expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

6 Temmuz 2017 Perşembe

Süt Reçeli ( Dulce De Leche)


 Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
Umarım herkesin keyfi yerindedir .Sütün karamele dönüştüğü en nefis hali bilmeyen yoktur sanırım…Karamelli lezetlere aşina iseniz sütün karamelize olmuş hali olan süt reçeline bayılacaksınız …


 Sütün şekerle birlikte kaynatılarak karamelize olup karbonat ilavesiyle yoğunlaşması haline süt reçeli yada süt karameli adı veriliyor.Karbonat kaynatma isleminin süresini biraz daha azaltmaya ve daha hızlı renk almasına yarıyor…
Dilerseniz kahvaltılarınızda ekmeğinizin üzerine sürerek dilerseniz de pasta yada kurabiye yapımında ıllanabilir yada kaşık kaşık yiyerek afiyetle tüketebilirsiniz…



    


      Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket karbonat ( 5 gr yani tepeleme bit çay kaşığı )
  • 1 adet vanilya çubuğu yoksa 1 paket vanilya da kullanabilirsiniz
  

 Yapılışı : Derin bir tencreye süt ve toz şekeri alalım tahta kaşık yardımıyla şeker iyice eriyene kadar karıştıralım…
Orta dereceli ateşte ara ara karıştırarak kaynatalım bu arada vanilya çubuğunu da ilave edelim süt reçelimizi yaparken başından kesinlikle ayrılmayın lütfen .
Süt kaynamaya başladığında ocağın altını kısalım ve karbonatı ilave edip karıştırmaya devam edelim karbonatı eklediğimizde süt kabaracaktır karıştırdıkça sönecektir. Sık aralılarla karıştırmaya devam ederek çok kısık ateşte 1 saat kadar pişirelim…




Vanilya çubuğunu içersinden alarak karamel rengi alıp koyulaşana kadar ara ara karıştırarak pişirmeye devam edelim bu sırada üzerinde oluşan köpükleri aralarda alıp temizleyelim.





Kıvamı koyulaşan süt reçelimizi ocaktan alıp temiz ,kuru bir kavanoza alıp soğuduktan sonra kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edelim.
Unutmayın ki bu güzelliği buzdolabınızda 6 ay kadar muhafaza edebilirsiniz tabii o kadar uzun süre yenmeden kalırsa…



Kolay gelsin sizlere .Afiyetle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...