expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

16 Ekim 2017 Pazartesi

3.Karaova Bağbozumu Şenlikleri



 Merhabalar Herkese,

 Bodrum coğrafyasının en verimli topraklarının bir arada bulunduğu Karaova'da bu yıl üçüncüsünün düzenlendiği Bodrum turizminin çeşitlendirilmesinin de amaçlandığı , yörede tarım turizm entegrasyonunun da sağlaması hedeflendiği Geleneksel Karaova Bağbozumu Şenliklerine katıldım aldığım davet üzerine  ...

 Hiç kimse, atasından miras kalan malını satarak, yaşamını sürdürmek zorunda kalmasın diyerek başlanılan bu güzel yolculuk sürecinde , bölge ekonomisinin desteklenmesi, üretim ve ürün çeşitliliğinin arttırılması, üretici ve tüketicinin bir araya geldiği, sürdürülebilir bir tarım ekonomisinin yaratılması ve adil bir gıda anlayışının yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen 8-9-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen festivale katılmak üzere Sevgili Oya Emerk'in nazik davetine icabet etmek gerek diyerek 7 Eylül akşamı yola koyulduk …






 Kısa süren bir uçak yolculuğu ardından Bodrum Milas Havalimanında tüm etkinlik boyunca transferimizi sağlayan Akustik Turizm'in değerli ve güleryüzlü çalışanı Hikmet Bey tarafından karşılandık, festival boyunca konaklayacak olduğumuz otelimize doğru yol aldık ve her ne kadar kısa bir yolculuk olsa dahi, üzerimizdeki tatlı yorgunluğu atmak yoğun geçecek olan keyifli günler için enerji depolayıp, dinlenebilmek için bizler için ayrılmış olan odalarımıza çekildik.…



 Festivalin 1.gününe konakladığımız Altınkaya Hotel 'de keyifli bir kahvaltı ile başladık…
O eşsiz Bodrum manzarasına nazır yapılan keyifli ve lezzetli kahvaltının tarifi imkânsız,  otel personelinin sıcak tavırları zaten sizleri o kadar hoşnut ediyor ki keyfiniz ikiye katlanıyor, e pek tabii ki yanınızda sevdiğiniz ve değer verdiğiniz güzel insanlarda olunca değmesinler keyfimize diyor ve o misss gibi Bodrum havasının nüfuz ettiği damarlarımıza varıncaya kadar  hissedince enerjimiz tavan yapıyor…


  Deniz kıyısında özel plajı ,restoranı ve eşsiz yemyeşil doğasıyla hoş bir butik otel olan Altınkaya , 1972 yılından bu yanan hizmet vermekte ortamı gereği müdavimlerinin yıllardır tercih ettikleri Hotel Altınkaya Bodrum'un en uzun ve Mavi Bayraklı plajına sahip o yüzdendir ki bir çok balık çeşidiyle bir arada yüzmenin keyfine varıyorsunuz .



 Uzun kumsalı , yürüyüş ve koşu için de ideal …
1 Apart ,2 süit ve 17 comfort tipi odasıyla hizmet vermekte olan Altınkaya Hotel'de sabah ve akşam yemekleri açık büfe olarak deniz manzaralı restorantında sunuluyor sizlere…


Ayrıca akşamları deniz kıyısında kumsalın üzerinde dilediğiniz deniz ürünlerinden oluşan lezzetleri alakart olarak tadabilir ve Ortakent'in o muhteşem mehtabını seyre dalarken sevdiklerinizle bir arada keyifli bir akşam ziyafeti çekmeniz kaçınılmaz elbette ki…



 Hemen akabinde bizlere tahsis edilen aracımızdaki yerlerimiz alarak,  Bodrum'daki ilk durağımız olan Etrim Halıcı Köyüne doğru yol aldık ,yine benzersiz  harika lezzetleri tadarak, güzel havanın ve doğal ortamın keyifli bir muhabbet eşliğinde tadını çıkarttık…
 

Babasından devraldığı mirasa sahip çıkan Engin Başol işini büyük bir aşkla sürdürüyor ve ziyaretçilerine nefis köy lezzetlerinden oluşan tadlarla buluşturuyor aynı zamanda…



