expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

13 Nisan 2021 Salı

Hoşgeldin 11 Ayın Sultanı Ya Şehr_i  Ramazan...
Allah'ım bizleri bu mübarek aya ulaştırdığın için hamdolsun...
Merhabalar Efendim, bugün sizlerle paylaşmak istediğim enfesss bir tarifim var...
Sevgili  Vildan'cığım @lezzetduragi, Tv programında hazırlamıştı ve hemen akabinde denemiştim  biz, lezzetine bayıldık ve sizlerin de bu enfes lezzeti denemesini istedim ...
Defalarca yaptım ve bir baktım ki blogda bu tarif yok zaten eskisi kadar çok okumadığı için blogları bi hayli ihmal ettik ama eskiden olduğu gibi tariflerimi paylaşmaya devam edeceğim inşallah 🙏🏻

 

Domates Soslu Şinitzel
Malzemeler
🍥4 adet tavuk göğsü
Pane Harcı İçin
🍥1 adet yumurta
🍥1 su bardağı un
🍥1 su bardağı galeta unu
Domates Sosu İçin
🍥4 adet domates
🍥1 tatlı kaşığı domates salçası
🍥1 tatlı kaşığı biber salçası
🍥1 adet soğan
🍥4 diş sarımsak
🍥Tuz, karabiber,kırmızı pul biber taze fesleğen, taze kekik.
🍥2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin
🍥150 gr @muratbeypeynir Kaşar Peyniri
Yapılışı :Tavuk gögüs etimizi kasabımızda 1 parmak kalınlığında ince olacak şekilde hazırlatalım ya da et döveceği yardımıyla üzerine strech film yerleştirerek kendimiz inceltelim.
Domates sosumuzun hazırlığı için tenceremize sıvı yağ koyup üzerine küp şeklinde doğradığımız soğanımızı ilave edip bir miktar soteleyelim ve ardından ince kıydığımız sarımsakları üzerine ilave edelim biraz soteledikten sonra rendelenmiş olduğumuz ya da küp şeklinde doğradığımız domatesleri ekleyelim üzerine  biber salçası ve domates salçasını ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar  pişirelim. Ocağımızın altını kapatmaya yakın ince kıyılmış olduğumuz taze kekik taze fesleğen ile  tuz şeker karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım.
Tavuk göğüs etlerimizi tuz ve karabiber ile tatlandıralım.Geniş bir tabakta yumurtayı çırpalım ayrı bir borcam kapta un ve bir miktar tuzu karıştıralım. Yine başka bir borcam kaba da galete unumuzu döküp yayalım.
Bir r miktar sıvıyağ ilave ettiğimiz döküm tavamızı kızdıralım.
Pane için ;Tavuklarımızı önce yumurtaya sonra una tekrar yumurtaya ve son olarak da tekrar Galeta ununa buladıktan sonra kızmış olan yağda panelediğimiz tavuklarımızı altın rengi alana kadar altüst kızartalım ve
Fırın kabına dizelim üzerine domates sosunu ile kapladıktan  sonra ince rendelemiş olduğumuz  kaşar peynirimizi serpelim.
180 derecede ısıtmış olduğumuz fırında tüm malzemeler birbiriyle bütünleşene dek  yaklaşık  25 - 30 dakika kadar pişirelim.
Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Tarif için Teşekkürler Vildan'cım
💗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...