expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

24 Haziran 2015 Çarşamba

Park Inn By Radisson Hotel & RBG Restaurant




  Geçtiğimiz hafta Sevgili Eray Kılıç'dan aldığım nazik davete icabet etmek üzere Park Inn By Radisson Hotel'in konsept restauranı olan RBG 'de nefis lezzetlerle bezeli keyifli ve güzel insanlarla bir arada harika bir akşam geçirdim …




 Dünya genelinde yaklaşık 300 'e yakın Radisson Hoteller  zincirinin çiçeği burnunda Park Inn By Radisson  25 Mayıs'da Atatürk Havalimanı'na 4 km uzaklıktaki bir mesafede konuşlandırılmış olmasının yanısıra Amerika , Avustralya gibi isimlere sahip 7 adet toplantı salonu ,balo salonu, sauna ,terapi odaları ,fitness, Kaya Sport Lagina Spa , kapalı yüzme havuzuna sahip olmakla birlikte 154 yatak kapasitesine sahip …



'' En iyi yemek neredeyse ,en parlak gülüş oradadır '' İşte tam da bu slogana uygun bir restaurant .Bizler bu güzel ortamda tadım etkinliğinden çok daha fazlasını yaşadık tam anlamıyla kendinizi evinizin sıcaklığında hissettirecek derecede yakın ilgi ve ortamı gereği RBG Restaurant'a bir uğrayın derim…

  Bizlerin bu güzel otel hakkında bilgi sahibi omamıza vesile olan RBG Restaurant'ın adının açılımı  ''Red -Blue-Green ''olarak otel genelinde ve odalarda hakim olan renklerden ileri geliyor.Yanısıra konaklamak üzere Park İnn Radison Hotel'i tercih edenler dilediği renklerdeki odalarda kalma şansına da sahip mesela kırmızıdan hoşlanıyor iseniz şayet odanızın  tavanı ve banyonun renkleri kırmızı hakim bir odada konaklıyorsunuz.Aynı zamanda ledler ve hoş aydınlatmasıyla da size farklı bir ambians sunmakta …

 

   Neyse efendim biz asıl konumuz olan RBG restaurant'ın nefis ötesi lezzetlerine gelelim..



 Bu güzel geceye eşlik etmek üzere Taksim'de bizleri bekleyen araç ile yoğun trafiğe rağmen Sevgili Nuri Bey'in bilgilendirmesi ve hoş muhabbeti sayesinde kendimizi bu güzel mekânda buluverdik .
RBG Restaurant'ın bizlere sunmuş olduğu ''Ay Tutulması '' adında lezzeti adında  saklı güzel bir hoşgeldin kokteyli ile Otel yetkilileri tarafından çok hoş karşılanıp biraz soluklandıktan sonra keyifli ve  kısa bir otel turu ardından masalarımızdaki yerimiz aldık…




  Başlangıcı Roka charmula soslu , parmesan peyniri eşliğinde sunulan Dana Carpaccio ve Füme Limon marineli baharatlı özel peynir sarılı somon üçlüsü ile yaptık .

 



  Peşi sıra gelen şirin ve farklı sunumuyla fincan içersinde bulunan kabak çekirdeği ve domates parçacıklarıyla beraberinde minik bir cup cezvede gelen domates çorbası kıvamı ve tadıyla beni ziyadesiyle mutlu etti …




  Hemen ardından gelen bu nefis ara sıcağı ,levreğin enfes tadı ve görseli gereği sıcacık yemeyi atlamış olsak dahi şef garsonumuzun bizi uyarması ile bu güzel böreği de es geçmedik elbette sunumu kadar tadı da mükemmeldi…
Çıtır Basket adı gibi çıtır çıtır mini börekcikler...