 Her yerde kahvaltı  ,Etrim Doğa'da Köy Kahvaltısı yaparsınız diye belirtiyor Engin Bey ...
Kısacası Etrim Doğa ile Köy Kahvaltısının harika bir deneyim ve bağımlılığa dönüştüğü yer diye de tabir edilebilir…



Her bir duygunun emekle, ilmek ilmek işlenerek, göz nuru akıtılarak ve uzun zaman sarfederek ifade edilişin  vuku bulup sanat hale getirilişine şahitlik ettik Etrim Halı Atölyelerinde  …



 Yurdum insanı tüm marifetiyle dışarıya aktaramadığı duyguları görsel bir sanata dönüştürüyor üstelik bazen 1 yıl bazen daha da fazla süren düğümlenmiş hikayeler hayranlık uyandırıyor …


Milas Halıları ,Bozalan , Ada Milas , Gemici Suyu ve Gem Suyu ,Cıngıllı Cafer , Göllü , Ladik , Kabuksuz ,Karacahisar göbeklisigibi temel desen adlarıyla anılır ve en tanınmış desen de Ada Milas deseni olmakla birlikte en çok göze çarpan ve ana renk olarak kullanılan kırmızı ve kırmızının çeşitli tonlarıyla sarı  ve sarının tonları .

 Hakim renk olarak genelde göbeğin ,mihrabın ve suların zeminini oluşturan bu renklerin üzerinde veya aralarında siyah ,mavi ,yeşil ,kurşuni ,beyaz  ve deve tüyü renklerde motifler dokunur.Siyah renk ise genelde suların ve desenlerin kontürü olarak kullanılıyor.


  Milas Halılarında kullanılan renklerden kırmızı kök boyalarından elde edilir.
Sarı menengeç yaprağından ,yeşil hayrat yaprağından , Açık kahverengi ceviz kabuğunun ikinci suyundan , siyah ise ipin uzun süre bir çamur içersinde bekletilmesiyle elde edilir .

 Ayrıca Milas Halıları 'Türk Düğümü ' olarak bilinen çift düğümlü %100 yün halılardır.Atkı ,çözgü ve ilmek ipleri yündür.Milas Halıları Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenen kalite standardı santimetrekarede 26x40 düğümdür…


Hayranlık uyandıran güzellikteki dokuma halılar ve hikayelerinin etskisi altında kalarak ve eşsiz lezzetleri damaklarımızda hissederek zor olsada  Etrim Köyünden ayrılma vakti gelmişti .
Hizmetleri ve güzleryüzleri ile bizleri karşılayan yüreği güzel insanlara Engin Başol vesilesiyle bir kez daha sevgiyle selamlıyor ve teşekkürlerimi gönderiyorum blogum aracılığıyla …



Tüm güzellikleri iliklerimize kadar hissetik dediğimizde abartmış olmuyoruz Etrim Köyü ardından Uyku Vadisi'ne doğru yol alıyoruz, biraz soluklanıp doğa harikasıyla başbaşa kalabilmek adına keyif çaylarımızı yudumluyoruz bu kezde doyumsuz bir muhabbet eşliğinde…








Vaktimiz kısa, program yoğun olunca değmesinler keyfimize dedik ve yine aracımızdaki yerlerimizi alarak Bodrum Kumbahçe Meydanı'ndan başlayacak olan Korteje katılmak üzere yol aldık…


   Bütün bir yıl boyunca bağlarda  emek verilerek yetiştirilen üzümlerin toplanmasını kutlamak amacıyla bu yıl  üçüncüsünün düzenlendiği, Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri Bodrum coğrafyasının en verimli topraklarının bir arada olduğu Karaovada, Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri, 8 Eylül Cuma akşamı saat 19: 00 itibariyle Bodrum Kumbahçe Meydanından ,İskele Meydanına kadar yöresel davul zurna eşliğinde, çeşitli dans ve halk oyunları gösterileri, yöresel kıyafetli gençler, develer eşliğinde halı ve kilim sergisi ile başladı...



