Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 4 yada 5 su bardağı sıcak su (pirince göre değişiklik gösterebilir )
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- Birkaç damla limon suyu
- Tuz
Yapılışı : Pirinçlerimizi bol suyla güzelce yıkıyoruz...Yağlarımızı pilav tenceremize alıp tereyağın erimesini bekliyoruz ve pirincimizi ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar kavuruyoruz...
Sıcak su , mısır ve tuzunu da ilave dip birkaç damla limon sıkıyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz...
Suyunu çektikten sonra 10 -15 dakika kadar pilavın demlenmesini bekleyip servis edebilirsiniz...
Afiyet Olsun...
Emelcim ellerine sağlık bizim evin favori pilavıdır..çok nefis görünüyor..
YanıtlaSilAynen canım bende bayılırım bu pilava ve limon,karabiber ilave ederek yerim...
SilTeşekür ederim Nurşencim...
Harika görünüyor Emelcim,ellerine sağlık,bu akşam için pilav yapmayı düşünüyordum mısırlı yapayım güzel paylaşımın için teşekkürler,sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Cizelcim...
SilNe güzel olur sevindim canım afiyetler olsun şimdiden...
Sevgilerimle...
enn sevdiğimmm :)
YanıtlaSilTeşekkürler canım benimde öyle...
Sil