Hepinize güzel bir pazar günü diliyorum..Ve hiç kimsenin hayır diyemediği bir lezzet paylaşıyorum ...
Malzemeler
- 250 gr taze yaprak
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 orta boy kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı kadar ılık su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı pul biber( arzuya göre)
Yapılışı : Taze yaprakları kaynar suda haşlayıp süzgece çıkarın... Pirinci yıkayıp süzün birkaç dakika kadar ılık suda bekletip iyice yıkayın ve tekrar süzün...
Üzerlerine uygun boyda bir porselen tabak kapatıp bardak ılık su ilave edin ve ağır ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz..Ocağı kapatıp tabağı alın ve üzerine 1-2 kaşık sızma zeytinyağı ve limon gezdirip soğumaya bırakıyoruz...
Emel hanımcığım ellerinize sağlık gerçektende her gün yiyip bıkmayacağımız bir lezzet sizin sunumunuz ve tarifnizde pek güzel olmuş sevgilerimle
YanıtlaSilEvet Sema Hanımcım aynen öyle...
SilÇoook teşekkürler sevgilerimle...