expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

29 Haziran 2015 Pazartesi

Deraliye Ottoman Cuisine Restaurant 'da İftar

  İstanbul'da Ramazan denilince aklımıza ilk gelen yerlerden biridir Sultanahmet ve biz bu manevi anlamda Ramazan ruhunu eski zamanlardaki tadıyla yaşatan bir olmayı aidiyeti ve manevi doygunluğu ,huzuru , ahde vefayı iliklerimize kadar hissettiğimiz bir atmosferde konuşlandırılmış olan Deraliye Ottoman Cousine 'de binlerce yıllık yaşanmışlığın içimize işlediği  bu güzel ruhu Deraliye Restorant'ın gerek lezzet ve gerekse tasarım olarak mekâna birebir yansıtıldığı bir iftar yemeği için buluştuk dostlarla bir arada , dostane bir ortamda huzur dolu bir iftar yaşadık…





27 Haziran 2015 Cumartesi

Pileli Börek


  Bazı dönemlerde bir takım şekillere takıntı yapar ve böreklerimi her türlü iç harcı ile yaparak sevdiklerimle paylaşırım…


  Bugün paylaşmak istediğim tarifte meşhur pileli yada midye böreğimizin tavuklu ve cevizli bir iç harcı hazırlayarak uyguladım ve çok da güzel oldu, sizlerinde denemenizi tavsiye ederim…
Özellikle Ramazan ayında börek çeşitleri iftar ve sahur sofralarımızdan eksik olmuyor . Bu güzel ve pratik alternatifi de değerlendirmenizi isterim.Umarım beğenirsiniz…        

26 Haziran 2015 Cuma

Karaca İle Sofra Eğitimi

 Geçtiğimiz günlerde , Sevgili Ayşenur Kıvılcım 'dan almış olduğum nazik davet üzerine  Gezi Hotel Bosphorus Taksim'de ,  Karaca tarafından düzenlenen Aslıhan Yıldırım moderatörlüğünde verilen ''Karaca İle Sofra Eğitimi'' ne katıldım .



 Bu eğitimde genelde bildiğimiz bazı bilgileri tazelerken sofra tarihi ve ilk üretilen çatal bıçak v.s. bilimum yardımcı mutfak eşyalarının yanısıra bizlere günlük yaşamımızda ya da misafir ağırlarken yardımcı olabilecek nitelikteki sofra adabı ,kültürü adabı muaşeret kuralları ve ayrıntılar hakkında farklı bilgiler edindik .

24 Haziran 2015 Çarşamba

Park Inn By Radisson Hotel & RBG Restaurant




  Geçtiğimiz hafta Sevgili Eray Kılıç'dan aldığım nazik davete icabet etmek üzere Park Inn By Radisson Hotel'in konsept restauranı olan RBG 'de nefis lezzetlerle bezeli keyifli ve güzel insanlarla bir arada harika bir akşam geçirdim …

21 Haziran 2015 Pazar

Çilekli Kek


Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
Bugün sizlerle paylaşacağım bu nefis kek Sevgili Şefim Özlem Mekik'e ait…
Genelde keklerde tereyağ yada sıvıyağ tercih eden ben ,ilk defa bu tarifle tabularımı yıktım diyebilirim ama sonuç çin değerdi doğrusu…Çilek vermiş olduğu nefis koku ve lezzetinin yanısıra keke kattığı ıslak kıvam ile yumuşak portakallı anne kurabiyesinin o nefis lezzeti vardır ya hani anne kurabiyesi olarak çok ama çok sevdiğimiz aynen o doku mevcut bu kekte …
Bu güzel tarif için Sevgili Özlem Şef'e teşekkürlerimi gönderiyorum…




