expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28 Mart 2014 Cuma

Çikolatalı ve Cevizli Muffin...


        Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2,5 su bardağı un
   Yapılışı : Yumurta ve şekerimizi krema kıvamına gelene kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz…Unumuzu eleyip , kabartma tozu, kakao ve vanilyamızı ayrı bir kapta karıştıralım…

   Sıvı malzemelerimizi yani yağ ve sütümüzü de çırpıp krema kıvamına getirdiğimiz yumurta ve şekere ilave edip karıştıralım  son olarakda eleyerek karıştırdığımız un, kakao, kabartma tozu, vanilya ,ceviz ve damla çikolatamızı da ilave edip spatul yardımıyla karıştıralım ... Muffın kabımıza muffin kalıplarımızı yerleştirelim ve içlerine kek malzememizden koyup paylaştıralım…

  Önceden ısıtılmış 180 C fırında yaklaşık 15-20  dakika kadar pişirelim… Zaman ve ısı ayarı fırına göre değişebilir… Kürdan kontrolü yapalım ve muffinlerimizden birine batırdığımız kürdanımız temiz çıkarsa pişmiş demektir…





Afiyetler Olsun…

27 Mart 2014 Perşembe

Ispanaklı Börek

   


       Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 500 gr ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet kesme şeker
  • Karabiber ,pul biber,tuz
      Sosu İçin
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  Yapılışı: Böreğimize ıspanaklı harcımızın yapımıyla başlayalım ıspanaklarımızı iyice yıkayıp sirkeli suda bekletelim ve ardından bol su ile yıkadıktan sonra soğanlarımız yemeklik doğrayalım …Tenceremize sıvıyağımızı dökelim ve soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuralım…Yıkayıp doğramış olduğumuz ıspanaklarımızı da ekleyelim …Baharat ,tuz ve şekerimizide koyup karıştıralım ve suyunu çektikten sonra  ocağımızı kapatalım iç harcımızı soğumaya bırakalım…

 Sosumuz için bir kasede süt ,yoğurt,yumurta ve sıvı yağımızı karıştıralım boza kıvamında bir harç elde edelim…

  Yufkamızı tezgahımıza serelim ve sosumuzu fırça yardımıyla güzelce her tarafına yayalım iç malzememizi ilave edelim diğer iki yufkamızı da aynı şekilde yaptıktan sonra rulo halinde saralım ve 2'şer parmak kalınlığında keselim ve yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsimizde yatay şekilde dizelim ve kalan sos malzememizden üzeine sğrelim arzu ederseniz sadece yumurta sarısı da sürerek fırına verebilirsiniz yada sosu ile pişirdikten sonra fırından almaya yakın rendelenmiş kaşar peyniri koyarak tekrar fırına verip kaşar peynirler eriyince sıcak servis edebilirsiniz…

  Tercih sizin ayrıca bu böreği hazırlayıp dilimlemeden strach filme sarıp dondurucuda hazırda bekletmenizi tavsiye ederim misafirimiz geldiğinde en iyi kurtarıcı ikramlık böreklerden biridir  … Fırına koymadan 1 saat önce buzluktan çıkartıp çayımız demlenene kadar 2 yada 3 parmak kalınlığında dilimleyip  üzerine sos hazırlayıp yada yumurta sürerek 200  C fırında pişirip  sıcacık servis edebilirsiniz…

 Afiyetler olsun…

25 Mart 2014 Salı

Sosisli Peynirli Bisküvi...

Değişik bir tarif paylaşrmak istiyorum sizlerle sevgili blogcanlarım…
Umarım sizinde çok hoşunuza gidecektir denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum...






      Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş sosis
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
       Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta
  • Çörekotu yada susam



Yapılışı: Malzemenin hepsini karıştırıp yoğuruyoruz hamurumuz elimize yapışmayacak kıvam alana kadar un ilave ediyoruz …Daha sonra merdane yarıdımıyla 1 cm kalınlığında açıyoruz şekilli hamur kesici ile bisküvi şeklinde kareler halinde kesiyoruz yada benim yaptığım gibi balık şeklinde kurabiye kalıbıyla keserek üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine susam yada çörekotu serperek 200 C ısıtılmış fırında pişiriyoruz…

 Dilerseniz sosis yerine sucuk da kullananbilirsiniz her iki şekilde de harika bir tadı oluyor kaşar peyniriyle birleşince damağınızda güzel bir lezzet bırakıyor...

Afiyetler olsun...

20 Mart 2014 Perşembe

Mini Ekler Pasta...

 Merhabalar bugün sizlerle paylaşacağım tarif hepimizin çocukluktan beri severek yediğimiz ekler pasta... Uzun zaman  cesaret edemediğim hep aklımda olan ve başarısızlıkla sonuçlanırım düşüncesi ile ertelediğim ama kafamda boşuna büyütmüş olduğumu anladığım harika bir lezzeti dışardan almamıza gerek yok hanımlar hepimiz rahatlıkla yapıp sevdiklerimizle paylaşabiliriz ilk denemem olduğundan şekilleri açısından pek başarılı olmasamda lezzet konusunda size garanti verebilirim ...



        Malzemeler

  • 100 gr tereyağ  (2 yemek kaşığı)
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 fiske tuz
        Kreması İçin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket toz krem şanti
       Çikolata Sosu (Ganaj) 
  • 100 gr bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı krema
       Süslemek İçin
  • Antep fıstığı yada fındık 

    Yapılışı: Ekler hamurunu hazırlamakla başlayalım tarifimize tereyağ , toz şeker, ve suyumuzu tencereye koyarak ocağımızın altını yakıyoruz ve kaynayınca unu yavaş yavaş  ilave edip karıştırarak 5-6 dakika kadar pişiriyoruz yalnız bu esnada tel çırpıcı yardımıyla karıştırmayı ihmal etmiyoruz topaklanmaması açısından…Pişirdiğimiz hamurumuzu ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz…İyice soğuyan hamurumuza yumurtalarımızı teker teker ilave ederek iyice karıştırıyoruz ve hamura yediriyoruz…

    Krema sıkma torbasının ucuna düz duyumuzu koyalım içersine  hamurumuzdan doldurup  yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimize birer parmak uzunluğunda şeritler halinde  hafif aralıklar vererek sıkıyoruz …


  Not:  Bu arada yağlı kağıdımızın kaymaması için hamurumuzdan tepsimizin belli noktalarına
parmağımız yardımıyla sürersek hamurumuzu sıkarken yağlıı kağıdın kaymasına engel olmuş oluruz ve sıkma işlemini rahatlıkla tamamlamış oluruz makaron yaparkende uygulayabilirsiniz bu yöntemi sevgili hanımlar 

   Hazırlamış olduğumuz ekler hamurumuzu önceden  180 C ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz …Bu sırada fırın kapağımızı kesinilkle açmayalaım ve pembeleşen ekleri fırında soğumaya bırakalım ki sönme yapmasın buna çok dikkat edelim …

   Artık krema yapımımıza başlıyabiliriz yumurta sarısı ve şekerimizi çırpıcı yardımıyla karıştıralım ve krem şanti hariç malzemenin hepsini ilave ederek pişirelim katıca bir kıvam alana kadar pişirdikten sonra mikserimiz yardımıyla karıştırıp ılıtarak toz krem şantimizi ilave edelim 5 dakika kadar çırpalım…
Dilerseniz kremasını kakao kullanmadan da yapabilirsiniz tercih her zamanki gibi size ait...

  Fırında soğumaya bıraktığımız eklerimizi dikkatlice ortadan ikiye bölerek keselim …Kremamızdan spatula yada sıkma torbası yardımıyla doldurup üzerine kestiğimz ek paçasını kapatalım ve dinlendirmeye bırakalım…

  Üzeri için gerekli olan çikolata sosumuz ( Ganaj ) içinde kremamızı ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ve ardından küçük parçalara ayırdığımız bitter çikolatamızı ilave edelim ve iyice karıştıralım çikolatamız eriyinceye kadar…

  Biraz soğumasını bekledikten sonra eklerimizin üzerini çikolataya batırılıp servis tabağına alalım…Dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz…


Afiyet Olsun...
  