Kortejde yer alan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ,CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ,Bodrum Tohum Derneği ,Bodrum Çevre Platformu üyeleri ,TEMA Çevre Gönüllüleri ,Slow -Food  Bodrum Lideri Deniz Kurtsan ve değerli dernek üyeleri , Karaova Muhtarı , Milas Yörük Obaları Derneği Milas ve Karaova Köylülerinin de katıldığı yürüyüş ardından Karaova Dernek Başkanı Ali Öztürk yaptığı açılış konuşması ile  Bodrum turizminin çeşitlendirilmesinin de amaçlandığı bu organizasyonda, yörede tarım turizm entegrasyonunun da sağlaması hedeflenmekte olduğunu belirttiği konuşması ile keyifli ve çok yönlü geçecek olan festivale start verdi…


Yöresel kıyafetleri eşliğinde yapılan halk oyunları sırasında katılımcıların coşkusu ,eşlik edişleri görülmeye değer bir manzaraydı , birlik beraberlik ve uyum içinde güzel yurdumun güzel insanlarının yuzlerine yansıyan mutluluk inanılmaz gurur verici bir tabloydu doğrusu…






Yöresel şarkı ve türkülerin çalındığı davul-zurna etkinliği ile keyfimize keyif katmamız ardından Avlu Bistro & Bar 'da gerçekleşen lezzet yüklü akşam yemeği için bir aradaydık yine  …



Mekânın ambiansı sizi vardığınız anda içine alan bir yapıya sahipti. Samimi ve sıcak ortamlarda yaşanan ''Slow Food '' deneyimini mekanın konseptine yansıtarak 160 yıllık bir taş evi orjinaline sadık kalınarak küçük dokunuşlar ve ince nüanslarla iki salon ve sokaktaki masalarla aynı anda 40 kişiye hizmet veren işletme sandalye sayısını sınırlı tutarak misafirlerinin rahat etmesini ve sunacakları hizmet aklitesini en üst seviyede tutmayı hedefleyen ve bunu başarabilen kaliteli hizmet anlayışıyla Dünyanın en zengin mutfağı olan Türk mutfağını ,Akdeniz ve Dünya Mutfağı'nın öne çıkan lezzetleriyle harmanladıkları menülerinde yemeklerin lezzeti kadar porsiyon miktarlarına da dikkat ettikleri güzel bir anlayış geliştirmişler.
Çok leziz olmasına rağmen tek lokmada biten tabaklar yerine bu keyfin zamana yayılmasına önem vererek rastgele tabaklarda rastgele sunumlar hazırlamak istemedik diyen mekânın işletmecisi Hakan Dörter , yemeklerde uyumlu garnitürlerin yanı sıra o tabaktaki yemeğin tadı kadar görüntüsünün de hafızalarda yer almasını istedik diye belirtiyorlar ve biz bir yemeğin önce göze , sonra burna ,ardından da damağa hitap etmesi gerektiğine inandıklarını ifade ediyorlar .










Bodrum'a kadar gidilip de çökertme kebabının tadına bakılmaz mı hiç ?





Bizlerde bahsi geçen tüm ifadelere görsel ve damaksal olarak şahitlik ettik ,güzel lezzetlerle bezeli gecede kapanışı bu eşsiz çikolatlı sufle ve panna cotta ile yaparak tatlı yiyip tatlı konuşalım diyerek inanılmaz derecede büyük keyif aldıktan sonra barlar sokağında hep birlikte eğlenceli bir yürüyüş yaparak dinlenmek üzere konakladığımız Altınkaya Hotel'deki odalarımıza doğru yol aldık…







 Güzel günümüze dair kısa kesitler paylaşmadan olmaz elbette…



 III.Karaova Bağbozumu Şenliğinde  Altınkaya Hotel'deki eşsiz manzaraya karşı sevgili blogger dostlarla birlikte yine  nefis bir Kahvaltı ile başladığımız festivaldeki 2. gün programımız bir hayli yoğun ve son derece keyifliydi…


