expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

21 Ekim 2013 Pazartesi

Kıymalı Börek...

   Sevgili Misssgibi' ye ait bir lezzet paylaşıyorum sizlerle... El açması börek tadında ve ayrıca çok pratik denemeyen kalmasın derim... Hazırlamasıda tüketmeside çok hızlı bir şekilde ilerleyen bu güzel kıymalı böreği bizlerle tanıştıran  Sevgili Zerrin Hanım'a bu güzel tarifinden dolayı teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum...



        Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 1oo gr tereyağ
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1/2 çay bardağı nişasta
        İç Malzemesi
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
       Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş
    Yapılışı : Öncelikle iç harcımız hazırlayarak bu kolay böreğimizin yapımına başlayalım sevgili blogcanlarım.... Soğanımızı küp küp doğrayalım ve tavamıza alalım sıvıyağ ekleyip biberlerimizi ince ince doğrayalım soğanlarımız pembeleşince biberlerimizi ve kıymamızı ilave edelim  arzu ettiğimiz baharatları ilave edelim... İç harcımız soğumaya bırakalım...

    Tereyağ ve sıvıyağımızı bir tavada eritip soğutalım...Yufkamızı tezgaha serelim ve erittiğimiz yağı fırça yardımıyla yufkanın heryerine güzelce sürelim... Nişasta ve unumuzu karıştırıp çay süzgeci yardımıyla yufkamızın heryerine gelecek şekilde eleyerek serpelim... 
    Yufkamızın dört  kenarını ortada buluşacak şekilde zarf haline getirip kapatalım elimizde oluşan karenin tam ortasından ikiye keselim ve uzun tarafına iç malzememizden koyup sıkıca saralım... Uzun rulo halinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yetrleştirip diğer yufkamıza da aynı işlemi uygulayalım ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpelim...

    Önceden ısıstılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirelim... Dilimleyerek servis  edelim ...



Afiyet Olsun...


12 yorum:

  1. Eline sağlık Emelcim harika bir börek sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım sağolasın...
      Sevgilerimle...

      Sil
  2. süper görünüyor çıtır çıtırdır onlar şimdi mmm nefis,ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Verda Hanımcım aynen çıtır çıtır ve lezzetli ayrıca çok pratik denemenizi tavsiye ederim...
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. Emelciğim canımm ellerine sağlık bu unlu börekten yapmak benim de aklımda peki nişasta koymasam olmaz mı nişastayı pekk sevmiyorum da canımmm Çokk öpüyorumm afiyetler olsunnn.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım sadece unluda olur ama tarf böyleydi bende el açması böreğe benziyeceğini düşündüğümden aynen uyguladım...Sen koymasanda olur sanırım tadından pek bir şey kaybetmeyiz ...Sevgili Zerrin Hanımın tarifini uyguladım sadece iç harcında değişiklik yaptım baharat ve biber ilavesiyle...Unlıu börekde gayet güzel oluyor...Bende öptüm canım teşekkür ederim...

      Sil
  4. ee bende bundan yapmazmiyim:))goruntu ve sunum muhtesem emel hanim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette yaparsın hemde daha güzelini Sevgili Mavii...
      Çok teşekkür ederim canım sevgilerimle...

      Sil
  5. Bayılıyorum bu böreğe,çıtır çıtır oluyor..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Harika bir lezzet çok güzel oluyor ,ellerine sağlık canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Çizelim....
      Sevgilerimle canım...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...