expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

8 Ekim 2017 Pazar

Kıymalı Enginar Çanağı

 Enginar hepimizin severek tükettiği  karaciğer dostu, leziz bir tada sahip  …
İster zeytinyağlısı olsun ister salatası her daim gönüllerde taht kurmuştur. Kıymalı olarak henüz denememiş olanlar varsa bu tarifi bir kenara not edin derim.Rahmetli meleğim çok güzel yapardı bu lezzeti ve bizlerde afiyetle yerdik…
Zeytinyağlılarda kullanılan kuş üzümü ve fıstık dereotuyla birleşince kıymalı enginara inanılmaz bir nefaset kazandırıyor.
Denediğinizde bana hak vereceksiniz.Sizlere kolaylıklar diliyorum.



      Malzemeler
  • 6 adet enginar çanağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tutam tuz
      İç Malzemesi İçin
  • 300 gr dana kıyma 
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 paket çam fıstığı
  • 1 yemek aşığı kuş üzümü
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • Tuz , karabiber

Yapılışı : Tenceremizin içersine temizlenmiş ve ayıklanmış enginar çanakları limon suyu ,tuz , şeker  1 su bardağı sıcak su ilave edilerek pişirelim...
Pişirdiğimiz suyu daha sonra yemeğin üzerine gezdirmek üzere bir kenarda bekletelim.
Soğanımızı minik küpler halinde doğrayalım ve kuş üzümlerini yıkayıp saplarını kopartıp ayıkladıktan sonrabiraz yumuşaması için sıcak suda bekletelim.
1 tatlı kaşığı tereyağı ile çam fıstığımızı bir tava içersinde kısık ateşte yakmamaya özen göstererek kavuralım.
Tavamızda zeytinyağı ile soğanlarımızı soteleyip kıymamızı ilave edelim ve devamlı karıştırarak kavuralım...
Sıcak suda bekletmiş olduğumuz kuş üzümlerinin suyunu süzelim ve bir havlu peçete üzerine alıp kurumasını sağlayalım.
Kavurmuş olduğumuz kıyma ve soğana tuz ve karabiber ilave ederek tatlandıralımkuş üzümlerini de ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım…


  Ön pişirme yaptığımız enginarlarımızı yayvan bir tencere yada pilav tenceresine yerleştirdikten sonra kıymalı iç harcımızı endinar çanaklarımızın ortasına eşit miktarda paylaştıralım ve enginarı pişirdikten sonra ayırmış olduğumuz suyu üzerlerine gezdirelim ve tenceremizin kapağını kapatarak özdeşleşmesi için bir süre daha pişirelim .
Servis etmeden önce avurmuş olduğumuz çam fıstığı ve ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servise hazır hale getirelim...
Bu enfes lezzete bayılacaksınız…



Kolaylıklar diliyorum hepinize...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...