18 Mart 2014 Salı

18 Mart Çanakkale Zaferimizin 99 . Yılı Kutlu Olsun...

  Bugünü bizlere yaşanabilir kılmak adına canlarını hiçe sayarak özgür ,huzurlu ve mutlu bir şekilde bugüne ulaşmamızı sağlayan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğünü, Türk milletinin huzur ve güvenliğini sağlamak için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi sevgi , saygı ve minnetle anıyoruz…


Bu güzel günleri bizlere yaşanılabilir kılmak adına canları ve kanları pahasına Zaferi bizlere hediye ettiler…




  Sanırım aramızda Çanakkale'yi ve şehitliklerimizi ziyaret etmeyen yoktur…
Siperlere girdiğim andaki o duygu selinin içimi kaplayan o hüznün tarifi imkansız , küçücük canlarını vatanını feda etmemek için verdikleri o günler gözümün önünden film şeridi gibi geçmişti...



'' Çanakkale Zaferi ,Türk askerinin ruh kudretini gösteren ayanı hayret ve tebrik misaldir...
Emin olmalısınız ki , Çanakkale Muhaberelerini kazandıran bu yüksek ruhtur...''

 
  Ne Mutlu Türküm Diyene…







Şehidim rahat uyu ruhunuz şad olsun…Mekanlarınız cennet...



15 Mart 2014 Cumartesi

Cevizli Kakaolu Brownie Kurabiye


Merhabalar sevgili blogcanlarım hepinize iyi pazarlar diliyorum ve güzel bir kurabiye tarifimi paylaşıyorum bugün sizlerle ...







      Malzemeler

  • 250 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1su bardağı şeker
  • 1 paket Dr .Oetker vanilya
  • 1 paket Dr Oetker kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket Dr . Oetker Kakao
  • Aldığı kadar un

      Şerbeti İçin
  • 1su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker 
   Yapılışı: Oda sıcaklığındaki tereyağımızı karıştırma kabımıza koyup diğer malzemelerimizi de ekleyelim ve ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar unu ilave ederek yoğuralım.... En son olarak ceviz kırıklarını da ekleyip yoğuralım… Kulak memesi kıvamına gelince yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak dizelim… 

   180 C önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar  kadar pişirelim... Bu esnada şerbet için süt ve şekeri ayrı bir kapta şeker tamamen eriyinceye kadar karıştıralım….Sütlü şerbetimizi kesinlikle ateşe koymayın

  Pişirdiğimiz kurabiyeleri sıcakken soğuk süt şerbetine batırıp borcam tepsimize dizelim … Kalan şerbeti de kurabiyelerin üzerine dökelim... Kurabiyeleri ılınınca servis edebiliriz…. 


Afiyet olsun



12 Mart 2014 Çarşamba

Tereyağlı Peynirli Pratik Poğaça...

Misafiriniz gelecek ve sizin fazla vaktiniz yoksa mayalı poğaçayla da uğraşmak istemiyorsanız …Kıyır kıyır aynı zamanda yumuşacık lezzetli bir poğaça yapmaya ne dersiniz…Hemde kabartma tozu ile...Bu tarif tam istediğiniz gibi haydi bakalım kolay gelsin size hanımlar…




       Malzemeler

  • 150 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
       İç malzemesi için
  • Ezine Beyaz peynir 
  • 1/2 demet maydanoz
       Üzeri İçin 
  • Susam yada çörekotu
 Yapılışı: Oda sıcaklığındaki tereyağımızı ,sıvı yağı,yoğurt ,süt ve yumurtamızı güzelce karıştırıyoruz…
Ardından un ,tuz,şeker ve kabartma tozunu da ilave edip güzelce yoğuruyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz…

