Merhabalar sevgili Dostlar yeni bir ay ve yeni umutlar... Yağmurlu bir Ağustos ayından sevgi ve selmlarımı gönderiyorum size ve davet sofralarımızda yerini alabilecek güzel bir tavuk sarma tarifiyle başbaşa bırakıyorum sizleri mümkün olduğunca resimlemeye çalıştım... Deneyin pişman olmuycaksınız marine işlemi sayesinde yumuşacık ağızda dağılıveren bir lezzet yumağı... Hepinize şimdiden afiyetler olsun ... Hayırlı iftarlar...
Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı konserve bezelye
- 3 kaşık konserve mantar
- 2 kaşık tereyağ
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- Kekik , karabiber , pul biber ,tuz
Tavuğu Marine Etmek İçin
Yapılışı : Öncelikle tavuklarımız güzelce yıkayalım ve ardından buzdolabı poşetine alıp inceltme işlemi yapalım eğer kasaba yaptırmadıysak tabi ardından da borcama süt ,sıvıyağ ve arzu ettiğimiz baharatları ilave ederek üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim bu işlemi yapabilirsek yumuşacık ve lezzetli bir tavuk eti elde etmiş oluruz...
Ayrıca kızartma işlemi yada bir başka fırında tavuk yemeği yapacağınız zaman marine işlemi sırasında salçada ekleyebilirsiniz o da ayrı bir lezzet katıyor... Ben baharat olarak karabiber, kekik, kırmızı biber ilave ediyorum genelde ama tabi tercih size kalmış ... Tavuk etlerimizi dinlendirirken bir yandan iç harcımızı hazırlayalım...
Ayrıca kızartma işlemi yada bir başka fırında tavuk yemeği yapacağınız zaman marine işlemi sırasında salçada ekleyebilirsiniz o da ayrı bir lezzet katıyor... Ben baharat olarak karabiber, kekik, kırmızı biber ilave ediyorum genelde ama tabi tercih size kalmış ... Tavuk etlerimizi dinlendirirken bir yandan iç harcımızı hazırlayalım...
Patates ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayalım... Konserve Mantarları iyice yıkayıp ardından ince ince doğrayalım....Yağımızı tencerede eritelim , doğradığımız soğan ve sarımsağıi ilave edlim sarardıktan sonra salçamızı ekleyip karştıralım patates, havuç, mantar ve bezelyeyi sote ederek kavuralım...Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ilave edelim....Tavukları yerleştirelim ve ortasına yeteri kadar sebzeli harçtan koyalım....
Harcın üzerine kaşar peyniri rendesi koyup bohça şeklinde kapatalım.... Açılmaması için kürdan batıralım....
Harcın üzerine kaşar peyniri rendesi koyup bohça şeklinde kapatalım.... Açılmaması için kürdan batıralım....
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine biraz tereyağ sürelim ve tepsiye yarım çay bardağı su koyalım mümkünse beklettiğimiz sosu da ilave edelim ...
Fırınımızda 30 dakika kadar pişirelim ve ardından üzerlerine rendelenmiş kaşar ilave edelim ve 5 dakika kaşar peynirler eriyene kadar tekrar fırına verelim....
Yanında pilav ve patates püresi ile sıcak servis yapabilirsiniz...
Fırınımızda 30 dakika kadar pişirelim ve ardından üzerlerine rendelenmiş kaşar ilave edelim ve 5 dakika kaşar peynirler eriyene kadar tekrar fırına verelim....
Yanında pilav ve patates püresi ile sıcak servis yapabilirsiniz...
Canım bu ne nefis bir yemek böyle. İnan ağzımın suyu aktı bakarken :)))))
YanıtlaSilEllerine sağlık ilk fırsatta deneyeceğim.
Sevgiler...
Çok teşekkür ederim Fatmacım...
SilNe mutlu bana canım sağolasın...
Sabırsızlıkla sonucunu bekliyorum... :)
Sevgilerimle...
çok lezzetli gözüküyor elinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler Eda Hanımcım...
SilSevgilerimle...
Canımm ellerine sağlık görüntüsünden lezzeti belli ellerine sağlık.Bereketli iftarlar,sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler Deryacım...
SilBeğendiğine sevindim...
Hepimize berektli iftarlar canım...
Sevgilerimle...
Emelcim çok nefis görünüyor,muhteşem bir lezzet olmuş ..ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Nurşencim sağol canım...
SilSevgiler...
tavuk yemememe rağmen bu tarifi yapılacaklar listesine aldım.harka olmuş.ben bunu yerim :) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler...
Çok sevindim Mervecim...
SilTeşekkürler emin ol ki pişman olmuyacaksın...
Yaptıktan sonra da yorumunu bekliyorum ...
Sevgilerimle...
offf offf bana biseyler oluyorrr bayildim:))
YanıtlaSilCanımsın aman aman dikkate et kendine sevgili Mavii...
SilTeşekkür ederim...
Sevgiler...
hımmm.nefis nefisss.çok beğendim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler canım sevgiler...
Silbende diyorum benimkiler neden hep kuru kuru oluyor meğer marine etmiyormuşum ondan :)
YanıtlaSilDenersen memnun kalacaksın tatlım...
SilSevgilerimle Delanceyim...