa dahi oranlarını kendinize göre ayarlıyabilirsiniz…
Sevgilerimle...
Oh üçgen üçgen. Nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. :) Sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım çok sağol…
SilBenden de kocaman sevgiler...