19 Haziran 2015 Cuma

Vişne Kompostosu


  Ramazan ayında komposto ve hoşaflara daha fazla eğilim gösteriyoruz …
Serinlik ve ferahlık açısından mide dostu bu güzel içecekler yazın olmazsa olmazımız aslında …Her ne kadar sadece Ramazan ayında tarifleri paylaşmak aklımıza gelse de pilav hoşaf veya komposto olmadan yenmezdi eskiden ,bir de bizim meşhur çiböreklerimizin yanında afiyetle tükettiğimiz buz gibi vişne kompostosu anneannemin en çok yaptığı içecekler arasındaydı üstelik bahçe keyfimizin de olmazsa olmazları arasındaydı…

  Gazlı içeceklere olan ilgimiz yadsınamaz gerçek ama bu gibi bir komposto da benim vazgeçilmezim …
Dondurucuda beklemekte olan vişneleri pasta ve tatlılarda kullanmakla bitiremedim hızımı alamayıp ne kadar çok alıp atmışsam dondurucuya bilemiyorum yap yap bitmiyor mubarek halâ hazırda 2 kutu daha vişnem mevcut bakalım inşallah yeni mahsuller tezgahlardaki yerini almadan bir gayret bitirmek arzusundayım.

Gelelim tarifimize ;


     
        Malzemeler
  • 750 gr vişne  ( dondurulmuş )
  • 1,5 litre su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4-5 adet karanfil 
  • 1 kök zencefil 

 Yapılışı: Vişnelerimizi derin bir tencerenin içersine alıp su ve şeker  ilave edip karıştıralım .Orta derecedeki ateşte vişneler tadını ve rengini bırakana kadar kaynatalım ve içersine tarçın ,zencefil ve karanfilimizi atıp 5 dakika daha kaynatıp ocağımızı kapatıp soğumaya bırakalım….
Servis etmeden önce içersindeki karanfil ,tarçın ve zencefili alalım. Buzdolabında soğutup servis edelim…

Afiyetler olsun…  

18 Haziran 2015 Perşembe

Kıymalı Lebeni Çorbası

  Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,

Hayırlısıyla bir Ramazan ayına daha kavuştuk.Rabbim lâyıkıyle ihya edebilmeyi nasip etsin hepimize… Çorba sofralarımızın baştacı ,olmazsa olmazlarımızdan…Her yörenin farklı tarifleri ,farklı yapım şekilleri mevcut olsada özde tüm malzemeler aynı yalnızca yapım ve isim farklılıkları var.



15 Haziran 2015 Pazartesi

Tamek Armudun Suyunu Çıkarttı!


Türkiye’de bir ilk! Sevilen içecek markası Tamek, ürünlerine yepyeni bir çeşit daha kattı: Tamek Armut Meyveli İçecek.

Tamek Armut Meyveli İçecek gün içinde canınız keyifli bir atıştırmalık istediğinde içebileceğiniz güzel bir alternatif. İçtiğinizde gerçek armut yemişsiniz hissi uyandırıyor ve serinletiyor.

Yeni ürünleriyle  tüketicisini şaşırtmayı seven Tamek, armuda hak ettiği değeri vererek eğlenceli bir reklam filmi ile karşımıza çıkıyor. Filmde, armutların meyve suyu olma hikayesi mizahi bir dille anlatılıyor.

Şimdi artık Armut da Tamek’se koy sepete!



Bir boomads advertorial içeriğidir.

12 Haziran 2015 Cuma

Çilekli Trileçe


Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,

  Hemen herkesin severek tükettiği bir lezzet olan Trileçe 'nin orjinalinden farklı binbir tarifi var neredeyse .

  Bugün sizlerle paylaşmak istediğim tarif Sevgili Oktay Usta'ya ait televizyonda izler izlemez evde mevcut olan malzemeler olunca hemen yapmaya başladım ve iyiki de denemişim .

