expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

19 Eylül 2013 Perşembe

El Açması Ispanaklı Rulo Börek


 Bugün Facebook 'da dolaşırken Sevgili Sagliklimutfak.net  blogunun güzel sahibesi  Hilal  Hanım canının el açması börek çektiğinden bahseden bir paylaşımda bulundu ve yapmış olduğu güzel tarifini paylaştı bizlerle....

  Benim de canımın çektiğini ve hemen mutfağa gitmek üzere yeşil ışık yaktığımı belirttim ve marketime telefon ederek ıspanak istedim ve başladım böreğin malzemelerini ayarlamaya tarifede baktım hamurunda mayalanmayı beklemeye gerek yok su , kabartma tozu , yağ  kullanılmış...

  Ben genelde börek yada poğaçalarımı süt ve maya kullanarak yaptığımdan dolayı elimin altında bütün malzemelerimi de mevcut tutarım ve bu güzel böreğin fazla bekleme zamanı olmayışı cazip geldi hemen yapmaya başladım veeeee iyiki yapmışım leziz ve harika bir börek inanınki elimden geldiğince resimlemeye de çalıştım sizler için...

   Hilal Hanım'a  bu güzel tarifi bizimle paylaştığı ve bu leziz böreği bundan sonra , olmazsa olmazlarımın arasına kattığından dolayı kendisine teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum...




                Malzemeler

      Hamuru İçin 

  • 3 - 3,5 su bardağı un
  • 1çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

      İç malzemesi 
  • 500 gr ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kesme şeker
  • 2 -3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber, kırmızı biber, tuz
  • Ara katlarına sürmek için 50 gr eritilmiş tereyağ
      Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam 


   Yapılışı : Hamurumuzu  yoğurmak için karıştırma kabımızıa öncelikle 3 su bardağı unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyelim... Ardından sıvıyağ ve tuz ilave edelim ve ılık su yardımıyla güzelce yoğuralım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzu dinlenmeye bırakalım... Yaklaşık 30 dakika kadar üzerine örttüğümüz nemli bir bezle hamurumuzu dinlendirdikten sonra 12 adet beze elde edelim...

   Bu arada ıspanaklarımızı ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra kabımızın içersine sirke koyarak sirkeli suda ıspanaklarımızı 30 dakika kadar beklettikten sonra tekrar yıkayıp istediğimiz büyüklükte doğrayalım ... Soğanımızı doğrayıp tenceremize koyalım ve pembeleşinceye dek kavuralım doğramış olduğumuz ıspanakları ve arzunuza göre baharatlarını ve tuzunu atarak tatlandıralım ve 10 dakika kadar kavuralım ıspanaklar suyunu çekince ocağımızı kapatıp soğumaya bırakalım...

   Dinlenen ve 12 bezeye ayırdığımız hamurlarımızı tabak büyüklüğünde açalım ve 6 'şarlı olarak ikiye ayıralım... Her bezeye eritilmiş tereyağımızı fırça yardımıyla sürüp 6 adet hamuru üst üste gelicek şekilde koyup yufka büyüklüğünde açalım ...

   İç harcımızı 2'ye ayıralım ve açtığımız yufkamızın üzerine her yerine eşit gelecek şekilde yayalım ve rulo haline getirelim...Diğer yufkamızı da aynı şekilde yapıp istediğimiz eşitlikte kesip üzerlerine yumurta sarısı sürelim...




Ben üzerine susam serpmeyi tercih ederim siz çörekotu yada haşhaş tohumu kullanabilirsiniz yada sade olarak fırına verebilirsiniz...




200 C de fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim...



Afiyetler Olsun....

21 yorum:

  1. ellerinize sağlık,çok güzel gözüküyor hemen denemeliyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım ...
      Mutlaka denemeni isterim...
      Sevgiler...

      Sil
  2. Mmmm nefis görünüyor gerçekten ellerine sağlık canım..tabii Hilal naımında :) Sabah kahvaltıda nefis olurdu şimdi ...

    Afiyetle yiyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ayşegülcüm...
      Sevgiler...

      Sil
  3. Eline sağlık canım.Görüntü muhteşem üsttekiler benimdi değil mi? :)))
    Afiyet olsun Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Semacım...
      Evet üsttekiler senin ben senin yerine de bolca yedim merak etme...
      Sevgilerimle canım...

      Sil
  4. ellerine sağlık.. çok güzeller.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık karnımda açtı olsada yesek :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Oya Hanım...
      Buyrun beraber yiyelim...
      Sevgilerimle...

      Sil
  6. el acması nasıl guzel olmaz emeğıne sağlık

    YanıtlaSil
  7. Emelimmm ellerine sağlık tatlım el açması böreğin tadı da bir başka oluyor miss miss ah şimdi çayımın yanında olaydı iki yok yok iki yetmez üç tanesini yemiştim bile:)Canım çok öptüm sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Vişnapım evet çok haklısın...
      Ne zaman istersen haber ver canım yaparım senin için yeterki iste...
      Senin canın sağolsun bende öptüm seni...
      Sevgilerimle canımıniçi...

      Sil
  8. Bak sen ben yokken elde açma börekler yapmış canım..:) Ellerine sağlık. Olsa da yesem vallahi pek beğendim..Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım insanın hamarat arkadaşları olunca senin gibi bende nacizane börekler açıyorum işte arada sırada...
      Çok teşekkür ederim Oyacım sağolasın...
      Sevgilerimle...

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Büşracım sağolasın...
      Sevgilerimle...

      Sil
  10. Cok güzel görünüyor, ellerine saglik, suanda hamurum var ayni malzeme ama sadece mayali ayni sonuc olurmu acaba mayali hamurla denesem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim SiedaNur…
      Neden olmasın elbetteki daha güzel olur tatlım…
      Sevgiler…

      Sil
  11. Tariflerinizi çok beğendim. Sitemizde düzenlediğimiz bloglara özel çekilişe katılmak isterseniz siteme beklerim.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...