expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

22 Haziran 2015 Pazartesi

Süzme Mercimek Çorbası

     




         Malzemeler
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağı 
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 lt su

 Yapılışı: Öncelikle soğanımızı ince ince kıyalım ve tereyağımız ile kavuralım ardından 1 çorba kaşığı un ilave edip biraz daha kavuralım , küp küp doğradığımız patatesimizi ,mercimeğimizi ve rendelediğimiz  havucumuzu da ilave edelim …
Üzerine 2 su bardağı et suyu olmak üzere yaklaşık 2,5 lt su ilave edelim . Kaynadıktan sonra blenderla parçaladıktan sonra süzgeçten geçirerek üzerine 1 su bardağı daha su ilave edip bir taşım kaynatalım ve sıcak servis edelim…
  Biraz koyu kıvamlı  bir çorba olacağından su miktarı 2,5 lt ama dilerseniz ölçüleri yarıya indirerek de uygulayabilirsiniz bu güzel çorbayı…

Afiyetler olsun…

2 yorum:

  1. Bayılırım Mercimek Çorbasına, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. mercimeği ne zaman koyuyoruz havuç ve patatesle birlikte mi?? yoksa son ilave su ile beraber mi..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...