Bugün Facebook 'da dolaşırken Sevgili Sagliklimutfak.net blogunun güzel sahibesi Hilal Hanım canının el açması börek çektiğinden bahseden bir paylaşımda bulundu ve yapmış olduğu güzel tarifini paylaştı bizlerle....
Benim de canımın çektiğini ve hemen mutfağa gitmek üzere yeşil ışık yaktığımı belirttim ve marketime telefon ederek ıspanak istedim ve başladım böreğin malzemelerini ayarlamaya tarifede baktım hamurunda mayalanmayı beklemeye gerek yok su , kabartma tozu , yağ kullanılmış...
Ben genelde börek yada poğaçalarımı süt ve maya kullanarak yaptığımdan dolayı elimin altında bütün malzemelerimi de mevcut tutarım ve bu güzel böreğin fazla bekleme zamanı olmayışı cazip geldi hemen yapmaya başladım veeeee iyiki yapmışım leziz ve harika bir börek inanınki elimden geldiğince resimlemeye de çalıştım sizler için...
Hilal Hanım'a bu güzel tarifi bizimle paylaştığı ve bu leziz böreği bundan sonra , olmazsa olmazlarımın arasına kattığından dolayı kendisine teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum...
Malzemeler
Hamuru İçin
- 3 - 3,5 su bardağı un
- 1çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
- 500 gr ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 adet kesme şeker
- 2 -3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Karabiber, kırmızı biber, tuz
- Ara katlarına sürmek için 50 gr eritilmiş tereyağ
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Yapılışı : Hamurumuzu yoğurmak için karıştırma kabımızıa öncelikle 3 su bardağı unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyelim... Ardından sıvıyağ ve tuz ilave edelim ve ılık su yardımıyla güzelce yoğuralım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzu dinlenmeye bırakalım... Yaklaşık 30 dakika kadar üzerine örttüğümüz nemli bir bezle hamurumuzu dinlendirdikten sonra 12 adet beze elde edelim...
Dinlenen ve 12 bezeye ayırdığımız hamurlarımızı tabak büyüklüğünde açalım ve 6 'şarlı olarak ikiye ayıralım... Her bezeye eritilmiş tereyağımızı fırça yardımıyla sürüp 6 adet hamuru üst üste gelicek şekilde koyup yufka büyüklüğünde açalım ...
İç harcımızı 2'ye ayıralım ve açtığımız yufkamızın üzerine her yerine eşit gelecek şekilde yayalım ve rulo haline getirelim...Diğer yufkamızı da aynı şekilde yapıp istediğimiz eşitlikte kesip üzerlerine yumurta sarısı sürelim...
Ben üzerine susam serpmeyi tercih ederim siz çörekotu yada haşhaş tohumu kullanabilirsiniz yada sade olarak fırına verebilirsiniz...
200 C de fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim...
İç harcımızı 2'ye ayıralım ve açtığımız yufkamızın üzerine her yerine eşit gelecek şekilde yayalım ve rulo haline getirelim...Diğer yufkamızı da aynı şekilde yapıp istediğimiz eşitlikte kesip üzerlerine yumurta sarısı sürelim...
Ben üzerine susam serpmeyi tercih ederim siz çörekotu yada haşhaş tohumu kullanabilirsiniz yada sade olarak fırına verebilirsiniz...
200 C de fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim...
ellerinize sağlık,çok güzel gözüküyor hemen denemeliyim:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım ...
SilMutlaka denemeni isterim...
Sevgiler...
Mmmm nefis görünüyor gerçekten ellerine sağlık canım..tabii Hilal naımında :) Sabah kahvaltıda nefis olurdu şimdi ...
YanıtlaSilAfiyetle yiyin :)
Çok teşekkür ederim Ayşegülcüm...
SilSevgiler...
Eline sağlık canım.Görüntü muhteşem üsttekiler benimdi değil mi? :)))
YanıtlaSilAfiyet olsun Sevgilerimle
Teşekkür ederim Semacım...
SilEvet üsttekiler senin ben senin yerine de bolca yedim merak etme...
Sevgilerimle canım...
ellerine sağlık.. çok güzeller.
YanıtlaSilTeşekkürler Nursevin Hanım...
SilSevgiler...
Ellerinize sağlık karnımda açtı olsada yesek :) sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Oya Hanım...
SilBuyrun beraber yiyelim...
Sevgilerimle...
el acması nasıl guzel olmaz emeğıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Selmacım sağolasın...
SilSevgiler...
Emelimmm ellerine sağlık tatlım el açması böreğin tadı da bir başka oluyor miss miss ah şimdi çayımın yanında olaydı iki yok yok iki yetmez üç tanesini yemiştim bile:)Canım çok öptüm sevgilerimle...
YanıtlaSilCanım Vişnapım evet çok haklısın...
SilNe zaman istersen haber ver canım yaparım senin için yeterki iste...
Senin canın sağolsun bende öptüm seni...
Sevgilerimle canımıniçi...
Bak sen ben yokken elde açma börekler yapmış canım..:) Ellerine sağlık. Olsa da yesem vallahi pek beğendim..Sevgiler canım..
YanıtlaSilEvet canım insanın hamarat arkadaşları olunca senin gibi bende nacizane börekler açıyorum işte arada sırada...
SilÇok teşekkür ederim Oyacım sağolasın...
Sevgilerimle...
Çok harika görünüyor canım :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Büşracım sağolasın...
SilSevgilerimle...
Cok güzel görünüyor, ellerine saglik, suanda hamurum var ayni malzeme ama sadece mayali ayni sonuc olurmu acaba mayali hamurla denesem
YanıtlaSilTeşekkür ederim SiedaNur…
SilNeden olmasın elbetteki daha güzel olur tatlım…
Sevgiler…
Tariflerinizi çok beğendim. Sitemizde düzenlediğimiz bloglara özel çekilişe katılmak isterseniz siteme beklerim.
YanıtlaSilhttp://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html