   Maydanozumuz yıkayıp sirkeli suda beklettikten sonra duru sudan geçirip ince ince kıyıp peynirimizle karıştıralım … İç harcımız için dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz…

  Elde ettiğimiz hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte kopartıp içersine  harcımızdan koyarak  yuvarlak yada yarım ay şeklinde kapatıyoruz …Üzerine yumurta sarısı üsrüp susam yada çörekotu dökerek 180 C fırında üzerleri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz…







Afiyetler Olsun…

11 Mart 2014 Salı

Tavuklu Mantarlı Ispanak



     Malzemeler

  • 2 bağ ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 500 gr mantar
  • 2 adet tavuk göğüs kuşbaşı doğranmış
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kesmeşeker
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz ,karabiber,pulbiber

   Yapılışı: Ispanaklarımız bol suda yıkadıktan sonra sirkeli suda bekletelim ardından tekrar yıkayıp irice doğrayalım…Mantarlarımızın üzerindeki ince kabuğunu ayıklayıp dilimleyelim ve limonlu suda bekletelim…

    Soğan ve sarımsağımızı ince ince doğrayalım ve sıvıyağda pembeleşene kadar kavuralım ardından salçamızı ve kuşbaşı doğranmış tavuk etlerimizi güzelce kavuralım… 
  Mantar ve ıspanaklarımızı da ekledikten sonra kendi suyuyla pişmeye bırakalım ardından kesme şeker ,tuz ve baharatlarımızı ekleyelim 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra ocağımızı kapatalım … Servise hazırdır...

Afiyetler olsun...


10 Mart 2014 Pazartesi

MOBİL PERDE VE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ...


 Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,


  8 Mart Dünya Kadınlar Günü 'nde benim için çok özel ve güzel anılarla dolu geçti…

FTP Danışmanlık Sevgili Fatoş Vayni Şahin'den almış olduğum bir etkinlik daveti üzerine harika bir gün geçirdim…

 Sevgili Fatoş'a böylesine güzel ve kendisi gibi naif bir firma sahibiyle tanışma fırsatını verdiğinden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum…


  Öylesine ince düşünülmüş oya gibi işlenilmiş güzel jestler vardı ki bugün karşılaştığım  inanın çok ama çok mutlu oldum…




  Mobil Perde kurucularından Taner İşkodra ve  Sevgili eşi Demet Hanım Blogger arkadaşlarla bizi harika bir masayla karşıladılar ve hazırlamış oldukları güzel lezzetleri çay ve hoş sohbetleri eşliğinde bize sundular…


8 Mart 2014 Cumartesi

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye...

 


       Malzemeler
  • 150 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Aldığı kadar un
     Üzeri İçin
  • Hindistan cevizi
  • 4-5 damla kırmızı gıda boyası
  • 1 paket bitter çikolata
  • 50 gr tereyağ
Yapılışı: Tereyağımızı eritip soğumaya bırakalım… Tereyağ ,şeker ve yumurtayı karıştırma kabımızın içersinde güzelce çırpalım ardından nişasta , vanilya ,tarçın , zencefil ve karbonatımızı da ilave edelim karıştıralım …

   Son olarakta aldığı kadar un ekleyip güzelce yoğuralım ve ele yapışmayacak kıvama geldiğinde merdane yardımıyla hamurumuzu yarım santim kalınlığında açalım bu sırada üzerine  hafifçe nişasta yada un ilave edebilirsiniz tezgahımıza yapışmasını engellemek için…

   Fazla kalın bir hamur olmamasına dikkat edelim ve istediğimiz kurabiye kalıplarıyla yada çay bardağıyla keserek şekil vererbilirsiniz…

   Önceden ısıttığımız 180  C deki fırınımızda 12 dakika kadar pişirelim fazla kızarmamasına dikkat edelim üzeri pembeleşince fırından alıp soğumaya bırakabilirsiniz… 

   Dilerseniz üzerine pudra şekeri ilave ederek yada benim yapmış olduğum gibi bitter çikolatayı tereyağıyla birlikte benmari usunlünde eriterek kurabiyemizin bir kısmını çikolataya batırıp gıda boyasıyla renklendirdiğim hindistan cevizine bulayabilirsiniz bu şekilde yapmak tamamen benim fikrim…Sunum açısından çok şık olduğu gibi lezzetine de hoşbir fark katmış olursunuz…

Afiyetler Olsun...