  Orjinalinin 3 farklı süt kullanılarak yapıldığı bu güzel tatlıya Oktay Usta kendi yorumunu katmış , krema ve krem şanti ile bütünleştirmiş , bence iyiki de öyle olmuş ayrıca fındık kullanılması  da hoş bir lezzet  katmış doğrusu.Biz ve deneyen herkezin çok beğendiği bu güzel tarifimize gelelim artık değil mi bende kelimeler bitmez yazdıkça yazasım var , aslında içimden çooook daha fazla şeyler paylaşmak kalbimdeki tüm hüznü ve sevinci sizlere aktarmak istiyorum ama bunun için uzun bir zaman gerekiyor .



10 Haziran 2015 Çarşamba

Ziyade Fasıl'da ''Özlem Mekik İle Günümüz Lezzetleri '' Muhteşem Lansmanı


  Bazı insanlar vardır ,hayata güzellikler katmak ve kalbinin güzelliğini etrafındakilere yansıtmak için dünyaya gelmiştir.İşte Sevgili Özlem Mekik 'de benim hayatıma bir etkinlik sırasında davetlilerin masalarına tüm yüce gönüllülüğü ile tanışmak üzere geldiği andaki göz temasımızla dokundu .İşte o günden bugüne kadar belki kendine bunu hissettirememiş olsam dahi benim gönlümdeki yeri çok büyük…



 '' Bana göre mutfak iyi bir terapi yeri .Mutfağa girerken her şeyi dışarıda bırakır,kendimi yemeğe verir ve üretme geçerim Bir bakarım zaman su olup akmış ,zihnimde dolaşan sorular yerini mutluluğa bırakmış.Bence yemek yapmak bir aşk .Hani derler ya ''Yemek sevgiyle yapıldığı zaman daha lezzetli olur''…

9 Haziran 2015 Salı

Türkiye Lezzet Hareketi ,Tarabya Bahçe Brunch

 7 Haziran Pazar günü Tarabya Bahçe 'de ,Türkiye Lezzet Hareketi Derneği Başkanı Vasfi Pakman tarafından düzenlenen keyifli bir Yaza Merhaba Brunch 'ında buluştuk tüm lezzet severler…




Arnavut Ciğeri

  Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,

  Arnavut Ciğerini sevmeyen yoktur sanırım.Çocukluğumdan beri çok severim ,eskiden rahmetli babacığım çok sevdiği için sıkça yapılırdı bizim evde ve afiyetle yenirdi.

  Bu güzel lezzetin bir kaç ufak püf noktası var  sizlerle paylaşmak istediğim , kokusu nedeniyle bazıları tüketmek istemez ama bunun da kolayı var dana ciğerlerimizi ister bütün halde alıp zarını çıkarttıktan sonra yıkayıp minik küpler halinde doğrayın isterseniz de kasabınızda doğratın .Üzerine yıkadıktan sonra bir tatlı kaşığı kadar sirke döküp karıştırın sirke ciğerin kokusunu alır , süzgeçte suyunu iyice salana kadar bırakın , ardından havlu kağıda alın ki hiç suyu kalmasın .

  Bazı otoriteler ciğerin daha yumuşak olması için yıkanmaması gerektiğini savunsa da, kurban bayramlarında olduğu gibi kendimiz kesip hemen akabinde pişirme işlemine girişemediğimizden dolayı kimlerin elinin değdiğini bilemediğimden yıkanması taraftarıyım ben tabi her zamanki gibi tercih size kalmış mideniz ne şekilde kabul ediyorsa ve içinize nasıl siniyorsa öyle yapın derim.

  Bir diğer püf noktası da ciğerlerimizi unladığımız sırada yarım çay kaşığı kadar karbonat ilave eder öyle harmanlarsanız yumuşak olmasını sağlarsınız.Karbonatı hiç kullanmayadabilirsiniz yine tercih size kalmış.

  Ben bazen karbonat kullanmıyorum ve yine de yumuşacık oluyor ciğerin yumuşak olması için  kızartma sırasında 3 dakika kadar yağda tutmanız yeterli aksi halde daha sert olur .Gelelim tarifimize ;



Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...