expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

21 Haziran 2015 Pazar

Çilekli Kek


Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
Bugün sizlerle paylaşacağım bu nefis kek Sevgili Şefim Özlem Mekik'e ait…
Genelde keklerde tereyağ yada sıvıyağ tercih eden ben ,ilk defa bu tarifle tabularımı yıktım diyebilirim ama sonuç çin değerdi doğrusu…Çilek vermiş olduğu nefis koku ve lezzetinin yanısıra keke kattığı ıslak kıvam ile yumuşak portakallı anne kurabiyesinin o nefis lezzeti vardır ya hani anne kurabiyesi olarak çok ama çok sevdiğimiz aynen o doku mevcut bu kekte …
Bu güzel tarif için Sevgili Özlem Şef'e teşekkürlerimi gönderiyorum…





      Malzemeler
  • 2 adet yumurta ( Large boy değil ise 3 adet yumurta kullanabilirsiniz )
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 paket katı yağ (oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 300 gr çilek
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya ( tarifte 1 tatlı kaşığı )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu


  Yapılışı: Yumurta ve şekerimizi mikser yardımıyla güzelce çırpalım.Eritilmiş olan katı yağ (1/5 su bardağı sıvıyağ da olabilir  diye belirtmiş Sevgili  Özlem Şefimiz ) ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.

  Başka bir kasede  un,vanilya, kabartma tozu ve tuzu elekten geçirelim ve karıştıralım.Krema kıvamına gelmiş olan yumurta ve şeker karışımına unlu karışımı ekleyelim ve spatula yardımıyla alttan yukarı doğru oval biçmde karıştıralım.

  Doğramış olduğumuz çileklerimizi karışıma ilave edelim .Yağlayıp ,unlamış olduğumuz kalıbımıza hamuru dökelim…

 Önceden ısıtılmış 190 C fırınımızda pişirelim…





Şefimizin bizler Bunları unutmayın ! diyerek belittiği püf noktalarını da paylaşmadan geçmek olmaz elbette ki…
  • Eğer kek katı yağ ile yapılacaksa önce şekeri katıp krema haline gelene kadar karıştırmalısınız.Sonrasında diğer malzemeleri adım adım eklemelisiniz..
  • Eğer keki sıvıyağ ile yapacaksanız yumurta ve şeker ilk önce çırpılmaya başlanmalı  ve sıvıyağ sicim şekilde çırpma işlemi devam ederken azar azar verilmeli…
  • Eğer kek tarifinizde süt varsa ,en son sütü ve unu dönüşümlü olarak biraz süt biraz un şelinde üç aşamada vermelisiniz. 


Afiyetler Olsun…

6 yorum:

  1. Çok lezzetli gözüküyor.. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Özlem şefimin tarifiyse süperdir :-)) elinize sağlık heme deneme isteği uyandı bende de .-))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, sitenizi çok beğeniyoruz. Sitemizin ziyaretçileri de blog sitenizden överek bahsediyorlar. Sizleri de "Türkiye'nin En Sevilen Blogları" arasında görmek isteriz. www.Seviliyo.com 'a blogunuzu eklerseniz çok seviniriz. Blog sitenizi eklemek için lütfen tıklayınız.

    YanıtlaSil
  4. Özlem şefin tarifleri senin elinde ayrı bir güzeldir. Diye düşünüyorum. Ellerine sağlık canım. Şahane bir sunum olmuş .Bu şekilde çilekli bir kek yememiştim. Bir dilim değil, yarısını almak istedim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bu tarifi ben de denemek istiyorum.Meyveyle yapılan keklerin o yumuşak ve hafif ıslak yapısını çok seviyorum.Özellikle 1 gün bekledikten sonra çok daha lezzetli oluyor bence..Afiyet şeker olsun canım.Sevgiler..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...