7 Mart 2014 Cuma

Patates Salatası

 Hepimizin çok sevdiği hayır diyemediğimiz bir salata tarifi paylaşıcağım
sizlerle bilmeyen yoktur sanırım ama yeni başlayan canlar için blogumda bulunmasında fayda var diye düşündüm...


      Malzemeler
  • 5 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet limon
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
    Yapılışı : Patateslerimizi güzelce yıkayıp tenceremize alalım su ilave  edelim ve kaynamaya bırakalım…Çatal yardımıyla kontrolümüzü yapalım ve piştikten sonra soğumaya bırakalım…Soğuyan patateslerimizin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım… 

  Arzu ederseniz aceleniz olduğu zamanlarda patatesleri soyup istediğiniz büyüklükte doğradıktan sonra 2 su bardağı kadar su koyup tuz da atarak daha çabuk haşlanmasını sağlayabilirisiniz tercih size kalmış…

  Taze soğan ,biber ve maydanozlarımızı yıkayıp sirkeli suda beklettikten sonra kurutalım ve ince ince doğrayalım…Havuçlarımızı da soyup rendeleyelim...
Tüm malzemelerimizi genişçe bir kabın içersinde karıştıralım …Tuz, baharat ,zeytinyağ ve limon ilave ettikten sonra servise hazırdır…

Afiyetler olsun...

6 Mart 2014 Perşembe

Sucuklu Kuru Fasulye




      Malzemeler

  • 500 gr kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kesme şeker
  • 4 -5 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı acı biber yada Arnavut biberi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 / 2 kangal Coşkun Sucuk
  • Tuz

   Yapılışı: Kuru fasulyemizi bir gece önceden ıslatalım …Ertesi gün suyunu süzelim ve tenceremize alıp üzerine su ilave ederek haşlayalım yalnız pişme derecesinde olmasın yani dişe gelecek şekilde olması yeterli…

   Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım ve biberlerimizide yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölerek çekirdek kısmını ayıralım ve arzu ettiğimiz boyutta doğrayalım…Sucuklarımızı ortadan ikiye bölelim yada 4 parçaya da bölebilirsiniz…Ön hazırlığımızı yaptığımıza göre yemek yapmanın en kolay kısmına gelmiş bulunuyoruz…

   Tenceremize tereyağımızı alıp soğanlarımızı ve bir diş sarımsağımızı pembeleşene dek kavuralım ve biberlerimizi ilave edelim…Domates ve biber salçamızı da ekleyip biraz kavuralım hemen ardından doğramış olduğumuz sucuklarımız ilave edelim…Bir kaç dakika kavurduktan sonra haşlayıp suyunu süzdüğümüz kurufasulyemizi  ekleyelim …Pul biber kırmızı acı biber yada Arnavut biberi ekleyip tuz ve 1 adet kesme şekeride ilave edelim üzerine yeteri kadar sıcak su ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakalım…Kuru fasulyelerimiz pişene kadar suyu yeterli gelmezse kaynamış su ilave edebilirsiniz…

 Ayrıca arzu ederseniz kuru fasulyeyi biraz ocakta kaynattıktan sonra güvece koyup üzerini folyoyla kapatıp fırında pişrme işlemi yapabilirsiniz inanın lezzetine doyamıyacaksınız…

Afiyetler Olsun...


4 Mart 2014 Salı

Elmalı Tart...





