expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

30 Temmuz 2013 Salı

Mısırlı Pilav





      Malzemeler

  • 2 su bardağı  baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 yada 5 su bardağı sıcak su (pirince göre değişiklik gösterebilir )
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır 
  • Birkaç damla limon suyu
  • Tuz
     Yapılışı : Pirinçlerimizi bol suyla güzelce yıkıyoruz...Yağlarımızı pilav tenceremize alıp tereyağın erimesini bekliyoruz ve pirincimizi ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar kavuruyoruz...

    Sıcak su , mısır ve tuzunu da ilave dip birkaç damla limon sıkıyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz...

   Suyunu çektikten sonra 10 -15 dakika kadar pilavın demlenmesini bekleyip servis edebilirsiniz...



Afiyet Olsun... 

6 yorum:

  1. Emelcim ellerine sağlık bizim evin favori pilavıdır..çok nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım bende bayılırım bu pilava ve limon,karabiber ilave ederek yerim...
      Teşekür ederim Nurşencim...

      Sil
  2. Harika görünüyor Emelcim,ellerine sağlık,bu akşam için pilav yapmayı düşünüyordum mısırlı yapayım güzel paylaşımın için teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Cizelcim...
      Ne güzel olur sevindim canım afiyetler olsun şimdiden...
      Sevgilerimle...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...