 Otelden Mumcular’a  doğru hareket ettik , saat 10.00 'da gerçekleşen Mumcular Mustafa Kalem Parkı Karaova Bağ Bozumu Şenliği Resmi Açılışı sırasında gerçekleştirdiği  konuşmasında Karaova Derneği Başkanı  Ali Bey Hiç kimse, atasından miras kalan malını satarak, yaşamını sürdürmek zorunda kalmasın diyerek başladıkları bu yolculukta , bölge ekonomisinin desteklenmesi, üretim ve ürün çeşitliliğinin arttırılması, üretici ve tüketicinin bir araya geldiği, sürdürülebilir bir tarım ekonomisinin yaratılması ve adil bir gıda anlayışının yaygınlaştırılması için bölgede geleneksel şenlikler yapıldığına değinen Karaova Derneği Başkanı Ali Öztürk , Bodrum turizminin çeşitlendirilmesinin de amaçlandığı bu organizasyonda, yörede tarım turizm entegrasyonunun da sağlaması hedeflenmekte olduğunu belirtti…


 Bağ Bozumu Şenliğinin açılış konuşmasında Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon ise  '' Bu şenlikleri aslımızı unutmamak için yapıyoruz .Bodrum şu anda büyük şehir gibi görünebilir fakat bu şehir halâ örf ve adetleriyle,gelenek ve görenekleriyle yaşayan bir şehir .Bu şenlik bunun en güzel göstergesi …

Ne kadar yerelsek o kadar evrenseliz '' diyerek konuşmasını tamamladı…











 Mustafa Kalem Parkı'nda hazırlanan şenlik alanındaki standlarda yöre halkının el emeği işlerini sergilediler bizlerde hem alışverişlerimizi yaptık hem de keyifli sohbetler yaparak güzel bilgiler edinerek , organik tarım ürünlerinin satışa sunulduğu tezgahlardan ilgimizi çeken ürünleri satın alarak, güzel vakit geçirdik.
















  Karaova Derneği katkıları ile imece usulü gerçekleştirilen İlköğretim Okulu yenileme projesi  Karaova Yeniköy ilköğretim okulunun  açılış törenine katıldık .



Yetkililer tarafından yapılan konuşmalar ardından kesilen kurdele ile 2017 -2018 öğretim yılında  yenilenen okulda eğitim görecek olan tüm öğrencilere ve eğitim görevlilerine başarılar diliyorum .


Törenin akabinde Karaova Der. Başkanı Ali Öztürk ile Eski köy ilkokullarını yenileme projesi üzerine bir söyleşi yaptık sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız canlı yayınlar ile sizlere aktardık….



Okul açılışı sırasında tüm davetlilere yöresel usulde hazırlanan dibek dövmesi  keşkek ve ayran ikramı yapıldı tabii bizlerde afiyetle yedik…




Slow Food Yaveş Gari Bodrum tezgahında yazar Ayşen Çamlıca ile gerçekleştirdiğimiz kısa bir  söyleşi ardından biraz dinlenmek üzere kısa bir yemek molası verdik …







 Etkinliklerin devam ettiği Mustafa Kalem Parkındaki şenlik alanına doğru yol aldık, bizlerin kalbimizde büyük önemi olan ,güzel kalbinin verdiği o güzel enerji sayesinde başarılı çalışmalarının kitaplara yansıtan ,hepimizin yakından tanıdığı güzel insan  Kılçıksız Balık ve Kahvaltıya Dair adlı kitapların yazarı değerli  'Süleyman Dilsiz’ sunumu ile  “ Balık nasıl pişirilmez? ” adlı söyleşi gerçekleşti...



Paylaştığı çok değerli bilgiler edindik aktarımlarından kendisine paylaştığı güzel bilgilerden dolayı teşekkürlerimi gönderiyorum , saat 17 :00 'den 18:00 'e kadar gerçekleşen konuşma sürecini  İnstagram hesabımdan  canlı yayınla sizlere aktarmaya çalıştım.
Umarım izlemişsinizdir değilse de çok şey kaçırmışsınız demektir....



 Arçelik Mucize Lezzetler ve Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği desteği ile gerçekleşen  “ Köyler Arası Yemek Yarışması”  sırasında  Sevgili Oya Emerk  çok yoğun bir jüri başkanlığı süreci geçirdi,  yarışmadaki tadım yoğunluğuna ve   yorgunluğuna  rağmen akabinde  bizlerle bir arada olduğu yemekte dahi enerjisi harikaydı.