 Sosyal medya hesaplarımdaki paylaşımımda da bahsettiğim gibi buğulama olarak bu güne dek yediğim en başarılı levrek buğulama diyebilirim sizlere…


  Beraberindeki edamame ( japon soya  fasulyesi ) ,top havuç ve top patateslerden oluşan nefis bir kıvamı olan Levrek Buğulama tam anlamıyla on numara…





Sırf bu lezzet için dahi RBG Restaurant'a ve doğal olarak Sefaköy'de bulunan ve  yıllardır gitmediğim evime gidebilirim doğrusu…



 Gecenin en özel ana yemeği olan Dana Kaburga'ya gelecek olursak eğer  başarılı , yetenekli ve ödüllü  Şef Samet Günay tarafında teriyaki sosla karamelize edilerek tadlandırdığı etin 15 saatlik bir pişirme sürecine sahip oluşundan kaynaklanan farklı bir rahiyası mevcut  , eşlikcisi  balkabaklı patates graten ve mantar sote eşliğinde sunulan bu lezzetin eti resmen lokum kıvamındaydı, çatalı dokundurduğum anda kemiğini terk ederek damaklarımıza doğru hoş bir yolculuğa başladı ve sosun kokusu gereği biraz damağıma nahoş durum oluştursa da pişirme yöntemi ve lezzet gayet başarılıydı …



 


 Peşi sıra gelen Dana Bonfile ,





 Izgara Köfte ve Tavuk Izgara 'da tabiri caizse gayet başarılıydı belki bana denk geldi etin siniri mevcuttu ama tavuk ızgara ve köfteyi çok başarılı buldum…




 Konumu gereği size uzak bir mekân gibi gelse dahi birbirinden nefis lezzetler için bu güzel mekâna gitmeye değer doğrusu , herşeyden önce güzleryüz ve samimiyet ön planda RBG 'de efendim benden söylemesi…



Bu güzel ve keyifli gecede son noktayı adının hakkını veren Armut ve Pişmaniye Düeti nefis bir maraş dondurma eşliğinde elbette ki müthişti bu arada armut pişirme yolculuğunda ona üzüm suyu eşlik etmiş yani kalori olayına takılanve sağlıklı yaşam adına tatlıdaki şekeri dert edenlere gelsin bu ufak ama hoş ayrıntı da efendim …




  Gecenin kapanışını toplantı otelin yoplantı salonlarından birindeki büyük kara tahtaya blog isimlerimizi yazarken , üzerinden yıllar geçen kara tahta ile olan maceramıza hoş bir yolculuk yaptık ve keyifli dakikalar yaşayarak hep birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedik .Henüz bu fotoğraflar elimize ulaşmadığından sizlerle paylaşamayacağım malesef ki…




  Benden bu kadar demeden önce tekrar hatırlatmak isterim ki bunca güzel lezzeti harika sunumlar eşliğinde bir arada tadabileceğiniz nadir mekânlardan biri olan ve konumu gereği İş dünyasının tabiri caizse beyaz yakalıların uğrak yeri olacağının garantisini verebilirim size , paylaştığım görseller gereği de RBG'nin  gidilesi , görülesi nefis ötesi levrek buğulaması aşkına tadılması gereken müthiş lezzetlerin es geçilmemesi gereken bir Restaurant olduğunu ve  ne derece haklı olduğumu anlayacağınızı ümid ediyorum…

Siz de Park Inn By Radisson Hotel & RBG Restaurat'ın Şef Samet Günay tarafından şık ve farklı sunumlarıyla nefis lezzetlerini tadımlamak, damaklarda ve anılarınızda hoş bir eda bırakmak isterseniz şayet paylaştığım adres ve telefondan gerekli bilgileri alıp rezervasyon yaptırabilirsiniz …


   Davetleri , güzel jestleri ve ilgilerinden dolayı , emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum…

Adres: Halkalı Merkez Mahallesi Fatih Caddesi  No:99 Küçükçekmece

    Tel: 0212-999 67 77






















Bir başka etkinlik detaylarında daha görüşmek dileğiyle…
Hoşça ve mutlu kalın sevgili blogcanlarım…



2 yorum:

  1. Emel Hanım ellerinize sağlık ne güzel anlatmışsınız. Portakal kabuğunu ince kesilerek meyve suyunun içine koyulması çok hoşuma gitti. Bir de sunumda kullanıla doğal ağaçtan servis tabakları favorim.Güzel ve şık bir mekan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kezban Hanım…Evet benim de çok hoşıma giti hatta ilk iftar davetimde de kullandım bu fikirden yola çıkarak hoş bir görsel…
      Evet mekân çok şık ayrıca lezzetler on numara tavsiye ederim…
      Sevgiler…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...