Bugün sizlere çok lezzetli ve farklı bir tarif ile merhaba demek istedim.
Zeytinyağlılar baştacımız hal böyle olunca da farklı lezzetler üretmek bizlere düşüyor.
Guacamole Sos ve Füme et eşliğinde zeytinyağlı kereviz..
Daha evvel deneyen olduğunu zannetmiyorum çünkü tamamen benim kendi denemelerim sonucu lezzeti yakaladığım nefis bir tarif benden söylemesi...
İnstagram ve Story'den sizlerle uzun zaman önce paylaşmıştım ama sayfaya eklemeyi atlamışım fatkedince hemen paylaşmak istedim henüz kereviz mevcutken deneyebilirsiniz sizde ayva ya da elma kullanmanız şart değil ama artı değer katan lezzet olduğunu da belirtmeden geçmek istemedim ..
Malzemeler
🍥2 adet kereviz
🍥1 adet portakal
🍥1 adet ayva
🍥1 adet yeşil elma
🍥1 adet limon
🍥2 adet havuç
🍥1 baş soğan
🍥1 tatlı kaşığı şeker
🍥Zeytinyağ, tuz ve limon
Yapılışı: Öncelikle kerevizlerimizi soyup limonlu suda bekletelim
2 ortadan ikiye bölerek soyacak yardımıyla havuz şeklinde oyalım …
Havuç, patates, ayva ve yeşil elmayı ve kerevizin ortalarından çıkan kereviz parçalarını da minik küpler halinde hazırlayalım …
Soğanımızı yemeklik olacak şekilde minik küpler halinde doğrayalım ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
Küp şeklinde dopradığımız kereviz, patates, havuç, ayva ve elmalarımızı da pişme sürecine göre ilave edip yani havuç, ayva gibi sert olanları önce ekleyip zeytinyağında güzelce soteleyelim ve tıpkı enginar yapar gibi ikiye böldüğümüz kerevizlerimizi de üzerlerine yerleştirip 1 adet portakalımızın suyunu ve 1/2 limon suyunu üzerlerine ilave edelim ...
Ben havuçların birkaç tanesini papatya şeklindeki kalıp yardımıyla hazırladım üzerinde kullanmak üzere...
1 tatlı kaşığı şeker ve tuzunu da ekleyelim ve 20-25 dk kadar kısık ateşte pişirelim... Soğuduktan sonra servis ederken içindeki malzemeleri kerevilerin ortasına yerleştirelim ve servis için
hazırladığımız Guacamole sosundan üzerlerine dilediğiniz miktarda koyup Füme eti rulo halinde sarıp servise hazır hale getirelim.
Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz.
Ben sizlere Sayfamda daha evvel de paylaştığım Guacamole sosun tarifini de paylaşayım tekrar
Guacamole Sos
🍥1 adet olgunlaşmış avokado
🍥1/2 kırmızı soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
🍥1 adet sivri biber ya da Jalapeno biber
🍥1 tutam kişniş ya da maydanoz
🍥1/2 lime yada limon suyu
🍥1 çay kaşığı tuz
🍥Karabiber
İsteğe göre 1 adet domates de kullanılabilir ben kış aylarında tercih etmiyorum.
Yapılışı :Olgunlaşmış avokadomuzu ikiye bölüp ortasındaki çekirdeği bıçağı hafif çevirerek çıkartılır. Avokadonun etli kısmı bir tatlı kaşığı ile kabuğundan ayıralım ve bir kaseye alalım.
Bir çatal yardımıyla püre haline getirmeden iyice ezelim.
Lime ya da limon suyu, tat ve rengini koruması için eklenir...
İnce kıymış olduğumuz kırmızı soğan, minik küpler halinde doğranmış biber, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış kişniş ya da maydanoz ilave ederek püre haline getirilmeden ezilmiş avokado,tuz, karabiber ve limon suyu ile karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...