3.Karaova Bağbozumu Şenlikleri Köyler Arası Yöresel Yemek Yarışmasında değerli jüri üyeleri dikkatli ve titiz bir değerlendirme yaptı. İşimiz çok zordu, çünkü yemeklerin hepsi birbirinden güzel ve lezzetliydi diye belirten  Festival  Komitesi Başkanı Sevgili Oya Emerk ve değerli Jüri Üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Zeytinyağlılar, Börekler ve Tatlılar  kategorilerinde Arçelik Mucize Lezzetlerin sponsoru olduğu bu yarışmada kazananları yürekten kutluyoruz.Ayrıca şenlik süresi boyunca hemen her evde bulunan kahve makineleri ile  lezzetine aşina olduğumuz nefis Türk  kahveleri ile bizleri yalnız bırakmayan sponsorumuz Arçelik 'e katkılarından dolayı teşekkürler…
Malumunuz  milletçe bizde kahve ikramının hatrı büyüktür…


3.Karaova Bağbozumu Şenlikleri Köyler Arası Yöresel Yemek Yarışması sonucu ödül alan katılımcıların sıralaması…




Zeytinyağlılar
1. Esen Uyar   (Bahçeyakası Köyü)  Enginar Kavurma
2. Necla Karaca (Kızılağaç Köyü) Fava
3. Songül Tüzün  (Bahçeyakası Köyü) Sarma







Tatlılar
1. Esma Arkun ( Gökçebel Köyü )  Kalburdan Çekme
2. Sevgi Alanç (Gökçebel Köyü ) Saraylı Tatlısı
3. Sibel Peker (Dörttepe )  Kulak Tatlısı


Börekler
1. Feriştah Demir (Yalıkavak ) Kabaklı Börek
2. Ruhiye Kütükbey ( Çamlık Köyü) Sebzeli Börek
3. Mesgulen Yaşar (Bahçeyakası Köyü ) Otlu börek

En Yaratıcı Yemek
Özge Canikli  (Yalçiftlik ) Itırlı Sütlaç
Sunum Ödülü
Ece Karapınar ( Bahçeyakası ) Vanilyalı Süt Reçeli
Sürpriz Ödül
İlgi Tan ( Bahçeyakası) Ceviz Reçeli
En Katılımcı Muhtar Ödülü
Yücel Uyar  (Bahçeyakası Muhtarı)


 Saatler 20.00 'yi gösterdiğinde bizler  Mustafa Kalem Parkından ayrıldık ve Mumcular Meydanında düzenlenecek olan  Bodrum Halk Eğitim Merkezi “ Temel Devren Miras Defilesi 'ni izlemek üzere harekete geçtik…


  Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Aynur Aydoğan tarafından Bodrum Merkez ,Gümüşlük ,Yalıkavak ve Gündoğan mahallelerinde açılan kurslarda yıl boyunca verilen eğitimler sonucu ortaya çıkan harika işlerini sergiledi kursiyerler  el emeğinin güzelliklere yansıtıldığı tasarımları  hayranlıkla seyreyledik….

 Defilenin ardından Halil Çokyürekli tarafından bağbozumu şenlikleri kapsamında Zurna konseri ile günü nihayete erdirdik ...


Yoğun geçen gün ardından Bodrum Güvercinlik 'de denize nazır konuşlandırılmış olan  Doydoy Restaurant'da harika mezelerin tadına bakıp, leziz  bir akşam yemeği  yedikten sonra dinlenmek üzere otelimize doğru yol aldık…








Bu süreçte inanılmaz derecede keyif aldık hoş muhabbetler ederek damaklarımızı şenlendirmekle kalmadık üzerimizdeki yorgunluğumuzu attık ve dinlenmek üzere konakladığımız Altınkaya Hotel'deki odalarımıza doğru yol aldık…




Sayılı günler çabucak gelip geçiyor festivalin 3. gününde kahvaltımızı yaprtıktan hemen sonra yine Mustafa Kalem Parkına doğru yola koyulduk …


  Karaova Bağbozumu Şenklikleri kapsamında Karaova Derneği ve Slowfood Bodrum 'un katkılarıyla ülkemize Festival için İngiltere'den misafir olarak  gelen Amerika'lı  Pasta Şefi Sevgili Joy's tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirilen Workshop'ta mevsim meyvelerini kullanarak hazırladığı incirli ,üzümlü ,bademli leziz bir franjipanlı tart hazırladı …




Nefis bir lezzete sahip olan bu tarifi ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağım …





Hepimiz lezzetine bayıldık, ellerine emeklerine sağlık Sevgili Joy's …









 Festival alanında biraz daha vakit geçirdikten ve alışverişlerimizi tamamladıktan sonra öğle yemeği için Mumcular 'da bulunan şirin bir aile işletmesi olan  Kavurmacı Celal Usta 'nın yerindeydik. Doğrusu  dışarda böylesi güzel bir kavurma yiyebileceğim aklıma gelmezdi hiç tek kelimeyle harikaydı.Umarım sizlerde notunuzu almışsınızdır lezzete dair uğradığımız ve sizlere aktarmaya çalıştığım tüm mekânların…





 Lezzetli ve yine bol muhabbet dolu geçen yemek ardından otelimize geçmeden önce  Ortakent'de bulunan Hotel Marma Beach 'de içeceklerimizi yudumlarken otel sahibinden ,otele dair bilgiler alarak manzaranın keyfini çıkardık…




  Pekişen dostluklar ve birlikte geçirilen keyifli kaliteli zamanlar ardından dinlenmek ve akşam yemeği için hazırlanmak üzere Altınaya  Hotel'de bizler için hazırlanan masadaki yerimizi alarak nefis yemekler  ve hoş muhabbet eşliğinde güzelliklere veda etmenin rehaveti üzerimize çöksede an'da yaşanılan tüm güzellikleri anılara dahil ettiğimiz keyfe dair ne varsa  hep birlikte yaşadığımız unutulmaz güzel günleri ardımızda bırakarak biriktirdiğimiz anı defterimize kaydettik efendim…



Değerlere sahip çıkılan her türlü hareketin destekçisi olarak çıkılan yolda her güzel bir başlangıç bir sona tabi ...
III. Karaova Bağbozumu Şenlikleri için geldiğimiz Bodrum'dan dönüş vakti geldi çattı…
Her ne kadar aklımız Bodrum'da kalsa dahi yine keyif verici ,yardımlaşmanın, değerlerine sahip çıkmanın mutlu gururunu yaşayan güzel insanların ,  büyük emek ve özveri ile canla başla çalışarak güzel anlara ve işlere imza atarak tüm katılan davetlilerin güzel anılarına dahil edilen festival harikaydı...




 Bu güzel festivale katılmama nazik davetiyle vesile olan hepimizin değerlisi ve önem verdiği güzel insan Sevgili Oya Emerk başta olmak üzere festival süresi boyunca kendimizi evimizde hissetmemizi sağlayan Altınkaya Hotel yetkililerine ve güleryüzlü personeline
Karaova Derneği Başkanı Sayın Ali Öztürk Bey'e ,
Slowfood Bodrum  Yaveş Garı Birliğinin tüm yüce gönüllü bireylerine ,
Bodrum Belediyesi Başkanlığına  ince düşünülerek ve çok iyi organize edilen tüm detaylar ve misafirperver  tavırları nedeniyle,
Tüm festival süreci boyunca transferimizi gerçekleştiren Akustik Turizm 'e ve kaptanımıza
Eşsiz Bodrum manzarasına nazır harika lezzetler eşliğinde bizleri mekânlarında ağırlayarak damaklarımızı şenlendiren Etrim Köyü Engin Başol 'a , Avlu Bistrobar 'a , Doydoy Restaurant 'a  , Kavurmacı Celal Ustaya ,Hotel Marma Beach'e , Festival ana sponsorlarından olan Arçelik Mucize Lezzetler  'e ve tüm sponsor firmalara ve etkinlik sürecinde bizlerle iletişimde  büyük emeği olan Sevgili Sibel Yalçın 'a birlikte yol aldığımız tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi gönderiyor ve saygılar sunuyorum…

4 yorum:

  1. Her zamanki gibi mükemmel anlatım. Kalemine sağlık canım her günü sizlerle daha keyifli idi tekrar görüşmek üzere kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim canım...
    Beğendiğine sevindim evet tatlim hep birlikte keyif aldigimiz güzel bir festival oldu inşallah canım...
    Sevgilerimle öpüyorum seni 💗

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir anlatımla anılarımı canlandırdın. Kalemine sağlık canım.💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın sen , teşekkür ederim tatlım 💗

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...