expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

1 Ağustos 2013 Perşembe

Fırında Tavuk Sarma


  Merhabalar sevgili Dostlar yeni bir ay ve yeni umutlar... Yağmurlu bir Ağustos ayından sevgi ve selmlarımı gönderiyorum size ve davet sofralarımızda yerini alabilecek güzel bir tavuk sarma tarifiyle başbaşa bırakıyorum sizleri mümkün olduğunca resimlemeye çalıştım... Deneyin pişman olmuycaksınız marine işlemi sayesinde yumuşacık ağızda dağılıveren bir lezzet yumağı... Hepinize şimdiden afiyetler olsun ... Hayırlı iftarlar...





      Malzemeler
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı konserve bezelye
  • 3 kaşık konserve mantar
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Kekik , karabiber , pul biber ,tuz

      Tavuğu Marine Etmek İçin 

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 diş Sarımsak
  • Tuz, karabiber, kekik, pul biber 


   Yapılışı : Öncelikle tavuklarımız güzelce yıkayalım ve ardından buzdolabı poşetine alıp inceltme işlemi yapalım eğer kasaba yaptırmadıysak tabi ardından da borcama süt ,sıvıyağ ve arzu ettiğimiz baharatları ilave ederek üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim bu işlemi yapabilirsek yumuşacık ve lezzetli bir tavuk eti elde etmiş oluruz... 

  Ayrıca kızartma işlemi yada bir başka fırında tavuk yemeği yapacağınız zaman marine işlemi sırasında salçada ekleyebilirsiniz o da ayrı bir lezzet katıyor... Ben baharat olarak karabiber, kekik, kırmızı biber ilave ediyorum genelde ama tabi tercih size kalmış ... Tavuk etlerimizi dinlendirirken bir yandan  iç harcımızı hazırlayalım...





  Patates ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayalım... Konserve Mantarları iyice yıkayıp ardından ince ince doğrayalım....Yağımızı  tencerede eritelim , doğradığımız soğan ve sarımsağıi ilave edlim sarardıktan sonra salçamızı ekleyip karştıralım  patates, havuç, mantar ve bezelyeyi sote ederek kavuralım...Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ilave edelim....Tavukları  yerleştirelim ve ortasına yeteri kadar sebzeli harçtan koyalım....




Harcın üzerine kaşar peyniri rendesi koyup bohça şeklinde kapatalım.... Açılmaması için kürdan batıralım.... 





   Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine biraz tereyağ sürelim ve tepsiye yarım çay bardağı su koyalım mümkünse beklettiğimiz sosu da ilave edelim ...




Fırınımızda 30 dakika kadar pişirelim ve ardından üzerlerine rendelenmiş kaşar ilave edelim ve 5 dakika kaşar peynirler eriyene kadar tekrar fırına verelim....




Yanında pilav ve patates püresi ile sıcak servis yapabilirsiniz...







Afiyet olsun..

16 yorum:

  1. Canım bu ne nefis bir yemek böyle. İnan ağzımın suyu aktı bakarken :)))))
    Ellerine sağlık ilk fırsatta deneyeceğim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Fatmacım...
      Ne mutlu bana canım sağolasın...
      Sabırsızlıkla sonucunu bekliyorum... :)
      Sevgilerimle...

      Sil
  2. çok lezzetli gözüküyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Eda Hanımcım...
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. Canımm ellerine sağlık görüntüsünden lezzeti belli ellerine sağlık.Bereketli iftarlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Deryacım...
      Beğendiğine sevindim...
      Hepimize berektli iftarlar canım...
      Sevgilerimle...

      Sil
  4. Emelcim çok nefis görünüyor,muhteşem bir lezzet olmuş ..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nurşencim sağol canım...
      Sevgiler...

      Sil
  5. tavuk yemememe rağmen bu tarifi yapılacaklar listesine aldım.harka olmuş.ben bunu yerim :) ellerinize sağlık.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim Mervecim...
      Teşekkürler emin ol ki pişman olmuyacaksın...
      Yaptıktan sonra da yorumunu bekliyorum ...
      Sevgilerimle...

      Sil
  6. offf offf bana biseyler oluyorrr bayildim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın aman aman dikkate et kendine sevgili Mavii...
      Teşekkür ederim...
      Sevgiler...

      Sil
  7. hımmm.nefis nefisss.çok beğendim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. bende diyorum benimkiler neden hep kuru kuru oluyor meğer marine etmiyormuşum ondan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denersen memnun kalacaksın tatlım...
      Sevgilerimle Delanceyim...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...