     Malzemeler

         Tart İçin
  • 250 gr tereyağ yada margarin
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 2,5 ila 3 su bardağı  )
        İç Malzemesi
  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi

  Yapılışı: Tart hamurumuz için gerekli malzemeleri unumuz hariç karıştırma kabımızın içersinde güzelce yoğuralım ve unu azar azar ilave edelim…Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar un ilave ederek  yoğurduktan sonra hamurumuzdan bir miktar ayıralım elma büyüklüğü kadar diyelim…Ayırmış olduğumuz patçayı strech filme sarıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletelim…Bu esnada iç harcımızı hazırlayalım…

  Elmalarımızı güzelce yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim ve tenceremize alalım ardından şekerimiz ilave edelim ve kısık ateşte  pişrimeye başlıyalım …Tarçın ve cevizimizi de ekledikten sonra ocağımızın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım…


   Tart kalıplarımızı güzelce yağladıktan sonra üzerine un döküp her tarafına yayıp unun fazlalığını alalım tartımızın yapışmasını önlemek için…Ben küçük kalıp kullanmak istedim ama tart kalıbımızada aynı işlemi uygularsak tıpkı kek kalıbımıza yaptığımız gibi garantiye almış oluruz dilerseniz un yerine yağladıktan sonra şeker de dökebilirsiniz her iki yöntem de gayet iyi sonuç veriyor…

  Emel biz bunları zaten biliyoruz diyenleri duyar gibi oluyorum ama hiç bilmeyen sevgili blogcanlarımız için ufak bir hatırlatma yapmak istedim…

 Tart hamurumuzu kalıplara yerleştirdikten sonra hamurumuza  çatalla delikler açalım ki kabarmasını engelleyelim..Üzerine iç malzememizden istediğiniz miktarda  elmalı harcımızdan koyarak  buzdolabına ayırmış olduğumuz parçadan rendeleyerek 180 C de fırınımızda pişirelim…Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz…


Afiyetler Olsun...



3 Mart 2014 Pazartesi

Cevizli Çikolatalı Cookie


    Malzemeler
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 2 adet yumurta
  • 50 gr sütlü çikolata
  • 270 gr bitter çikolata
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 40 gr tereyağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Aldığı kadar un (tarifte 1 su bardağı yazıyordu ama ben yaklaşık 2 su bardağı kullandım ele yapışmayıp şekil vereceğiniz kıvamda olması yeterli…)

   Yapılışı:  Ufak bir tavada tereyağ ile birlikte bitter ve sütlü çikolatayı( 4 paket x 80 gr ) eritip donması için bir kenarda bekletiyoruz …Karıştırma kabımızda yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz… Bu karışıma donmuş çikolatayı ekleyip tekrar çırpalım… Son olarak un, kabartma tozu ve cevizi ekleyip yoğuralım…İlk etapta 1 su bardağı ekleyin biraz cıvık bir hamur olabilir dolapta bekletip toparlanmasını sağlıyalım çikolata ve tereyağ donacağından hamur kendine gelecektir ama halen ele yapışıyorsa un ilavesi gerektirebilir azar azar un ilave edelim ki yumuşak dokusunu koruyalım

  Ayrıca yukarıda da belirttiğim gibi un ölçüsünde 1 su bardağı yazıyordu ama her zamanki gibi bardak ölçüleri değişiklik gösterdiğinden ve unun inceliği de etkilediğinden ben fazla un kullandım…

   Kullandığım Söke Un ama siz unu çok fazla koymadan ele yapışmayacak kıvamdayken eklemeyi bırakın yoksa sert kurabiyeleriniz olur…

  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak hamurdan ceviz büyüklüğünde  bezeler yapıp dizelim...180 C fırında 15 dakika pişirelim… 

  Yumuşak haldeyken fırından alıp soğumaya bıraktıktan sonra tepsiden alın 15 dakikadan fazla pişirmemeye özen gösterin..

  Yumuşacık ve bolll çikolatalı bu lezzet yumağını mutlaka denemelisiniz derim sevgili blogcanlarım…

Afiyetler Olsun...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...