expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

5 Temmuz 2017 Çarşamba

Karpuzlu Limonata

Yaz sıcaklarında ferahlatıcı içeceklere sarsılıyoruz hepimiz...
Böyle havalarda en iyi eşlikçilerden biri olsa gerek karpuzlu limonata...
Aileniz çekirdek olunca 1 karpuz iki gün sürükleniyor kalan dilimleri ziyan olmadan değerlendirmenin en güzel ve ferah yöntemi bu olsa gerek...






     Malzemeler
  • 6 dilim karpuz
  • 2 adet akşamdan dondurucuda bekletilmiş limon
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 lt su 


Yapılışı: Karpuzların çekirdeklerini ayırıp blenderdan geçirelim ve büyük bir cam kaseye alalım.
Ben limonları fazladan alıp tüketemediğimde mutlaka dondurucuya atıyorum limonata yaparken pratik oluyor. Kullanmadan 1 saat önce çıkartıp dilediğiniz içeceği yaparken pratiklik sağlıyor...
Ama eğer dondurucuda limonunuz yoksa ve hemen yapmak isterseniz limon kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyip şekerle ovarak limonun suyunu sıkıp karıştırarak ilave edebilirsiniz...
Gelelim tarife dondurucudan çıkartmıs olduğumüz İki adet limonu dilimleyerek 1 su bardağı şeker ile birlikte rondodan geçirelim.
Elde ettigimiz karpuz suyu ile birleştirip karıştırdıktan sonra özdeşleşmesi için yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletelim, soğuk su ilave ederek karıştıralım ve temiz bir mutfak tülbenti yada ince süzgeçiniz varsa süzerek servis edeceğimiz sürahiye alıp buz ile servis edelim çok ama çok seveceğinize eminim...
Bu tarifi tadından hoşnut olmadığınız karpuzları değerlendirmek için de uygulayabilirsiniz...
Kolay gelsin sizlere...

2 yorum:

  1. Bende deneyeceğim. Tarif için teşekkürler 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim tatlım ,çok seveceğine eminim…
      Rica ederim canım …
      Sevgiler.

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...