expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

20 Mart 2014 Perşembe

Mini Ekler Pasta...

 Merhabalar bugün sizlerle paylaşacağım tarif hepimizin çocukluktan beri severek yediğimiz ekler pasta... Uzun zaman  cesaret edemediğim hep aklımda olan ve başarısızlıkla sonuçlanırım düşüncesi ile ertelediğim ama kafamda boşuna büyütmüş olduğumu anladığım harika bir lezzeti dışardan almamıza gerek yok hanımlar hepimiz rahatlıkla yapıp sevdiklerimizle paylaşabiliriz ilk denemem olduğundan şekilleri açısından pek başarılı olmasamda lezzet konusunda size garanti verebilirim ...



        Malzemeler

  • 100 gr tereyağ  (2 yemek kaşığı)
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 fiske tuz
        Kreması İçin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket toz krem şanti
       Çikolata Sosu (Ganaj) 
  • 100 gr bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı krema
       Süslemek İçin
  • Antep fıstığı yada fındık 

    Yapılışı: Ekler hamurunu hazırlamakla başlayalım tarifimize tereyağ , toz şeker, ve suyumuzu tencereye koyarak ocağımızın altını yakıyoruz ve kaynayınca unu yavaş yavaş  ilave edip karıştırarak 5-6 dakika kadar pişiriyoruz yalnız bu esnada tel çırpıcı yardımıyla karıştırmayı ihmal etmiyoruz topaklanmaması açısından…Pişirdiğimiz hamurumuzu ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz…İyice soğuyan hamurumuza yumurtalarımızı teker teker ilave ederek iyice karıştırıyoruz ve hamura yediriyoruz…

    Krema sıkma torbasının ucuna düz duyumuzu koyalım içersine  hamurumuzdan doldurup  yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimize birer parmak uzunluğunda şeritler halinde  hafif aralıklar vererek sıkıyoruz …


  Not:  Bu arada yağlı kağıdımızın kaymaması için hamurumuzdan tepsimizin belli noktalarına
parmağımız yardımıyla sürersek hamurumuzu sıkarken yağlıı kağıdın kaymasına engel olmuş oluruz ve sıkma işlemini rahatlıkla tamamlamış oluruz makaron yaparkende uygulayabilirsiniz bu yöntemi sevgili hanımlar 

   Hazırlamış olduğumuz ekler hamurumuzu önceden  180 C ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz …Bu sırada fırın kapağımızı kesinilkle açmayalaım ve pembeleşen ekleri fırında soğumaya bırakalım ki sönme yapmasın buna çok dikkat edelim …

   Artık krema yapımımıza başlıyabiliriz yumurta sarısı ve şekerimizi çırpıcı yardımıyla karıştıralım ve krem şanti hariç malzemenin hepsini ilave ederek pişirelim katıca bir kıvam alana kadar pişirdikten sonra mikserimiz yardımıyla karıştırıp ılıtarak toz krem şantimizi ilave edelim 5 dakika kadar çırpalım…
Dilerseniz kremasını kakao kullanmadan da yapabilirsiniz tercih her zamanki gibi size ait...

  Fırında soğumaya bıraktığımız eklerimizi dikkatlice ortadan ikiye bölerek keselim …Kremamızdan spatula yada sıkma torbası yardımıyla doldurup üzerine kestiğimz ek paçasını kapatalım ve dinlendirmeye bırakalım…

  Üzeri için gerekli olan çikolata sosumuz ( Ganaj ) içinde kremamızı ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ve ardından küçük parçalara ayırdığımız bitter çikolatamızı ilave edelim ve iyice karıştıralım çikolatamız eriyinceye kadar…

  Biraz soğumasını bekledikten sonra eklerimizin üzerini çikolataya batırılıp servis tabağına alalım…Dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz…


Afiyet Olsun...
  



31 yorum:

  1. ooooyyy..şeker ellerine sağlık. bende ilk kez yapmıştım ama benimkiler bu görüntülerden sonra sınıfta kaldı.. süper olmuşlar canım. afiyetler olsun.sevgiler canım.öptüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler şekercim o kadar da değil hani şekiller sanırım devamlı yaptıkçadaha iyi olacaktır…
      Nede olsa bu ilk ayrıca eğitinli de değiliz hani…
      Olurmu hiç neden sınıfta kalsınlar lezzeti de şeklide yerindeydi senin yaptıklarınında canım…
      Sevgiler...

      Sil
  2. oh çok severim sen yap ben yiyeyim bu aralar böyle meşakkatli işlerle uğraşacak halim yok doğrusu ;;)))) Eline sağlık Emelcim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh canım benim sevmeyen yok sanırım sen yaparsan mükemmelini yaparsın eminim ki…
      Çok teşekkür ederim Hilalcim sağol tatlım…
      Sevgiler...

      Sil
  3. Benimde eşimin de hastası olduğumuz tatlı off off :)
    Çok güzel olmuşlar bence ilk deneme olmasına rağmen. Ellerine sağlık emel ablacm :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Çileklim bende bayılırım sorma her an olsa yerim o derece yani…
      Çok sağol tatlım öpüyorum seni sevgilerimle...

