Malzemeler
- 2 adet bostan patlıcanı
- 5-6 kaşık yoğurt yada süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1/2 limon suyu
- Tuz
Yapılışı: Patlıcanları ocakta ya da fırın da közleyin...Benim tercihim yıllar önce Migrostan çok ucuza satın aldığım delikleri olan bir köz tavasından yana, çok basit bir şekilde ocağımı fazla kirletmeden közleme işlemini yapıyorum...
Közleme işleminden sonra patlıcanların sapından tutarak kabuklarını soyup doğrayalım ve ardından tüm malzememizi karıştırarak servis tabağına alalım ve soğuk servis edelim...
Afiyetler Olsun Efendim...
Ne güzel görünüyor :)Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkürler Büşracım...
SilSen beğendiysen tamamdır o zaman... :)
Sevgilerimle ...
mmmmm patlıcanı çok severim ellerinize sağlıkk enfess görünüyor :))
YanıtlaSilTeşekkür ederim Elifcim...
SilSevgilerimle...
Emelcim süper görünüyor,eminim lezzetide öyledir..ellerine sağlık canımm..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nurşencim...
SilEvet mutlaka denemeni isterim yemeklerin yanına serin ve hafif bir lezzet...
Sevgilerimle...
Emel ablacım harika görünüyor ben bayılırım ki buna :)) ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Taze Gelinim benim...
SilSevgilerimle Özlemcim...
Öpüyorum seni kocamannnnn....
acayip lezzetli ve yazlık:D ben patlıcan közleme işini anneme transfer ediyorum şimdilik:) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilOlsun canım o da güzel hem daha pratik ve lezzetli anne eli sonuçta ... :)
SilTeşekkür ederim sağol Yeşimcim...
Sevgilerimle...
Merhaba,
YanıtlaSilTarifinizi az bir değişiklikle denedim. Süper oldu. Sizden de bahsederek artık kendi blogumda yayınlarım. Sevgiyle kalın.
http://geldeyeme.blogspot.com/
Merhabalar ,
SilDereotu ,maydanoz ve közlenmiş biberle de çok güzel oluyor ...
Teşekkür ederim sevgilerimle...
of offf harika görünüyor canım emelim valla eminim lezzetide öyledir patlıcanın her halini çok seviyorum ya,hamarat arkadaşım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canımsın...
SilSen benden de hamaratsın arkadaşım sevgilerimle...