expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

27 Mart 2017 Pazartesi

Portakallı Bademli Pilav

Merhabalar ,

Yemeklerinizi en güzel eşlikçisi ve vazgeçilmezimizdir pilav...
Çeşitli baharatlar ,otlar , kuru meyve ve yemişler eklenerek inanılmaz güzel lezzetlere ulaşabilmek mümkün...
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim portakallı Bademli Pilav reçetesi Sevgili Gülhan Kara 'nin derlediği Türkiye'nin Pilavları kitabından güzel bir reçete ...
Deneyin pişman olmayacaksınız ,benden söylemesi ve paylaşması sizlerden uygulayıp afiyetle yemesi...





        Malzemeler
  • 2 su bardağı Baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 -4 yemek kaşığı badem
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve taze sıkılmış suyu
  • 2,5 su bardağı su
  • Tuz ,karabiber



  Yapılışı: Pirinci bol suda yıkayıp bir kase içersinde  ılık suyla 15 dakika bekletip süzelim.
Terayağı ve zeytinyağını pilav tenceremize alıp ,bademlerimizi ekleyip kavuralım.
Rendelemiş olduğumuz portakal kabuklarını ilave edip karıştıralım ve hemen ardından pirincimizi ekleyip şeffaf hale gelene kadar bir kaç dakika kavuralım.
Üzerine 2,5 bardak su ve taze sıktığımız portakal suyunu ilave edip tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirelim ve harmanlayarak servise hazır hale getirelim.
Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...