      Sil
  4. Senin elinden cikan hersey cok güzel ellerine saglik canim, kaldiysa banada gönder.Almanyadan kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Siedam canımsın güzel bakan güzel görürmüş…
    Sen iste yeterki ama oraya gelene kadar ne hal alır bilemem … :)
    Sanırım o yüzden sana da benim yaptıklarım güzel görünüyor…
    Çok teşekkür ederim yorumun ve dostluğun için bizden de Almanya'ya kucak dolusu selam olsun sarıldım sımsıkı sana…
    Sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  6. Mımmmm..Emelcim beni benden aldın..Şimdi olsa kaç tane yerdim bilemem..Nefiss..Bayılırım..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim şimdi senin blogundaki şölen masasından geldim ki senin yorumunla karşılaştım…
      Kalplerimiz karşılıklıymış canım çok teşekkür ederim sağolasın sevgilerimle tatlım…
      Bende farkında olmadan kaçtane yediğimi hatırlamıyorum inanki … :)

      Sil
  7. Gercektende cocukluktan kalma tad..halada var olan..nefis olmus bunlar ellerine saglik..ben hic cesaret edemedim denemeye cok zor geliyor yapimi sanki??:( afiyetler olsun..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili adaşım çok sağol eminim ki denersen mükemmel olacaktır...
      Yaptıkların bu izlenimi veriyor bana çok marifetlisin...
      İnanıyorum ki yaptıktan sonra benim gibi vazgeçemiyeceksin Emelcim sevgilerimle canım çok sağol...

      Sil
  8. Öncelikle kolaya kaçıp kedi dili kullanmadığınız için tebrik ederim:)emeğinize sağlık..harika görünüyor.sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili Çağnur Işır...
      Güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için sağolun...
      Sevgi ve saygılarımı gönderiyorum...

      Sil
  9. harika fotoğraflar canım tebrik ederim nefis olmuş, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Çiğdemcim beğendiğine sevindim canım sağolasın...
      Sevgiler...

      Sil
  10. Merhabalar,
    Emelcim canım arkadaşım ellerine emeğine sağlık. Çok güzeller…..:)))) Afiyetler olsun size. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Seldacım ,
      Çok teşekkürler tatlım sağol ...
      Benden de kocaman sevgiler...

      Sil
  11. Emel'im bayılırım,yatıya giderim ekler pasta için:) Ellerine sağlık sunum da muhteşem alıp kaçsam ne güzel olur öpüyorum....Bu arada abla diye hitap edersen çokkkk sevinirim:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya Ablacımmmmm buyur gel ne zam istersen yaparım...
      Çok teşekkürler güzel yorumun için sevgilerimi gönderiyorum...
      Umarım daha önce hitap şeklinde bir kusurum olmamıştır yanlış anlaşılmak istemem afedersin...

      Sil
  12. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık...nefıs gorunuyor..sevgılerımı bırakıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Pınar Hanımcığım…
      Bende sevgilerimi gönderiyorum size…

      Sil
  13. Hamaratların hamaratı ellerine kollarına sağlık nefisss görünüyor hem sen yaparsında tutmazmı Emelim. Benimde çocukluğumun tek pastası ekler eşşittir mutluluk :)) afiyet şeker olsun ekrana en yakınlarından aldım 3 tane hımmmmm sevgilerimle hasretle saroldım öptüm....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim Banuşummmmm….
      Evet bayılırdık dimi ama ekler ve Alman Pastasına….
      Buyur al tatlım istediğin kadar keşke öyle bir imkan olsa artık ben kapılara sığmazdım ,marifetli arkadaşlarımdan yaptıklarının tadına bakıverirken…
      Bende seni öpüyorum tatlım kendine iyi bak sevgilerimle sarıldım sımsıkı sana…

      Sil
  14. Çok emek elinize sağlık hayran kaldım.Ben mutfak ve blogda dahayeni ve amatörüm ama benide takip ederseniz sevinirim http://tencereminsesi.blogspot.com.tr/ ve facebookda aynı isimde mevcut sizden öğerenecek çok şeyimizvar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zeynep Hanımcım…
      Elbette severek gelirim ziyaretinize…
      Sevgilerimle...

      Sil
  15. Bu tatlıya bayılınmaz mı? Çok severim ekleri. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız…
      Çok teşekkür ederim…
      Sevgiler...

      Sil
  16. Emelciğim ne kadar ayrıntılı ve güzel bir paylaşım olmuş. İnna dr. oetker den gelen tam bir yıl olan paketi biel açıp yapamadım daha. biizm evde malesef tatlı konusu biraz zayıf. inşallah bende seninki gibi kendim yapmak istiyorum. Önce kedi dili ilemi denesem dedim.:)) ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin Ablacığım çoook teşekkür ederim…
      Ben tatlısız yaşayamam şayet yapamazsam mutlaka pasta yada tatlı alırım o derece severim tatlıları…
      Bence yaparsın ben yaptıysam sen alasını yaparsın…
      Kedi dili ile de olur elbette ama aynı lezzeti vermiyor mesela ertesi gün çok yumuşacık oluyor tabi yine de tercih senin…
      Ölçüleri yarıya indirip yapabilirsin …
      Sevgilerimle ...

      Sil
  17. Ellerine sağlık canım çok severim kiii :)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...