expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

9 Mart 2017 Perşembe

Dilimli Tepsi Poğaçası

 Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,

 Canınız buram buram misss gibi tereyağı kokan bir poğaça çekti,  fakat fazla vaktiniz de yok işte şekil itibariyle size kolaylık sağlayacak bir tarif ile sizlerleyim…

 Aslında bu tarifimi genelde kafes şeklinde yapıp hazırlarım sunum açısından o haliyle de pek şık oluyor…Daha evvel havuçlu kek ve ekmek kadayıfı tariflerimde bu şekilde hazırlamıştım ve herkesin beğenisini toplamıştı...










  

    






     


     



         Malzemeler
  • 125 gr Muratbey Tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep arzuya göre
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
       İç Malzemesi İçin
       Üzeri İçin
  • Ayçekirdeği içi
  • 1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğumuz)



  Yapılışı:Tüm malzememizi karıştırma kabımıza alıp stand mikserimizde yada elimizle yumuşacık bir kıvam elde edene kadar un ilavesi yaparak yoğuralım.. Arzu ettiğimiz büyüklükte tepsimize yada çember kalıbımıza yağlı kağıt yerleştirelim.


Poğaça hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim ve ilk parçayı dilerseniz merdane yarıdımıyla dilerseniz elinizle şekil vererek yuvarlak hale getirip, tepsimizin tabanına serelim üzerine arzu ettiğiniz kadar Muratbey Örgü Peyniri ve Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir yerleştirelim.





İkiye ayırmış olduğumuz poğaça hamurumuzun diğer yarısını da üzerine yerleştirelim.




 Fırça yardımıyla üzerine  yumurta sarısı sürdükten sonra ayçekirdeği içi ile süsleyerek 8 eşit parçaya bölerek 200 C ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim…



Afiyetler olsun...

3 yorum:

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...